Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AAAAAAAAAAAAAA111AAAAAAAAAAAAA

pieczen

Polecane posty

Gość AAAAAAAAAAAAAA111AAAAAAAAAAAAA

czesc dziewczyny potrzebuje przepis na dobra pieczen ktora bedzie smakowac na zimno z chlebem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepszy schab bez kości, karkówka, albo filet z indyka. Obtaczasz w oleju i przyprawach: czosnek, pieprz, sół, majeranek, ja daje jeszcze oregano. Do lodówki na kilka godzin, najlepiej na cała noc i potem do piekarnika. Pieczesz w naczyniu żaroodpornym. Ja czasem przed wsadzeniem mieso nakłuwam i wsadzam w nie kawałki jabłka, albo śliwki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pozdro.....ale autorka pyta o przepis na pieczeń, a nie na mięsko pieczone:-D na myśl przychodzi mi jedynie pieczeń rzymska...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy musi być koniecznie
w lodówce? To pytanie do Pozdro! Bo nie mam lodówki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to nie masz lodówki
jak żyjesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy musi być koniecznie
a po co mi lodówka? Mieszkam sama, codziennie kupuję tyle, ile zjem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karczek wkładasz do płaskiego garnka, zalewasz do połowy wysokości płynem złożonym w równych częściach z wody i maggi. Gotujesz na bardzo wolnym ogniu - ok 1 godz 1 kilogramowy kawałek mięsa, obracając go w czasie gotowania. Może to nie pieczeń ale pyszny kawałek mięska zamiast wędliny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i ta mina jak mówi
karkówka osypana czosnkiem, majerankiem i solą. Zawijasz w folię aluminiową i pieczesz w piekarniku mniej więcej tyle ile waży. Np 1kg = 1 godzina. Jak wystygnie możesz kroić w plastry jak wędlinę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pieczarki tylko na masle
jak nie masz lodowki to wystaw mieso na balkon w naczyniu z pokrywka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×