Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicee

jakie ryzyko? mam się obawiać?

Polecane posty

Gość alicee

czesc, Denerwuję się, bo nie mogę być teraz w ciąży (przynajmniej jeszcze nie:)), a miałam w tym miesiącu małą wpadkę, mianowicie stosunek w 6dniu cyklu bez zabezpieczenia. Dodam, że cykle mam nieregularne i długie,dochodzące nawet do 45dni. Myślicie, że nie powinnam się obawiać?Kiedy najwcześniej mogę zrobić badanie,które wykluczyłoby ciążę (beta hcg)?a może poziom progesteronu zbadać za parę dni? chyba jakoś tak jest, że po owulacji jest wyższy? więc można wtedy chyba sprawdzić czy owulka była... Niepotrzebnie panikuję pewnie, ale nie mogę żyć w niepewności, bo czeka mnie w najbliższym czasie coś, co ma w przeciwwskazaniach ciążę.

Gość anik...
Trudno powiedziec jakie jest prawdopodibieństwo ciązy jezeli masz nieregularne cykle. Sex bez zabezpieczenia zawsze niesie ze soba mozliwosc ciązy. Z tego co gdzies czytałam test bhcg mozna zrobic juz ok 8 dni postosunku, ale nie jestem pewna. Poczytaj na ten temat w necie. Test z moczu powinien byc wiarygodny 2 tygodnie po stosunku. A jakie są te przeciwskazania co do ciązy jezeli mozna spytac?

Gość alicee
mam brać leki i mieć zabiegi, przy których nie powinnam być w ciąży

Gość alicee
wyczytałam,że betahcg można zrobić 10dni po stosunku, więc chyba tak zrobię.zastanawiam się tylko, czy nie dałoby mi odpowiedzi zrobienie poziomu progesteronu wcześniej, albo test owulacyjny, gdyby mi określił że w najbliższych dniach nie mam owulacji to byłoby wszystko jaśniejsze.

Gość anik...
Powiem sczerze ze niewiem. swoja droga to postapiłas bardzo nieodpowiedzialnie współżyjac bez zabezpieczenia skoro czeka cie przyjmowanie leków i jakis zabieg, ale nie chciałam cie oceniac, koniec. A wjakim dniu cyklu jestes teraz??? Nie orientuje sie jak dziełają dokładnie testy owulacyjne. Najlepiej zrób bete, daje 100% pewnosc. Swoją drogą po co by sie robiło test na bete jakby wystarczyło badanie progesteronu. W sumie co to za róznica. Idziesz do labolatorium, pobieraja ci krew i tyle.

Gość alicee
może i nieodpowiedzialnie, ale ja jeszcze nie wiedziałam, że mnie to czeka:(... jestem w 12 dc.

Gość alicee
w sumie w przyszłym tygodniu idę na usg, więc może lekarz mi będzie w stanie powiedzieć na podstawie obrazu czy jestem jeszcze przed owulacją.

Gość alicee
bo na betahcg jeszcze za wcześnie.

Gość anik...
jezeli masz takie długie cykle to raczej ciązy z tego niebedzie. A zawsze masz te cykle takie długie? Byłas z tym u gina?

Gość alicee
niestety od zawsze coś nie tak:(,leczę się cały czas, nie dość że prolaktyna wysoka to jeszcze skłonność do torbieli:/

Gość alicee
nic tu więcej nie wydumam, myślę że usg mi trochę rozjaśni, a na betę i tak poczekam i zrobię za jakieś 10 dni dla świętego spokoju.