Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paśkaaaaaaaaa

problem z ginem co robić ????

Polecane posty

Gość paśkaaaaaaaaa

hej mam taki problem chodze do gin prywatnie wizyta max 5-7 min ogląda wyniku zapisuje recepty wpisuje termin wizty i tyle (ważenie i cisnienie położna) czasem badanie gin ale nie zawsze nie mówi dużo o wynikach tylko np są ok i po wizycie a wiekszośc moich znajomych siedzi u gin około 45 min kurcze jak jest u was ?????badanie usg trwało też max 8 min a dziś miała moja koleżanka z uczelni i trwało u niej 15 min

Ale jesteś w ciąży? U mnie wizyty trwały zależnie od potrzeb. Jak miałam pytania to dłużej. Co tu robić u gina 45 minut. Co do USG miałam robione na każdej wizycie. Trwały po dwie trzy minuty, tylko takie orientacyjne czy nic się nie dzieje. Pomiajam USG w 11 i ok 22 tygodnia ciąży. Bo te były dłuższe. Nie zawsze też badał mnie ginekologicznie, bo po co? Położna ważyła, mierzyła ciśnienie i tyle. O wynikach też, że są ok, po co się nad tym rozstrzastać, skoro są ok. Jak coś było nie tak to tłumaczył i wysyłał na dalsze badania.

Gość paśkaaaaaaaaa
a co do badan zlecił mi tylko morfologie toxoplasme mocz i tyle koleżanka jak mi pokazała swoją liste miała 2 razy więcej usg miałam na 1 wizycie w 7 tc teraz jestem w 10 i umówił sie ze mną na usg za 2 tyg sama nie wiem wydaje mi się ze jest ok ale jak słysze że koleżanki dostają od gin ulotki mówią im co jeść czego unikać itp itd a mnie nic to już nie wiem

Gość na szczescie
jest kafe, tutaj mozna sie wszystkiego dowiedziec i z powodzeniem zastepuje wizyte u ginekologa :D

Gość paśkaaaaaaaaa
hehe no tak forum nikt i nic nie przebije

Ale przecież sama możesz zapytać. Może to taki lekarz, który czeka na pytania, nie wychodzi z inicjatywą skoro pacjentka nie pyta, bo uznaje, ze ona wie. Badania i tak pewnie płatne skoro chodzisz prywatnie. Sama możesz zrobić. Mi nie zlecał, wiedziałam co mam zrobić, w razie czego dopytałam i sama robiłam i przychodziłam z wynikami. Ulotki, jak ci brakuje wiedzy to kup książki. Po co ci to? Gina zawsze możesz zmienić. Jednak jeśli masz do niego zaufanie, to po co?

Gość paśkaaaaaaaaa
zaufanie hm raczej mam jakos tak od początku mi że tak powiem podobał się już wizualnie robi ok wrażenie ma dobre opinie i czuje się komfortowo na wizytach

Gość a ja ci mówieeee
zmień i to szybko jak tak mał poświęca uwagi mało wieeeeeeeeeee

Gość paśkaaaaaaaaa
raz do niego dzwoniłam spytałam o jakieś badanie na toxoplasme co oznacza wynik odpowiedział normalnie i jak mówiłam że boli brzuch to dał magnez żebym łykała jak spytałam o wymioty mówił że to normalne i że moge łykać tabletki z imbirem i że przejdzie

Gość paśkaaaaaaaaaaaaa
odpowiada ale tak na temat nie przeprowadza wywiadu nie radzi i nie ostrzega do tej pory mi nie przeszkadzało ale jak słyszałam dzię od kilku znajomych jak jest u nich to się zdziwiłam czy u mnie jest źle czy u nich chciałam znać waszą opinie to pierwsza ciąża a ja panikara