Amant Wszech Czasów k.odwetowa 0 Napisano Luty 7, 2009 http://www.drnatura.pl/zawsze%20sucho.htm :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzydula30 2 Napisano Luty 7, 2009 Ciekawa lektura:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie chce mi sie jużż Napisano Luty 7, 2009 o tej porze szukać. Ale idę o zakład, że statystycznie ilość kobiet w wieku menstruacyjnym hospitalizowanych np. w USA z powodu TSS jest duuuuużo mniejsza niż ilość kobiet w tym samym wieku zabitych w wypadkach drogowych. Czy z tego mam wnioskować, że nie należy wychodzić z domu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość o TSS piszą na ulotce Napisano Luty 7, 2009 tamponów ob, więc to chyba nie jest skrywana tajemnica... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czepiam się wszystkiego 0 Napisano Luty 7, 2009 to jest akurat o tamponach a nie o podpaskach! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mawronka 0 Napisano Luty 7, 2009 tampony a podpaski to co innego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dlatego ja używam tamponów Napisano Luty 7, 2009 bardzo rzadko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amatylda81 0 Napisano Luty 7, 2009 http://www.mooncup.co.uk/ a co sądzicie o tym? moze to jakas alternatywa dla tamponow? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
persymona 0 Napisano Luty 7, 2009 od czegoś trzeba umrzec. Nautra szuka innych metod eliminacji, bo robi się tłoczno :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jbss Napisano Luty 7, 2009 Ale o tss jest przeciez napisane na kazdej ulotce dolaczonej do tamponow, wiec to nie jest zadna nowosc! A poza tym tss mozna dostac nie tylko uzywajac tamponow. Zreszta kto czytal ulotke, ten z pewnoscia wie, o czym mowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amant Wszech Czasów k.odwetowa 0 Napisano Luty 7, 2009 Nawet jak to jest o tamponach to czy to jest powód aby sądzić że podpaski są lepsze:P? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale przecież czegoś trzeba Napisano Luty 7, 2009 używać w czasie miesiączkiDEchh wy faceci nigdy tego nie zrozumiecie:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amant Wszech Czasów k.odwetowa 0 Napisano Luty 7, 2009 Może trzeba może nie:P.Ale jak jest szkodliwe to nie ma wpływu na to czy trzeba czy nie:P. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jbss Napisano Luty 7, 2009 Amant, ale ty naprawde nigdy wczesniej nie slyszales o tss? Przeciez to nie jest spowodowane tylko i wylacznie przez tampony. Moze to dostac kazdy, facet tez! Nie jest to zadna nowosc, ani tajemnica, ja wiem o tym od lat! Od lat tez uzywam tamponow i zyje. A poza tym chyba czegos kobieta musi uzywac w trakcie miesiaczki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amant Wszech Czasów k.odwetowa 0 Napisano Luty 7, 2009 Nie słyszałem konkretnie o tym przypadku:P.Natomiast wiem to-różne świństwa są dookoła:O.Generalnie aby być zdrowym trzeba znać odtrutki.Niech teraz ktoś napisze jakie są skuteczne odtrutki na dioksyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma uniwerslanej odtrutki Napisano Luty 7, 2009 jak cos ma nas zabic to i tak zabije a często im bardziej dbamy o zdrowie tym częsciej chorujemy:oI gdzie tu sprawiedliwośćNiektórzy w ogóle sie nie badają,jedzą byle co a są zdrowi a inni chuchają i dmuchaja na siebie a mimo to chorują:(Kurwa,pojebane to wszystko jest!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jbss Napisano Luty 7, 2009 Taka informacja widnieje na ulotce dolaczonej do tamponow, wiec jak widac nie jest to zadna skrywana tajemnica, ale rzecz powszechnie wiadoma. Zespol Wstrzasu Toksycznego(TSS) to wyjatkowo rzadka, ale powazna, toksyczna choroba, ktora moze wystapic u mezczyzn, kobiet, dzieci. Jest ona wywolywana przez toksyny produkowane przez szczepy bakteryjne, ktore powszechnie wystepuja w organizmach ludzkich. W przyblizeniu polowa zachorowan wystepuje u miesiaczkujacych kobiet i dziewczat. TSS bywa kojarzony ze stosowaniem tamponow, ale moze on wystapic podczas miesiaczki takze wtedy, kiedy tampony nie byly stosowane. TSS jest potencjalnie smiertelny i dlatego tez powinien byc wczesnie rozpoznany i leczony. Objawy Jesli nagle podczas miesiaczki poczujesz sie bardzo zle, nawet jesli wczesniej nic ci nie dolegalo, jesli wystapi wysoka goraczka (39 stopni lub powyzej), pojawia sie wymioty, biegunka, bole glowy, bol gardla, zawroty glowy, zaslabniecia, bole miesni, wysypka przypominajaca poparzenie sloneczne (nie wszystkie objawy musza wystapic jednoczesnie), na wszelki wypadek usun tampon i niezwlocznie zglos sie do lekarza lub szpitala. Poinformuj go koniecznie, ze masz miesiaczke i obawiasz sie, ze moze to byc TSS. TSS moze wystapic ponownie niezaleznie od tego, czy stosujesz tampony czy nie. Jesli chorowalas na TSS, powinnas skonsultowac sie z lekarzem przed ponownym uzyciem tamponow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jbss Napisano Luty 7, 2009 Aby zapobiegac rozwojowi bakterii nalezy zmieniac tampony co 3-6 godzin w pierwszych dniach miesiaczki, a w ostatnich srednio co 6-8 godzin. Nalezy myc rece i okolice intymne przed aplikacja tampona, jak rowniez po wyjeciu. To samo tyczy sie podpasek. Jednak wiadomo, ze moze to nie wystarczyc. TSS dotyczy rowniez mezczyzn i dzieci, wiec nie ma skutecznej, 100% ochrony. Ale nie martwcie sie, jest to niezwykle rzadka choroba. Ja sie jeszcze nie spotkalam z takim przypadkiem;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a czy TSS to jest to samo co Napisano Luty 7, 2009 sepsa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość poczytajcie Napisano Luty 7, 2009 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3982464&start=60 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość poczytajcie Napisano Luty 7, 2009 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3982325&start=30 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdsbf Napisano Luty 7, 2009 Nie, TSS to nie jest to samo co sepsa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach