Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMÓŻCIE___

BŁAGAM POMÓŻCIE MI BO UMIERAM ZE STRACHU......

Polecane posty

Gość POMÓŻCIE___

KARMIĘ PIERSIĄ I ZAUWAŻYŁAM NA ŚRODKU SUTKA COŚ JAKBY PRYSZCZ....NIC PRÓCZ MLEKA Z TEGO NIE CIEKNIE JEST MALEŃKIE, BIAŁE BEZBOLESNE ...CO TO MOŻE BYĆ? CZY TO MOŻŹE BYĆ RAK PIERSI???PROSZĘ O OPINIE.....

Gość maaaaaaaaaaama
nic ci nie jest.mam to samo.pokazywalam lekarzowi ....nazwal to jakos ale zapomnialam😭. luzik:)

Gość POMÓŻCIE___
i to też miałaś białe?? boje się, bo przeczytałam, że to może byćobjaw nowotworu...długo to miałaś?

Gość spokojnie karmisz i tak jest
matko boska a ty od razu rak !!!!!!!!!! Gruczoły mlekowe w pełni pracują ot co ! Ja miałam kilka takich i potem zniknęły 🖐️

Gość POMÓŻCIE___
mama podany link się nie otwiera....pisze, że str.wygasła...

Gość atheos
Trzecia ręka Ci rośnie - nie ma podstaw do paniki.

Gość maaaaaaaaaaama
nie otwiera sie😠 skopiuje Jeżeli jest to wielkości łebka od szpilki, kremowo-mleczno-biały to prawdopodobnie zatkane ujście kanalika, częsta sprawa. Zobacz więcej tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=76933457&a=76949547 (Jeśli większy bąbelek, przezroczysto-białawy - to może byc pęcherzyk od nieprawidlowego ssania. Ale to się zdarza rzadziej) -- ............................................................................ Faktycznie brzmi jak zatkane ujście kanalika. Może się robić od tego, że skóra "zarasta" ujście, albo że od środka się blokuje "zgęstniałym" mlekiem. Szczególnie razem z zapaleniem czy zastoju może się zrobić. Ale moga byc różnorakie przyczyny. Spróbuj przed samym karmieniem wziąć gorący prysznic albo bardzo ciepły wilgotny okład przed i podczas karmienia. Albo tak samo, a potem odciągnąć ręcznie, albo plamkę/krostkę spróbować delikatnie zdrapać czystym paznokciem albo zetrzeć mokrą myjką. A tu masz wypowiedź p. Moniki na ten temat: ------------- "Jesli ani karmienie, ani odciąganie nie spowodowało jeszcze znikniecia plamki, prosze spróbować rolując otoczke i delikatnie ugniatajac ja między dwoma palcami wycisnac ową plamkę (najpierw moze wyjsć takie jakby mleko z tubki, a później zacznie płynać normalne). Jesli taka działalność nie przyniesie poprawy trzeba przetrzeć brodawkę spirytusem, jałową igła bdelikatnie nakłuć (nie boli!!!) punkcik, jeszcze raz przetrzeć spirytusem i wtedy spróbować wycisnąć mleko. Powinno pomóc. jesli prz nakłuciu pojawi sie kropelka krwi w ciągu najbliższej doby prosze po karmieniu przecierać brodawke wodnym roztworem gencjany. pozdrawiam :) monika staszewska" --

Gość POMÓŻCIE___
ale mi to nie chce zejść - już nakłuwałam igłą i lała się tylko krew a jak próbuje wyciskać to boli jak diabli..

Gość henk1
Odciagaj do końca pokarm tak aby nic nie zostawało i nie panikuj.Pozostające mleko przekształca sie w grudki i kwaśnieje ,powodując spustoszenie w organiżmie.Może wywołać nawet 41 st gorączke,ale po to masz dziecko ,które domaga sie mniam,mniam.

Gość POMÓŻCIE___
miał tak ktoś jeszcze???

Gość POMÓŻCIE___
upup