Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalek

włosy po tarczycy

Polecane posty

Gość natalek

mam pytanie do osób które chorowały na tarczycę...miałam niedoczynność i przez cały ten okres strasznie wypadały mi włosy.Teraz wyniki są już ok(nie leczyłam się-samo się wyregulowało,tsh znów w normie)ale włosy nadal lecą garściami;(((( strasznie mnie to męczy,używam tych wszystkich ampułek,tabletek,dobrego szamponu;(( zaczynam tracić nadzieje...możecie mi coś doradzić?czy włosy które wypadają z cebulkami odrosną(jesli tak to po jakim czasie)? proszę pomóżcie:(

Gość pij drożdże

Gość natalek
możesz coś więcej powiedziec?takie rozrabiane z wodą?ile i jak często..? dzia za rade:))

mnie tez bardzo wypadaja a nie mam z tarczyca nic a nic stosowałam tez wiele rzeczy i w sumie nie wiem co mogłabym Ci polecić, loxon jest dobry stosuje sie go od 3 mies. do 1 roku, ampułki radical z farmony tez sa bardzo dobre wg mnie i przede wszystkim kuracja tabletki ineov 2 razy dziennie i revalid 2 razy dziennie tak mi kazał dermatolog

Gość natalek
mozesz cos powiedziec więcej o tym loxonie?czy to nie jest na receptę?i jeszcze jedno-czy bierzesz revalid i inneov równoczesnie??

dermatolog mi powiedział ze loxon to są jego dwa rodzaje : loxon 2 % i loxon 5 % i ten loxon jest podobno najsilniejszym lekiem na rynku. loxon sie stosuje dwa razy na dzień to taki tzw "psikacz" a te tabletki ineow stosuje sie minimu 3 miesiące. jedno opakowanie starcza na miesiac. ja dzisiaj kupiłam 4 pudełko. te ineov są dosyc drogie bo 99 zł a za całą kuracje płace około 200 zł na miesiac, bo stosuje ineov, revalid za 50 zł bo to powiekszone opakowanie,loxon i teraz znowu zaczełam te ampułki z farmony, wczesnije stosowałam zamiast ampułek alpicort i jakis lek robiony przez 3 miesiace ale uwazam ze to nie pomogło...

ciagle o czyms zapominam... tak biore równoczesnie jak mi kazał dermatolog. czyli : rano dosutnie jedna tabletksa ineov i revali i to samoo wieczorem

Gość mam niedoczynnosc
pomaga vichy dercos ampulki

Gość natalek
stosuje te ampułki-strasznie droge a po wmasowaniu wyciągał całą garsc włosów;( są dosłownie wszędzie...i niewiele to daje.CzarnaMamba dzięki:) spróbuje z tym loxonem.ile to kosztuje?bo ampułki mnie zrujnowaly:P

ja tez tak mam ze wyciagam.. ;/ wkurza mnie to nieukrywam... ale czuje jak mi cebulki pilsuja a słyszałam ze jak pulsuja to lek dziaała. loxon 40 z groszami

Gość to sprobuj jeszcze placenta

Gość natalek
loxon to jest na łysienie androgenowe przeczytalam właśnie:/ czyli raczej nie dla mnie..ma ktos jeszcze jakiś pomysł?:(

Gość pij drożdże
piwne w tabletkach albo piekarnicze zalane wrzątkiem to jedyny tani i naprawde skuteczny sposób na wypadanie włosów bez względu na przyczyne na efekty trzeba trochę poczekac - po miesiącu napewno zauwazysz

Gość natalek
dzięki:)) spróbuje bo jestem juz naprawde zdesperowana;( jescze jedno pytanie do znających się mam:P jak to jest z tym wypadaniem z cebulkami?czy one na pewno odrosną:(?...

Gość natalek
pomóżta:(!

Gość jak masz z tarczycą
to nie wolno tabletek z jodem

Gość natalek
wiem.i dziwi mnie to ze nie leczylam się a wszystko samo się wyregulowało.czy to mozliwe wogóle??

Gość ach te włosy...
Mi wypadały włosy stosowałam loxon i alpicort (dostałam od dermatologa) przeszłam też kurację inneov dostałam także cynk na receptę. Niestety nic nie pomagało poszłam do internisty poprosiłam o skierowanie na badania i okazało się że mam niedoczynność tarczycy. Ponieważ mam włosy bardzo przerzedzone dermatolog kazał mi wcierać loxon rano alpicort wieczorem. Włosy odrastają ale jeszcze długo to potrwa... Najlepiej zgłoś się teraz do dermatologa i nie stosuj nic na własną rękę bo na efekty stosowania loxonu trzeba czekać rok.

Gość co się wyregulowalo
jakie masz wyniki? TSH, fT3 i fT4?

Gość natalek
TSH...niby fajnie ale zeby tak samo??moze wyniki pomylili czy coś:p

Gość może pomoże
Humavit skrzyp i pokrzywa, sama biorę tanie i dobre tabletki drożdżowe.

Gość skoro obojetne ci jakie
masz wyniki to twoja sprawa

Gość natalek
chyba mnie ktos zle zrozumiał-nie jest mi to obojętne tylko się zastanawiam czy to wogóle możliwe.