Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredytowa-nerwowa

kredyt we frankach

Polecane posty

Gość kredytowa-nerwowa

czy sa tu osoby które mają kredyt we frankach? jak sobie radzicie ze stresem związanym z tym co sie teraz dzieje?:O ja już prawie siwa jestem, już mi podnieśli ratę o 200 zł a nie wiadomo co będzie dalej...jak to u was jest?

Gość nikt nie ma kredytu

Gość Ja też siwieję
Już płacę o 700 zł ratę większą 😭 naprawdę mam dość, kredyt co prawda nie duży.Wzięłam go w ubiegłym roku w marcu - był w porządku. Cóż analitycy krakają , że dopiero w II połowie roku złotówka zacznie się umacniać:( NIE WYROBIĘ :(:(:( Przecież to prawie pół roku. Pytałaś o przewalutowanie?

Gość kredytowa-nerwowa
jeszcze nie...na razie czekam jak się sytuacja rozwinie...aż o 700zł? kurde jak to możliwe że aż tyle.myślałąm że tak max do 4ech stów podwyższają...:O

Gość gratuluje głupoty
branie kredytu w obcej walucie w kraju tak niestabilnym jak Polska hmmm gratuluje :) połasiliście się niskie raty ale weryfikacja rynku przyszła bardzo szybko...jak macie opcje przewalutować kredyt i zachować zdrowie psychiczne, starcisz trochę kasy ale ocalisz coś cenniejszego zdrowie...

Gość Niebiesko__oka
I ja mam kredyt we franku - nie jest u nas źle bo narazie spłacamy same odsetki i wychodzi nam jakies 250 , jak dojdzie kapitał to podejrzewam ze moze byc niezbyt wesoło. Zobaczymy ... mam nadzieję ze złotów szybciej będzie sieumacniać... marzy mi się cena franka jak w sierpniu :)

Gość Niebiesko__oka
Nie zgodze się ze wziecie kredytu we frankach to jakieś szczególnie głupie było. Aby wyrównać moja rate do takiej jaką płaciłabym w złłotówkach to frank musiałby kosztować ok 4 PLN, więc i tak jestem zadowolona :)

Gość kredytowa-nerwowa
nie wiem czy to głupota...ale na spłacanie kredytu w złotych nie byłoby większości stać w ogóle bo kredyt wzięty na taki sam okres i na taka samą sumę w tym samym czasie w złotówkach wynosił ok. 500 zł więcej niz we frankach...wiec ludzie brali we frankach to chyba logiczne

Gość opaupp

Gość ...Poznaniak.. 855
ale kredytu nie bierze się na rok czy dwa tylko na wiele lat , a w tamtych czasach waluta była mocno przeszacowana...skutki macie teraz...

Gość kredytowa-nerwowa
czyli krótko mówiąc Ci którzy wzięli kredyt we frankach mają teraz przejebane tak? to jaki ratunek? przewalutować? ale na co skoro dziś nic nie jest pewne...

Gość niebiesko__oka
W perspektywie tych 30 lat okaze sie kto na kredycie będzie stratny ... kiedy wejdziemy do strefy Euro wtedy Ci co mają złotówkowe kredyty dostaną po pupie :)

Gość to ja już nie wiem
czy my dobrze zrobiliśmy z tym franiek czy zle 😭

Gość to ja już nie wiem
podnosze znowu

Gość fresssiah
przeciez przewalutowanie teraz nie ma sensu- przeliczcue sobie te franki na złotowki i wyjdzie wam do splty wiekszy kredyt niż zaciagaliście. pozostaje uzbroić się w cierpliwość. jednak rekomendacja s nie była takim głupim pomysłem ,trzeba było jednak troche radykalniej, to teraz nie byłoby płaczu

Gość to ja już nie wiem
a kto mógł przewidzieć kryzys 😭 akurat frank szwajcarski to do tej pory była waluta najbardziej godna zaufania:O a teraz? placz i zgrzytanie zębów 😭

Gość Aż czytać hadko
:O Ja Cię proszę, nie wypowiadaj się na temat, na który nie masz pojęcia :O frank jest nadal walutą najbardziej godną zaufania. To nie frank się umacnia, tylko złotówka się osłabia, a raczej sztucznie pompowana w górę wartość naszej waluty zbliża się do swej realnej wartości

Gość to ja już nie wime
suma sumarum Ci co mają kredyty we frankach mają najgorzej, to im raty wzrastają o kilka stów miesięcznie (mi naszczęście niewiele, ale niektórym nawet o 500zł)

Gość ja tez mam kredyt..
we frankach i teraz jestem calkiem siwa...

Gość franie w banie
Mam w d*pie wahania kursu, bo moja rata we franiu to 550 zł. :P Trzeba brać taki kredyt, na jaki kogo stać.

Gość ja tez mam kredyt..
tak bralam po 2,49 zgadza sie 200000, na 30 lat teraz splacam duzo wiecej, nie daje rady chyba wyjedziemy za granice...

Gość united9000000000
Nie bierzcie kredytów we frankach!! Bierzcie w marianach!! :P

ano widzisz, żeby spać w miarę spokojnie... nie opłaca się brać po kursie niższym niż 2,7-2,8 najlepiej tak jak teraz - ponad 3 zł a są tacy co brali po 2,20-2,30 - ci chyba już poszli z torbami :p niestety prędko kurs nie spadnie, nie licz na to

ale tu ktoś pieprzy, za przeproszeniem nawet przy takim kursie franka, jak jest teraz - najbardziej opłaca sie brać kredyt we frankach i tak jak wyżej napisano, frank musiałby zdrożeć do 4 zł, żeby zmieniła sie opłacalnośc kredytów, więc nie chrzańcie o przewalutowaniu no chyba, że koniecznie chcecie płacić więcej niż teraz ja brałam kredyt, kiedy frank był najdroższy od X lat i tak mi się opłacało bardziej niż w euro, dolarach czy złotówkach (to najdroższy z tych kredytów), a teraz nie osiągnęłam jeszcze tej wysokości raty, jak na początku spłacania (niecałe 2 lata temu)

Gość wikinw
ja wziela kredyt we frankach w 2008r. kiedy kurs byl po 2,30 a teraz jest owiele wiekszy moja rata to obecnie prawie 1300zl ale nie zamierzam przewalutowywac kredytu i narazie splacam odsetki a pomysleliscie o tym co bedzie jak wejdziemy w euro nikt tego nie wie a wiec lepiej nie ryzykowac i zostac przy franku ci co przewalutowali na zlotowki wcale dobrze na tym nie wyszli bo placa takie same raty co wczesniej we frankach a teraz w brode sobie pluja poco to zrobili pozdrawiam

Gość wonterka99
Podbijam temat. Myślicie ,że biorąc pod uwagę aktualny kurs warto jest brać kredyt właśnie we frankach : http://www.banki.pl/kursy_walut_frank ? Zastanawiam się nad tym rozwiazaniem ponieważ rata będzie mniejsza. Niemniej boję się trochę po poprzednich doświadczeniach ludzi, którzy brali kredyt w tej walucie ...

Gość gość
do Ewy 33- ha ha i co teraz powiesz? nadal się tak opłaca ten kredyt? Teraz masz powyżej 4 zł...

Gość gość
Frajerzy gdzie na tyle lat brac kredyt niepowazni ludzie