Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suknia z welonem...

Już mi niosą suknię z welonem....

Polecane posty

Gość suknia z welonem...

A co z tymi, którzy nigdy nie staną na ślubym kobiercu, czy są gorsi, czy przegrali swoje życie, nie wiążąc się węzłem kościelnym? i dlaczego społeczeństwo jest tak mało tolerancyjne wobec takich osób?

Niestety taka jest mentalność myślenia ludzi w Polsce. Przykre to.

chodzi ci o brak slubu, czy brak slubu koscielnego?? bo ja mam tylko cywilny i jakos nie odczuwam nietolerancji. chociaz oczywiscie, ciotki, babki, dziadki, wujki, itd gadaja "kiedy bedzie po bozemu". Na co ja asertywnie odpowiadam "nigdy" :)

Gość suknia z welonem...
brak ślubu kościelnego, oosby żyjące na kocią łapę, albo samotne są postrzegane jako coś gorszego, stara panna czy stary kawaler to gorzej jak trąd w oczach społeczeństwa :(

Niestety taka jest mentalność myślenia ludzi w Polsce. Kościół ma JESZCZE niestety duży wpływ na ludzi. pRAWDĄ JEST TO ŻE JESTEŚMY 100 LAT ZA MURZYNAMI

bo mamy w Polsce taki szablon niestety. Ale i tak wydaje mi sie, ze jest lepiej niż kiedys, robimy postępy... Dawniej nie do pomyślenia było, że można mieszkać ze sobą bez ślubu, bo co ludzie powiedzą, bo ksiądz z ambony, etc. A zauważam ze z roku na rok coraz mniej to wszystkich obchodzi.

Gość suknia z welonem...
Polska to przedpokój Europy, nie każdy musi życ tak jak inni, a teksty w stylu czemu nie macie ślubu, albo czemu jeszcze nie wyszlaś za mąż, nie ożeniłeś się są tak beznadziejne, jak kraj w ktorym żyjemy

ja nigdy sie nie ożenię, bo nawet by mi nie dali ślubu, ale nie przejmuję się tym, w koncu moje zycie, moja sprawa, jak je przeżyję i nikomu nic do tego ,

a ja planuje tylko cywilny,w dupie mam kosciol i te sprawy i generalnie nie sadze,zeby komus to przeszkadzalo procz mojej babci.to tyle

Gość no tak.........
Samba----juz sam nick "dolce bez Gabanna" mowi sam za siebie, ze kolega jest homo.

hahaha, ślubu mi nie dadzą, bo nie chodzę do kościoła ani do spowiedzi, w kraju gdzie jest 99,9 % czynnie praktykujących katolików nie ma co liczyć na akt łaski :P

Gość po bożemu
hej :) jestem osoba wierzaca i nie wyobrazam sobie zeby nie wziasc slubu w kosciele katolickim- ktos pisze ze ma to w d****, ciekawe co powie po smierci? generalnie Polska jest krajem katolickim i stad taki nacisk na sluby koscielne :) co do starych panien czy kawalerow to taka jest niestety mentalnosc- jestes sam tzn ze nikt Cie nie chcial ;) nikt nie bierze pod uwage np ze to byl Twoj wybor... :) ps- ja planuje piekny slub koscielny :D i chce tak zyc

po bozemu-nic nie powiem bo nie wierze w te zabobony !

w czasach kryzysu i tak już nie bedzie hucznych slubów z białymi końmi, jedynie co zostanie to grający Cyganie, bo biorą najmniej :P

dolce 'mój piekny panie ja go nie kocham taka jest prawda' :D tak mi sie skojarzylo, ze ludzie czesto biora ta piosenke na 1 taniec :D ciekawe jak sie pan mlody czuje po uslyszeniu takiej rewelacji :D:P

Gość po bożemu
Zabobony? hmm dla mnie zabobonem jest np strach przed czarnym kotem :P ale fakt dla osoby niewierzacej to jest normalne :) osobiscie uwazam ze zycie osoby niewierzacej jest lekko puste tzn bez obrazy :P sama kiedys kiepsko wierzylam i wiem jaka jest roznica :) do tego wiem ze Bog jest i czuwa, nad kazdym :) kiedys sie przekonamy czy warto bylo miec slub w d**** :) nie strasze..mowie jak jest

do po bozemu a ja kiedys wierzylam a teraz nie wierze. i powiem ci, ze moje zycie wcale nie jest puste. a nawet czuje sie z tym lepiej, gdy powiem glosno ze nie wierze zero hipokryzji :D

Gość nikiforek
no ta, najlepiej brac slub czy to cywilny czy koscielny jak sie dalo dupy i jest ciaza, czyli pod przymusem :P bo co ludzie powiedza ;p