Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerwona Śliweczka

Niedługo poród, a jeszcze tyle pytań mam...

Polecane posty

Gość Czerwona Śliweczka

Za kilka mies. będę mamą.Chciałabym wiedzieć gdzie najlapiej rodzić? Jakie prywatne szpitale są najlepsze? chciałam rodzić przez cc. Czy jest sens,żebym rodziła np 400km od miejsca zamieszkania? I jeszcze jedno pytanie: czy mogę mieć laptopa i komórkę w szpitali i czy przy cc zakładają cewnik? czy to bardzo boli? Przepraszam,ze zasypałam Was pytaniami.

Gość Czerwona Śliweczka
🌻

Gość idz do lekarza
cewnik zakładają już w znieczuleniu,nie boli.Ja byłam cewnikowana i bez znieczulenia z powodu kłopotów z moczem i też nie bolało tyle że przyjemne nie było.

Gość RRENATTTTAAAA
CWNIKOWANIE JEST OKROPNE!!!!!!!!! MYSLALAM ZE ZARAZ KOPNE TA PIELEGNIARKE !!!!!!!!:O

Ja jestem po cc. Powiem tak nie jest to przyjemne ale i nie najgorsze. Cewnik zakładają przed znieczuleniem ale to nie boli. Jezeli bym miała mozliwosc rodziła bym normalnie, zapłaciła bym tylko za znieczulenie które powoduje ze nic nie boli.

Gość Czerwona Śliweczka
lenka51a A czy przed cesarką wykonuje się lewatywe, golenie? Nie wolno nic jeść i pić w dzień cesarki?

przy zakładaniu cewnika czułam tylko delikatne szczypanie. Przy wyciąganiu kazała mi wziąć głęboki wdech i przy wydechu go wyciągnęła. Nic nie poczułam. Pewnie oddech nie ma tu nic do rzeczy, poprostu chciała, żebym się na czym innym skupiła :-D

Napewno podgolą Ci włoski na lini nacięcia. Lewatywe tez raczej zrobię- to nie jest przyjemność, ale nic nie boli !!! Ja nie mogłam jeść i pić na 6 godz przed cesarką.

Gość Czerwona Śliweczka
Ojej! Aż 6 godzin bez jedzenia. trochę się boję, bo jak ja nie jem kilka godzin to mi sie robi słabo i mogę zemdleć, a do tego jeszcze stres dojdzie. :(

Gość to jest okropne
zakladanie boli:O i wyjmowanie tak samo:O okropnosc:O

Gość xyxx
Śliweczko ile Ty masz lat ??? Sorki że pytam ale strasznie dziecinnie się wypowiadasz...

Gość Czerwona Śliweczka
Moja siostra miała zakładany cewnik i dostała jakiegoś zapalenia. A nie da się tego jakoś ominąć. Ale mnie dziewczyna wystraszyła na innym topiku. Miała tak, jak ja problem z kolczykiem w pępku, bo się rana babrała i ropiała i później leżała miesiąc w szpitalu na wyrostek. Boje sie,że mi sie bedą szwy tak babrać i ropieć...:( i będę miesiąc kiblowała w szpitalu :(

Gość Czerwona Śliweczka
25 dlaczego dziecinnie? bo się boję? To chyba normalne, to moja pierwsza ciąża!!!!

Najlepiej ogol się sama od góry parę centymetrów. Cewnikowanie nie boli, bez tego nie kontrolowałabyś w ogóle oddawania moczu i to jest bardzo wygodne.

Gość opamietaj sie dziewczyno
bez komentarza, co topic to sliweczka ;/

Gość noooootaaaaaaaak
po co Ci cewnik? smieszna jestes. bedziesz znieczulona od pasa w dol. i bedziesz miala podawane kroplowki, z glodu nie zginiesz. wez laptopa, wez-widze ze zyc bez niego nie mozesz. bedziesz lezec podczas operacji z laptopem przy dupie-to bedzie hit zesonu w szpitalu-dlugo cie nie zapomna:P