Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharka dziadoska

pierogi ruskie- pomocy

Polecane posty

Gość kucharka dziadoska

robiłam pierogi ruskie wg przepisu z internetu, w czasie gotowania rozleciały się :-( Jaka mogła być tego przyczyna? kurcze zła jestem tyle pracy i produktów..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość za długo gotowałaś

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krukównaaaa
napisz jak i co robiłaś a sprawę zbadamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja juz 15 lat robie i pychaa
mąka ,szczypta soli,troche oliwy i mocno ciepła woda -zagniatam ciasto i NIE DAJE ZADNEGO JAJKA!!!nigdy sie nie rozgotowały a jak zostają to mroze 🖐️ a wyciągasz z garka jak juz wypłyna na wierzch .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krukównaaaa
to ja ci powiem tak: ciasto: mąka i bardzo ciepła woda (gorąca) +ciut soli. to jest przepis na najbardziej udane ciasto do pierogów! żadne żóltka, masła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka dziadoska
dzięki za radę trochę już się zniechęciłam po dzisiejszym :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krukównaaaa
a do wody w której gotujesz pierogi doidaj duuużo oleju; wtedy się nie skleją i można zamrozic bez sklejania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja juz 15 lat robie i pychaa
do ciasta daje odrobine oliwy bo wtedy ciasto jest takie plastyczne ! Nie zniechęcaj sie bo szkoda pierogi są pyszneeee:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krukównaaaa
i jeszcze jedno; byc może źle sklejałaś te pierogi po nałożeniu farszu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość za długo gotowałaś
ja czasem daje jajko albo żółtko, to nie jest powód do rozgotowania. Nie dokładnie sklejone, może ciasto się poprzerywało bo za dużo farszu ale najprawdopodonie za długo gotowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robię ciasto tylko
z mąki i wody - zimnej - i nie rozlatują się, myślę, że po prostu były źle sklejone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaaania
Kiedyś zrobiłam pierogi i zostawiłam mężowi do ugotowania - wytłumaczyłam dokładnie jak to zrobić zapomniałam tylko powiedzieć, że mieszać ma delikatnie i drewnianą łyżką wszystko sie rozgotowało. NIestety robienie pierogów to jedna sztuka a gotowanie to druga. Ja pierogi gotuję na "małym ogniu" i trzeba je często delikatnie mieszać żeby się nie przykleiły do dna garnka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie daje sie do ciasta jajek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a na jaka grubośc rozwałkowujecie - bo mi ciągle za cienkie wychodzą...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×