Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renaaatttkkka

urlop wychowawczy

Polecane posty

Gość renaaatttkkka

pracuję od 01.02.08 ,czy bedąc w ciązy mam szanse na płatny wychowawczy?

Gość sformuluj problem
jakos lepiej...

wychowawczy jest bezplatny po wykorzystaniu macierzynskiego - za ten płaci zus, mozna ten urklop wziąć w ciązy nie mozesz brac urlopu wychowawczego ew macierzynski na 2 tyg przed porodem

Gość renaaatttkkka
mi chodzi o to (a w laściwie moja kumpela )że ma umowę na czas nieokreślony i stara się o dziecko i chce wiedzieć czy po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego bedzie mogła iść na wychowawczy bo czy urlop wychowawczy jest zależny od tego czy ma się umowe na czas nieokreślony ,czy ważny też jest dochód

Gość kassssssica
na wychowawczy moze isc, jak ma umowe na czas nieokreslony, ale jesli chce dostawac kase na wychowawczym, to wazny jest wtedy dochod na czlonka rodziny

Gość nie wiem jaki nick
no wlasnie jak to jest? mieskzam z ojcem dziecka ale nie jest on moim mezem, mam umowe na czas nieokreslony zarabiam 1000zł natomiast ojciec dziecka 5 tys czy moge liczyc na platny wychowawczy, czy zsumuja nasze dochody bo mieszkamy razem?

nalezy jej sie po wykorzystaniu macierzynskiego zarobki wazne jesli chce miec zasiłek wychowawczy

nie nie zliczają sie dochody jesli nie jestescie małżenstwem jestes matką samotnie wychowującą no ale tatus powinien zadbac o dziecko :)

Gość nie wazne
czy ojciec dziecka jest twoim mezem, czy nie-licza sie Wasze wspolne zarobki. Zeby dostac platny wychowawczy, dochod netto na osobe w rodzinie nie moze przekroczyc 504 zl na osobe. Wiec, jesli macie na reke razem 6 tys, to nie masz szans. jesli urodzilas np na poczatku tego roku, musicie zlozyc wnioski do urzedu skarbowego o wydanie zaswiadczenie o zarobkach za 2007 rok.

Gość nie wazne
jeli jestes samotnie wychowujaca, to musisz, jesli chcesz sie starac o zasilek dla samotnej matki, przedstawic dokument, ze ojciec nie zyje lub jest nieznany... wtedy dostaniesz 180 zl na dziecko.

Gość nie wazne
tak samo do rodzinnego na dziecko (48 zl) potrzebne sa zaswiadczenia o zarobkach Twoje i ojca dziecka i tu znow dochod na osobe w rodzinie nie moze przekroczyc 504 zl netto...

Gość nie wazne
zasilek wychowawczy, rodzinne jak i zasilek dla matki samotnie wychowujacej wyplaca opieka spoleczna. Idz zapytaj w swojej placowce jak to wszystko wyglada.