Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajmnik

Jak spędzacie czas z 16-miesiecznym dzieckiem?

Polecane posty

Gość zapytajmnik

W co się bawicie? Jakie zabawy lubią najbardziej? Poświęcacie im wiekszosc czasu, czy zajmujecie się swoimi sprawami a dziecko bawi się samo jak chce?

Gość zapytajmnik
no więc jak??

Gość inek
podnoszę :)

ja z 13m bawie sie w akuku, kto mnie zlapie, gramy w pilke, czytamy ksiazeczki, bawimy sie po troszku klockami i innymi zabawkami, a glownie to wyglupiamy sie w dziwne miny glosy itd... ale pomysly mi sie koncza, a czasami tak mi sie nei chce z nim bawic albo amm tyle roboty ze wlaczam tv i on sobie oglada a ja korzystam :) ale ciekawi mnie w co inni sie bawia moze bede miec nowe zabawy do wyprubowania

Gość inek
my tez w akuku i ganiamy się po mieszkaniu, znaczy ona ucieka czasem żaluje ze ją tego nauczyłam bo to strasznie męczące tak biegac za nią :)no i kochana TV hehe

Moj syn jest ostatnio na etapie psa tzn on udaje,ze jest pieskiem :P chodzi na czworaka ,szczeka :) smiesznie to wyglada.

Gość zaba mala zaba
ja pytalam sie ostatnio w co sie bawic i co mozna robic z 9 miesiecznym dzieckiem i nikt mi nie odpowiedzial 😭

Gość a moje słoneczko.....
w a kukuk, gonimy się w koło stołu, w gili gili, czytamy książeczki, naśladujemy zwierzęta, uczymy się mówić, uwielbia tańczyć, przybijamy piątki na zmianę raz on mi raz ja małemu, bawimy się garnuszkiem na klocuszek, układamy klocki tzn buduję wierzę on ją rozwala :D nie lubi oglądać TV :( Mój synuś ma prawie 15 miesięcy :)

My bawimy się w gonimy..., czytamy książeczki, uczymy się głosów zwierzątek , tańczymy (moja córcia jest superaśną tancerką) ,śpiewamy, uczymy się nazywać zabawki (nie zawsze jednak to wychodzi ale mała wie jak co się nazywa) dużo \"rozmawiamy\" ja do niej mówię a ona słucha z wielką uwagą.Mówię co robimy jak... Gotujemy obiadek to mówię jej co teraz robię...Mała podaje mi naczynia ze zmywarki, próbuje sprzątać po sobie... Oczywiście łobuzuje jak tylko może;) ale można jej;) Ma 15miesięcy;)

hmm no to widze ze nic nowego ... my jeszcze ogladamy ludzi na ulicy :) targamy gazety i gramy na wszelich instrumentach a powiedzcie mi czy wasze dzieci tez rozwalaja wszystkie budowle z klockow? a tych co one zbuduja nie pozwola zburzyc?

To u nas podobnie. Klocki (budujemy i burzymy), a kuku, gonimy sie, patrzymy przez okno. Inne popularne zajecia to zabawa pojemniczkami wszelkiego rodzaju, wkladanie jedne w drugie, otwieranie, zamykanie, przesypywanie zawartosci (klocki, orzechy wloskie, duzy makaron to juz pod opieka), chowanie itp. Ostatnio figurki zwierzatek sa na topie oraz wszelkie ksiazeczki lub programy tv ze zwierzetami. Udawanie odglosow zwierzat. Karmienie pluszakow z kubeczka lub butli. Pokazywanie gdzie mis/mama/konik ma oko, ucho, nos... Z prac domowych mam spokoj przy prasowaniu, ale maly \"pomocnik\" uwielbia chlapac woda z wiadra i kapac w nim zabawki jak myje podloge :O Dla niej super zabawa.

Gość zapytajmnik
My podobnie się bawimy widzę. :) No a co gdy te wszystkie zabawy powtórzyly się juz 4 razy w ciągu dnia? Przeciez nie są jakoś bardzo czasochlonne zabawy i szybko sie je "kończy". Co wtedy? Są chwile, że dzieciaki same chodzą sobie po pokoju i robią co chcą, a Wy np. wtedy robicie cos dla siebie, coś swojego?

u mnie jest tak ze mlody potrafi sam sie bawic zaabwkami, ale pod warunkiem ze ja siedze obok niego, wiec wtedy mam czas np. na kompa; ale czesto bywa tak z eon mnie wciaga w zabawe i nie mam jak sobie nawet zjesc, rzadkoscia jets tak ze on sie placze sam a ja moge cos zrobic dla siebie, zabawwy sie owszem szybko koncza i sa nudene ale jak widac to po moimsynku sa nudne tylko dla mnie :( on sie cieszy za kazdym razem jak chowam sie za firanke i z niej wychodze nawet jesli mialby to byc tysieczny raz z rzedu w ciagu dnia ;/