Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizkaaa546

co robic? POMOCY

Polecane posty

Gość elizkaaa546

mam problem. od 12 dni spoznia mi sie okres. robilam test i wyszedl negatywnie. tylko nie wiem czy nie za wczesnie go robilam, bo robilam go w siodmy dzien po TYM razie. nie wie mco mam robic aby ten okres dostac. dodam ze mialam ostatnio sporo stresu

Gość anik...
Test zrobiłas za wczesnie! Najwczesniej test wykze ciąze 6 dni po zapłodnieniu a do zapłodnienia( tzn zagniezdzenia zapłodnionej komórki) dochodzi ok 6 dni po stosunku. Wiec test zeby był wiarygodny powinien byc zrobiony ok 2 tygodnie po stosunku. Pozostaje ci tylko czekac. Niezabezpieczyłaś sie??? Takie opoznienie moze byc jak najbardziej spowodowane stresem

Gość elizkaaa546
no wlasnie zapomnialam dopisac ze sie zabezpieczylam. ale wiadomo..zadne zabezpieczenie nie jest pewne w 100% i stad teraz tan stres. juz kiedys mi sie tak przestawial okres. nie wie mco robic. jak kupilam test bylo na nim napisane ze wykrywa 6 dniowa ciaze

Gość anik...
ale nierozumiesz ze w ciąze nie zachodzi sie w momencie stosunku!!!??? Jezeli dojdzie do zapłodnienia komórki jajowej to zaczyna sie ona dzielic i zagniezdza sie w macicy dopiero po ok 6 dniach od stosunku. Wiec jezeli test wykazuje 6 dniową ciąze tzn ze musi minąc ok 2 tygodnie od stosunku zeby ją wykazał. W ciąze zachodzi sie w momencie zagniezdzenia zapłodnionej komórki czyli 6 dni po stosunku. Czyli 6dni po stosunku+ 6 dni trwania ciązy=12dni

Gość anik...
Jezeli sie zabezpieczyłas i wszytsko było ok to to opoznienie jest pewnie wynikiem stresu.

Gość elizkaaa546
ok teraz rozumiem. ale mam nadzieje ze to jednak nie ciaza. slyszalam ze aby wywolac okres domowymi sposobami to trzeba lyknac sobie polopiryne. wiesz moze czy to dziala?

Proponuje isc do gina , on skieruje Cie na badanie krwi i na tej podstawie moze stwierdzic czy jestes w ciazy czy nie.... I nie stresuj sie , niemysl o tym bo to nie pomoga....

Gość elizkaaa546
23Julka dziex za rade, ale jednak jeszcze poczekam.. w koncu prezerwatywa nie pekla...bylo wszystko ok..wiec jest szansa ze to wynik stresu

Gość anik...
Na forum raczej ci nikt nie wywrózy czy to ciąza czy nie. Jedyne co ci pozostaje to czekanie, albo zrobienie testu z krwi bhcg, koszt ok 30 zł a daje 100% pewnosc. Mozna go zrobic juz ok 10 dni po stosunku

Gość anka159
mozna juz go robic 10 dni od stosunku? nie wiedzialam:) ost. sie zastanawialam kiedy go juz mozna robic