Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kejsbsikfnbdsui

Prosze o pomoc dziewczy biorace pigulki...

Polecane posty

Gość kejsbsikfnbdsui

Witam zamierzam udac sie do ginekologa po proszki antykoncepcyjne mam kilka pytan do osob doswiadczonych;) 1. Czy jesli moja mama choruje na nadcisnienie i ma problemy z tarczyca.. to jest opcja ze ginekolog nie przepisze mi pigulek?poniewaz slyszalam ze takie pytanie moga pasc... 2.ak to jest w momencie kiedy nie chcialabym miec w danym mesiacu okresu, biore dwa opakowania pod rzad? i czy biorac drugie opakowanie bede czula sie normalnie czy bede miala PMS? prosz eo odpowiedz.. dziekuje z gory dziewuszki:*

Gość cieślar
jesli ty nie masz problemow z cisnieniem to lekarz powinien ci wypisac bez problemu pigułki, co do tej przerwy to bierzesz dwa opakowania i w tym czasie powinnas sie czuyc tak samo, chociaz to zalezy od organizmu, a psm przy braniu tabletek to nie klopot, ja teraz nie mam praiwe wcale

Skoro wybierasz się do ginekologa to czemu jemu nie zadasz tych pytań? Co do nadciśnienia i tarczycy u mamy- co ma piernik do wiatraka??? To Ty będziesz miała zrobione badania i od Twojego stanu zdrowia zależy czy będziesz mogła przyjmować tabletki.

Gość kejsbsikfnbdsui
no to bosko...a wypisze mi tabletki po wyniku cytologi czy odrazu bez niej?? bo na cytologie sie czeka.. a jak bole podczas miesiaczki zmniejszone?

Gość kejsbsikfnbdsui
mała _monia... tak mi powiedziala kolezanka z ta tarczyca i nadcisnieniem.

mała _monia... tak mi powiedziala kolezanka z ta tarczyca i nadcisnieniem. Dlatego najlepiej będzie jak porozmawiasz z lekarzem a nie będziesz słuchała porad laików. Lekarz przed przepisaniem zleca badanie tzw. próbę wątrobową - idziesz na pobranie krwi i to wszystko. Zbada Cię i jeżeli będzie wszystko w porządku to myślę, że żadnych problemów nie będzie robił.

Gość kejsbsikfnbdsui
oki w takim razie dzieki:* a jak z tyciem? tyje sie przez tabletki?

Gość cieślar
jeden tyja drugie chudna, nie ma reguly

Gość anka159
co do tycia to zalezy tez od tabletek ja kiedys bralam diane 35 i tylam a potem zmienilam na yasminelle i brak apetytu:))

Gość fdfdfdhahahaha
a ja od diane 35 schudlam i to bardzo...

Gość anka159
bo to tez zalezy od oragnizmu mi one generalnie nie sluzyly(deprecha, bole piersi, tycie itp)

Gość fdfdfdhahahaha
no ja mialam wrecz przeciwnie, wiec nie ma co sie sugerowac opiniami na forach, ze tabletki sa dobre a inne nie, tylko posłuchac lekarza i w razie czego jak okaza sie zle to zmienic

Gość anka159
dokladnie to wszytsko to sprawa indywidualna;)