Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze cvos kupic

musze wiedziec jaki rozmiar mają dzieci roczne i półtoraroczne.Prosze

Polecane posty

Gość musze cvos kupic

wszystko zalezy od dziecka. myśle ze okolo 86 roczniak i 92 1n5 roczniak. lepiej chyba wieksze niz za małe ubranka kupic. zalezy tez od firmy.

Gość lepiej wieksze niz za male
Zwykle roczne dziecko 80, półtora roczne 86 /moja córa tak przynajmniej nosi/

Gość katany sa juz nie modne
oj jak to kurtka to zdecydowanie za mala

Moja córka w tamtym roku skonczyła roczek i miała kombinezon dwuczęściowy coccodrillo w rozmiarze 86

Gość musze cvos kupic
kurde moze mi wymienią!!

Gość musze cvos kupic
A CO powiecie jakbym kupiła np spodnie w rozmiarze 86 a kurtka 80 ??

Spodnie 92 Bluzki 86 Kurtka 92 Buty 23 Rajstopki 92/98 Synek ma niecałe 14 miesięcy. Podałam jego wymiary więc proszę nie brać tego jako pewnik. Ale wiem, że jest duży, więc pewnie normalnie sie kupuje mniejsze.

moj ma 13mcy nieksonczone a od mca nosi 98 :))) pzrze ostatnie 3-4 mce nosil 92, od lata 80/86 wiec co dziecko to inny rozmiar , nie wiem jaki bedzie nosil rozmiar jak bedzie mil 1,5 roku ale chyba sie jzu wiele nei zmieni bo teraz jzu wolneij rosnie

Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę to, że każda mama ubiera swoje dziecko inaczej. Jedne lubią jak dziecko ma na prawdę luźny ciuszek a inne jak jest dopasowane (oczywiście bez przesady). Ja stosuję tę drugą opcję bo nie lubię jak dziecko wygląda jak w ciuchach po starszym rodzeństwie:) No i oczywiście każdy chyba wie, że jeśli dziecko nosi 86 to nie znaczy, że ma 86cm wzrostu;)

Gość no cóż ...
moa córka ma teraz 17 miesięcy. Jesienią, kiedy nosiła rozmiar 80, kupiłam jej kombinezon (kurtka + spodnie na szelkach) w rozmiarze 86. Teraz kurtka jest już bardzo krótka i ciasnawa. Mam nadzieję, że wiosna przyjdzie szybko :o Kurtkę lepiej kupić większą

Gość sobie tez piore
a to tak ciezko zapytac rodzicow jaki rozmiar? poza tym rozmiar rozmiarowi nie rowny - ja kupowalam z jednej firmy np bluzke na 68 a body z drugiej firmy na 74. Tak samo pozniej z kurtkami i spodniami itd. Jak ktos chcial kupic cos w prezencie to podawalam konkretne wymiary w cm np dlugość nogawki czy rękawa. A poza tym to uwazam ze kupowanie ciuszkow jako prezent dla dziecka to nie wypal. Wtedy to sie rodzicom robi prezent bo juz oni nie musza kupowac np kurtki tylko ciocia to kupila. Prezenty dla dzieci mają byc dla dzieci czyli jakies lalki grzechotki książeczki do czytania itd a nie ciuchy ale takie moje zdanie.

Gość musze cvos kupic
ale ja to chce dla swojej córki :) na przyszłą zimę jest super okazja tylko jak z rozmiarem

Gość sobie tez piore
Aha to ty na zapas chcesz kupic :D a ile teraz ma twoja corka? Albo ile wazyla jak sie urodziła Bo to jest tak ze do roku dzieci powinny potroic swoją wage ur czyli jak wazyla ok 3,5 kg to musisz liczyc ze bedzie wazyc ok 11 kg i do tego wzrost zobacz jak szybko rosnie od ur do dzis. Ja jak kupowalam na zapas to wlasnie obliczalam ile dziecko powinno przytyc i waga ok 11 kg wzrost 86 z czego kurtke to i tak wolalam kupic na 92 lepiej dłuższa za tylek niz krotsza. Ale moj syn duzy jest . Ma 4 lata a kupuje mu ciuchy na 116 czasem 122 zalezy od producenta

moj synek ma roczek i nosi ubranka w rozmiarze 80 lub 86 zalezy od firmy

Gość musze cvos kupic
moja była duza! -4400 kg teraz ma 3 mies i 10 dni i wazy ok 6300 ja si e naprawde napaliłam na ten komlet potem juz tak nie kupie

no to wez poprawke ze bedziesz miec duza corcie za rok :) moj urodzil sie jako maluszek bo mial 2900 a jak zaczal rosnac to nei pzrestaje i dzis ma 13mcy i rozmiar 98 :D teraz wazy 13kg i ma 80cm wzrostu, jak mial 3mce tez wazyl cos kolo 6,5 kg

Gość sobie tez piore
to kurtka napewno bedzie za mala Bierz pod uwage ze taki roczniak juz sie bardzo kreci, wstaje, chce chodzic na spacerku i w takiej kurtce to cale plecy bedą na wierzchu. Jak da rade wymien na wiekszy ja bym kupila 92

Gość to w koncu kupilas cos czy nie
bo nie wiesz czy kupic a wymieniac chcesz nie nadazam

Gość sobie tez piore
wymien, ale wiesz dziwie sie ze za taką cene kupujesz na chybil trafil. Naprawde za 150 zl to spokojnie kupisz ładny fajny kombinezon dwu czesciowy i mialabys pewnosc ze wszystko dopasowane.

Gość musze cvos kupic
ale ja je kupiłam w sklepie za 24 zł -nawet są fajniejsze od tych

dla pocieszenia moge Ci napisac ze ja mam dla mlodego tej zimy jzu 3ci kombinezon zimowy, na jesieni lzejszy nosil w rozm 86, wyrosl, zrobilo sie zimno mial piekny na 86/92 tak sie cieszylam ze zime obchodzi i... 2 tyg temu musialam wymienic na wiekszy bo tamten sie jzu nie zapinal na dl :/ wylazily mu nogi i rekawy przykrotkie :/ teraz ma na 98 jest odrobine luzny ale mam nadzieje ze wytrwa do konca zimy:) w zyciu bym nie kupila ciucha za taka kase na miesiac czy dwa :/

no to za 24 zl to jzu co innego, poza tym jesli we wrzesniu np corka bedzie jzu ok do takich spodni mozesz latwo spzredac na allegro za wiecej nzi kupilas :D

Gość musze cvos kupic
dzieki za cierpliwość dla mnie :) no jest okazja bo komplet jest naprawde fajny ocieplane spodnie i kurtka z coccodrillo =60zł jak nie brac? :D dzięki

Gość mój roczniak nosi 80
ale starz córka w jego wieku juz miała maławe86