Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona sie pyta.

wpływ unidoxu na skutecznosc antykoncepcyjna

Polecane posty

Gość ona sie pyta.

Witam!Biore w celach antykoncepcyjnych Diane 35,ale jednoczesnie przyjmuje antybiotyk Unidox .Czy ten antybiotyk obniza skutecznosc antykoncepcyjna?

Gość ona sie pyta
Czy jest duza szansa ze moge byc w ciąży?

Gość Titieeeeeeera
Powiem Ci szczerze, że ja tez bralam antybiotyk, tabsy anty i wspolzylam. Wtedy nie wiedzialam ze antybiotyk obniza skutecznosc poniewaz nawet rodzinny lekarz mnie o tym nie poinformowal. Jednak moj facet nie konczyl we mnie.. Wiec nie wiem. Zalezy ile bierzesz antybiotyk..

Gość Titieeeeeeera
to bylo rok temu i tyle streu sie najadlam ze nie wiem.. Dopiero zaczynalam przygode z tabsami.. A pozniej po tym chcialam wiedziec o nich wszystko dlatego proponuje poczytac.. bo gin praktycznie nic nie tlumazy jak przepisuje tabsy a to blad..;(

Gość Viperkaxx32
dokladnie ^^^ Najpierw ulotka i zglebianie wiedzy potem seksi tabsy.. Ginekolog nic Ci nie powi poki nie zapytasz powie Ci jaks tosowac nic wiecej..

Gość ona sie pyta
Ja brałam antybiotyk około 14 dni..W ten dzień kiedy współżyłam akurat antybiotyku nie wzięłam,ale to i tak nie ma znaczenia..;/ Tez lekarz mi nic nie powiedział o wpływie antybiotyku na tabletki anty;/dopiero w necie przeczytałam...Teraz się strasznie stresuje i czekam do soboty czy dostane okres czy nie;((

Gość ona sie pyta
A ulotki nie miałam do tabletek antykoncepcyjnych,bo kupowałam zawsze oddzielnie listki bez opakowania;/ Wiem moja wina..

Gość Viperkaxx32
Antybiotyk bralas standardowo dwa tyg.. Najlepiej by bylo gdybys stosowala prezeratywe ale tego nie zrobilas nie wiedzialas... Wystarczy czekac.. Nic innego nie poradze.. Ale jestem dobrej mysli i uwazam ze bedzie ok.. ;)

Gość ona sie pyta
Dziękuję za odpowiedzi..tez mam nadzieję,że bedzie wszystko oki..Mam nauczkę na przyszłość..;(

Gość hkhkkh
no to bedziesz miała dzidziusia;D

Gość ona sie pyta
hkhkkh prosze Cie nie strasz mnie

Gość Kikajshgd
Nie strasz dziewczyny... Nigdy nie mialas/es takiej sytuacji??!!! Chyba nie wiesz jakie to nerwy..

Gość ona sie pyta
no tak dostałam okres,ale nadal mam jakies dziwne lęki,ze moge byc w ciazy..czy to jest wogole mozliwe,skoro dostałam okres?

Gość klarka_s
Powiem tak- Unidox jest mi bardzo dobrze znany, również w połączeniu z pigułkami antykoncepcyjnymi. Tak się złożyło, że Unidox przyjmowałam przez ok. 3 tygodnie wraz z Encortonem. Zaczęłam przyjmować w dniu rozpoczęcia 7-dniowej przerwy. Drogie Kobiety :) Nie ma co się stresować, w ulotce Unidoxu jest napisane, że skuteczność może być nieco obniżona lub może wystąpić plamienie, natomiast rzadko dochodzi do ciąży. To, co mi poleciła moja pani profesor, to przerwa pomiędzy zażywanymi środkami. Unidox brałam o 8 rano, natomiast tabletkę anty o godzinie 20. Krwawienie z odstawienia również się nie przesunęło, jak zawsze w sobotę rano zawitało ;) Mój mężczyzna zawsze kończy we mnie, to już trzeci raz jak biorę Unidox czy Duomox i w ciąży jak nie byłam, tak nie jestem. Warto tylko pamiętać, aby zachować tę przerwę między przyjmowaniem leków.