Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karola27

ile płynów piją wasze roczne dzieci?

Polecane posty

Maks pije baaaardzo mało tzn. w dzień jak wypije butelkę tę małą z Aventu tj 120ml to jest święto! nie chce pić! natomiast syn koleżanki wypija 4-5 takich butelek. Herbatek nie lubi więc rozcieńczam Kubusia (żeby jak najwięcej wody tam było) a i tak pije tylko jeden smak... Jedynie mleko pije nawet w nocy ale takiego rozcieńczonego nie chce, wody nie tknie! Martwię się czy mu coś nie będzie z takiego niepicia... a jak wasze dzieci? ile piją?

Gość do autorkiiiii
Mój synek do roku też tak miał, pił bardzo mało ok 120ml dziennie, a teraz ma 15 miesięcy i tak się "rozpił", że szok :D Non stop z butlą chodzi, wypija ok 8 butli po 120ml i zastanawiam się czy on nie za dużo pije

moja też pije zwykle jedną butlę 120 ml rozcieńczonego soku dziennie + butla prawie 300 ml mleka na noc.

Syn jak miał rok też niewiele pił, strasznie się martwiłam, ciągle podawałam kubek, żeby się napił. Z córką już się nie martwię, chociaż też pije niewiele. Teraz ma 16 miesięcy i pije tak ok. 150 ml, jak ma dobry dzień. Czasem zrobi tylko \"łyka\".

mój pije ok 100-150ml dziennie i to nie z własnej woli, tylko trzeba za nim łazić z butlą

moj pije ok dwoch butelek po 120 ml:)-nie wiem dokladnie bo zawsze ma nalane i sam sobie bierze kiedy chce wiec i czasem sie bawi wylewajac do klockow:)..ale tak ok 2

Gość wierbi
właśnie przeczytałam na jakiejś mądrej stronie w internecie: "Roczne dziecko powinno wypijać około litra napojów dziennie"

Gość gość
ok.300 ml wody, lub wody z cytryną, naparu z pokrzywy, mięty, lipy. Do tego pierś na żądanie z wyjątkiem jak jestem w pracy.

Gość gość
ja dzisiaj na dwójkę zaczęłam drugą wodę 5 l...dwójka dzieci 3 i 2 latka