Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zadziczona

Bóg jest Bogiem może wszystko , to dlaczego karze ludzom tam bardzo cierpieć ?

Polecane posty

Gość Ryszarda K.
Boga nie ma :)

Gość celinobonifacy
akurat miał zatwardzenie i czasu nie miał by się pierdołami zająć.

Gość hthth
a od kiedy tych prostaków sie zwie Bogiem

Gość Okrąglinek
"Bóg jest Bogiem"-spostrzegawczości można Ci pozazdrościć :D

Gość taka jedna kobitkaaaa
a kto do cholery powiedział że ziemia to raj???? gdybyśmy tylko szczęścia zaznawali to nikt by tego nie docenił poza tym ludzie mają WOLNĄ WOLĘ i większość piekła jakie się na ziemi dzieje sami sobie stworzyli :p niestety większość jest zbyt ograniczona umysłowo żeby to pojąć :O

Gość KoleżankaMagdy
a bóg moze dac kobiecie szczęście/ orgazm ?

Gość agdfh
nie prawda że adam i ewa wszystko spieprzyli!!!!!! to przez Tuska nie zyjemy w raju!!!!!!!!

Gość sfsdgfafd
banały piszecie co wy wiecie o Bogu? Nic, więc i tak nie dojdziecie do sensownych wniosków

inni ci powiedza ze to proba i on cie doswiadcza i ma swoj cel... pierdo*lenie

Gość Przez PiS

Gość Trochę Denerwująca
Bóg dał ludziom wolną wolę.

bo czlowiek jest stworzony po to by cierpiec, pozatym to wy sami kierujecie swoim zyciem

Gość Jaki znow Bog
A ktoz to ??

Gość f4
bóg? A co to?

Gość sfsdgfafd
A może on to stworzył dla zabawy? Stworzył, dał wolną wolę, zaprojektował aby się stworzenia rozmanżały bez jego interwencji, cały wszechświat stworzył dla checy i wcale się nie przejmuje waszym losem :) Nawet was nie obserwuje 🖐️

dowiesz sie kto to jak bedziesz lezał na łozu smierci, ciekawe czy wtedy bedzie Ci do smiechu

Gość sfsdgfafd
Taki Religa na przykład jest umierający a nadal nie wierzy......

Gość taka jedna kobitkaaaa
ciekawe że jak dobrze sie dzieje to "Bóg taki dobry", a jak źle to "Dlaczego on taki zły" albo "Boga nie ma" przecież nie jesteśmy marionetkami ludzie, nie widzi sie swoich błędów, wszak najciemniej pod latarnią :O jabłkowaty germaniaku - a mnie się podoba to co masz w stopce, może dlatego że też staram się tak zyć... ;)

Gość Jaki znow Bog
A ktoz to ??

Gość inglisz unt dojcz tranzlator
A ja mam dosyc tych wszytskich bredni o bogu. Moze to głupie modle się, wierzę że mi to cos da...Tylko jest to bardziej taki przesąd, że jak się nie będę modlić to mi sie coś zawali.

teraz tacy madrzy :) nikt nie wierzy nikt nic nie slyszal nikt nic nie wie.. pozniej bedzie tylko placz i lament i blaganie o przebaczenie.. ale o tym kazdy z nas sie dowie w swoim czasie

Gość Deine Mutter sieht dich
Jak słucham w szkole, że bóg chce twojego dobra, to od tego "dobra" aż mi uszy więdną. Jak widzę, gdy zasrani katolicy modlą sie we wsi w kosciółku o to by interes kurzy im sie powiodł i by rozprawę w sądzie wygrali, a gówno robią to mam ochote stąd zwiać! Zamiast działać dowiedzieć sie czegoś więcej, to te pierdołyn saski modlą sie tylko. No przepraszam, ale jak jestem swiadkiem tej stytuacji to..

Gość Ricardo Rodriguez
człowiek jak widze to istota mało rozumna :-( , skoro wiekszosc ludzi nie rozumie dla czego cierpi - bo tak moze chce BÓG czy takie zdanie wam nie przyszło do głowy, ludzie sami też nie są święci, popełniają błędy i co ma zrobic Bóg? Może to co nas spotyka, jest karą za to co zrobiliśmy w życiu źle, może to ma byc kara za złe uczynki, za to że zraniliśmy kogoś, za to że sami nie jesteśmy wobec niego w porządku

A co kurwa wódki mi pić nie wolno? I za to mam cierpiec?! Przecież się zabijam VI przykazanie

tak zaraz ci wszyscy powiedza ze sa swieci i ze nie zasluzyli sobie na takie traktowanie albo ze bog jest milosierny i nikogo nie krzywdzi.. :/ czasami zastanawiam sie czemu niektorzy sa tacy tepi.. ja nie jestem super katoliczka nie chodze do kosciola nie chodze do spowiedzi bo tego nie uznaje.. nie modle sie regulkami, typu ojcze nasz itd.. rozmawiam z Bogiem po swojemu i mimo tego nigdy nie zwatpilam w istnienie Boga, wystarczy ze spojze przez okno ze popatrze w niebo, to mi wystarczy by uwierzyc ale wam potrzebne sa inne dowody :/ zalosne

Rozumiem cie lady love. I nie uważam tego za głupotę, ale idei cierpienia Jezusa za inne osoby kompletnie nie mogę pojąć. Jest wiele ludzi którzy oddają życie za naszą ojczyznę, za wolnośc....Chyba nie liczy sie za ilu ludzi umiera, tylko czy za kase, czy za cos ważniejszego?

wiesz nasz rozum nie jest tak rozwiniety jakbysmy chcieli i tego nie da sie wytlumaczyc.. mozemy tylko gdybac i sie zastanawiac dlaczego.. wedlug mnie kazdy ma jakas misje w zyciu i jak ta misja zostaje ukonczona pomyslnie to poprostu odchodzimy inaczej umieramy