Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu kasia

cykl po odstawieniu pigułek - kiedy wróc do normy ?

Polecane posty

Gość po prostu kasia

Odstawiłam pigułki okolo 3 miesięcy temu. Od tego czasu mam okolo 40-dniowe cykle i b. bolesny okres. Pigułki bralam okolo 5 lat, wcześniej cykle były regularne, co okolo 28 dni. Czy wróci to do normy ? czy przy ibecnym cylku mam szansę na ciążę ?

Gość olga1983
U mnie przez 6 m-cy od odstawienia tabletek wszystko było regularne - przeboje zaczęły się potem, miałam okres raz na dwa miesiące, cykle bezowulacyjne, które stymuluję Clostillbegytem, ale na szczęście udało się za pierwszym razem...

Gość olga1983
tzn... udało się odzyskać owulację, ale ciąża juz byłaby mile widziana - a jej nie ma :-( mój lekarz powiedział, że nie może wypowiadać się źle o pigułkach anty, bo sa rekomendowane przez PTG (Polskie Towarzystwo Ginekologiczne), ale za to pielęgniarka powiedziała mi, że zabroniłaby młodym dziewczynom, które jeszcze nie rodziły branie pigułek anty, bo co trzecia po odstawieniu pigułek przychodzi z problemem zatrzymania owulacji... Pan doktor nadal nic nie mówił, ale w jego oczach widziałam, że zgadza się ze słowami pielęgniarki. Ja odczułam to na własnej skórze i odradzam pigułki wogóle - jest to niepotrzebna ingerencja w hormony. Teraz byloby dobrze, gdybyś sprawdziła swój poziom hormonów i będziesz miała jasna sytuacją co do ciązy, tzn czy będziesz miała kłopoty z zajściem czy nie. Bo ja mam kłopoty.

Gość od razu regularnie
ja od razu miałam bardzo regularnie - od pierwszego cyklu po porzuceniu tabletek antykoncepcyjnych - nawet zwiększyła mi się częstotliwość, bo przed braniem pigułek miałam co 31-32 dni okres, a teraz mam co 28-26 dni czyli zwiększyła mi się ilość jajeczkowań w roku - ta reguralność utrzymuje mi się cały czas od lat odkąd rzuciłam tabsy. Tabsy brałam przez 2 lata, odkąd rzuciłam uzywam od 6 lat prezerwatyw, gdy potrzebuję. Proponuję się dokładnie przebadać, a nie psioczyć na tabletki - chociaż ja też teraz nie polecam pigułek, w czasie ich brania ja niedobrze się czułam i wolę prezerwatywy.

Ja odstawiłam tabletki też 3 miesiące temu i mam cykle 41 dniowe ja używam komputara cyklu typu Lady comp i dzieki niemu wiem że mój obecny cykl jest bezowulacyjny co jeszcze bardziej mnie martwi, ale cóż tak to jest po tabletkach

Gość a ja już 7 miesięcy
jak nie biorę i organizm nadal wariuje. Nigdy więcej nie wezmę tego świństwa do ust :(

Gość w goooore

ja brałam novynette przez 2,5 roku,cykle przed braniem 40-45 dni,odstawiłam tabletki i zaszłam w ciaże od razu:)od maja 2009 nie biore novynette-przez 3 miesiące okresy co 28dni,teraz znów co 40-45:)