Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewela0507

Krew podczas ciąży ?

Polecane posty

Gość Ewela0507

Mam straszny problem wczoraj byłam u lekarza i stwierdził 3 tydzień ciąży!a dziś w nocy zaczęłam krwawić !co robić ?strasznie boli mnie brzuch !Proszę o pomoc?

Gość Ewela0507
KOBIETY NAPISZCIE COŚ!

Gość do was dziewczyny
DO LEKARZA!!! Może być początek poronienia.

Gość a co mamy ci napisac
??? Idz jak najszybciej do lekarza, bo to dobrze nie wrozy jak krwawisz i bardzo boli cie brzuch!! nawet na pogotowie jedz, ale nie siedz przed kompem i nie zadawaj takich pytan!!!

Gość Ewela0507
właśnie czekam na męża i nie mam z kim dziecka zostawić!

Gość jedz do szpitala
Ewela0507 natychmiast nawet z dzieckiem

Gość ona juz od nocy czeka
wiec 10 minut jej nie zbawi. Ja bym w przychodni o 7 z przytupem byla.

Gość no prosze was
tak to prawda jak najszybciej do szpitala. Ale tak swoją drogą 3 tc lekarz stwierdzil to az dziw. Jeszcze nie slyszalam o takim przypadku.

Gość jedz do szpitala
3 tydzien napewno liczony od zagniezdzenia.............czyli okolo 5

Gość Na co czekasz
do szpitala!!!!!!!!!

Gość karolcia nawet w 3 tyg od
zaplodnienia, a w 5 od ostatniej miesiaczki lekarz mialby problem ze stwierdzeniem ciazy, wiec dziwny jest ten post...jakis naciagany z deczka...

Gość jedz do szpitala
do karolcia nawet w 3 tyg od :ja jestem na takim etapie i lekarz juz wykryl na usg

To dziwne, bo mnie nawet w 5 tyg nie chcial przyjac i kazal czekac minimum do 6, a najlepiej do 7, bo stwierdzil, ze i tak nie wyczuje nic, a badanie moze byc falszywe, bo objawy przed miesiaczka i w tak bardzo wczesnej ciazy (typu pogrubione endometrium) sa takie same.

no tak tylko lekarz nie mówi nigdy 3 tyg od zapłodnienia tylko mówi od ostatniej miesiączki. Bo skąd ma wiedziec kiedy zapłondnienie było. Chyba prowokacja.

Gość jedz do szpitala
do karolcia nawet w 3 tyg od .3 tygodnie od zagniezdzenia widac juz worek owodniowy,i ten u mnie juz jest.kiedy zaplodnienie bylo tego lekarz niewie ale wie kiedy byla owulacja,z wyliczen albo tak jak w moim przypadku z monitorigu

Gość Ewela0507
wczoraj mi robił usg i wyszło że 3 a 4 tydzień ciąży!dał mi skierowanie na różne badania!

Gość popieram wyzej karolcia nawet
w 3 tyg. , poza tym lekarze zazwyczaj nie chca potwierdzic tak wczesnej ciazy, bo latwo na tak wszesnym etapie moze dojsc do samoistnego poronienia i wtedy wyglada tak tak, jakbys dostala opzniona miesiaczke.

Gość Ewela0507
jak bym nie była w ciąży to by mi powiedział a nie że jestem

Gość jedz do szpitala
Ewela0507 jedz do tego szpitala i tyle!a masz moze luteine w domu?

chyba 50% ciąż na tym etapie obumiera? Czy się mylę? oczywiście nikomu tego nie życzę, tylko to jakby fizjologia

Ale 3 tygodnie od zagniezdzenia to NIE jest tydzien 3! Przyjmujac, ze zachodzisz w ciaze w 2 tygodniu, zagniezdzenie wystepuje ok 5-7 dni pozniej plus te 3 tygodnie to jestes w 6, a nie w 3! Chyba, ze twoje lekarz jako wyjatek liczy ciaze od zapldnienia wtedy w 4, lub od zagniezdzenia wtedy faktycznie w ok. 3, ale ciazy w zyciu nie liczy sie w ten sposob. kazdy gin liczy ja od dnia ostatniej miesiaczki.

Gość no prosze was
mi lekarz karte zalozyl dopiero w 9 tc mimo ze w miedzyczasie bylam u niego juz dwa razy to powiedzial ze za wczesnie na stwierdzenie 100 % ciąży nie wiem to peniw od sprzetu zalezy.

Gość jedz do szpitala
do karolcia nawet w 3 tyg od: lekarze tak licza jak mowisz przy okresach regularnych niestety tylko,

Gość nie ma sensu
no nie da sie wykryc 3 tygodnia ciąży ludzie. Przeciez lekarz podaje wiek ciąży od ostatniej miesiączki. Tak zawsze sie podaje.

Gość pearlineee
zaden lekarz nie podaje wieku ciaży od zapłodnienia ewentualnego tylko do dnia miesiączki, bo ciaża tak sie rozwija poprostu.

Gość do wszystkich wątpiących
aparatura usg podaje wiek ciaży od ostatniej miesiączki.

Lekarze ZAWSZE tak olicza ciaze, usg tez tak liczy ciaze, chyba, ze w pozniejszym etapie wtedy licza sie rozne parametry i na ich podstawie oblicza sie date porodu. Tak samo jak poczytasz sobie rozne rozniaste kalendarze ciazy, popytasz poloznych...Ciaze oficjalnie zawsze liczy sie od 1 dnia ostatniej miesiaczki! Przeciez pierwsze o co pyta gin czy polozna podczas wizyty to data ostatniej miesiaczki i na jej podstawie wszystko oblicza.