Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marzycielki

Kontakty z dziećmi w wieku przedszkolnym

Polecane posty

Prosimy o wypowiedzi i wasze opinie na temat wychowania dziecka. Np. jak reaguje gdy znajduje się w towarzystwie nieznajomej osoby, czy kaprysi przy jedzeniu, czy chętnie się bawi z rówieśnikami itp... Mamy za zadanie w szkole sporządzić ankietę i forum na którym internauci będą się wypowiadać na temat wychowania dziecka i jego kontaktu ze środowiskiem. Z góry dziękujemy za pomoc! :) Laura & Kora

Jestem matką pięciolatka, który już drugi rok chodzi do przedszkola. Rok temu było wszystko w porządku. Jednak od jesieni, kiedy raz źle się poczuł po posiłku, nie chce tam chodzić. Próbowaliśmy wszystkich sposobów. Bezskutecznie. Codziennie rano - smutna mina, nudności, czasem wymioty. Olek jest niejadkiem, ale rozmawialiśmy na ten temat z jego panią i w przedszkolu nikt nie zmusza go do jedzenia. Między posiłkami bawi się z dziećmi. Wychowawczyni zauważyła, że jest bardzo wrażliwy, łatwo się przejmuje, denerwuje się, kiedy czegoś nie umie, zamyka się w sobie. Zastanawiam się, jak mam postępować, aby nabrał pewności siebie. Byłam już z nim u psychologa, i powiedział mi, że to jest normalne w tym wieku że dzieci lubią grymasić przy jedzeniu i trzeba wtedy dzieciakowi odpuścić. Jeszcze nie raz będzie mnie ciągnął za spódnicę, abym dała mu coś do zjedzenia, ponieważ jest głodny. A co do chodzenia do przedszkola, to jeszcze sam będzie odczuwał potrzebę zabawy z rówieśnikami. Mam nadzieję że chodź trochę pomogłam troszkę streszczonym problemem z moim dzieckiem :) POZDRAWIAM

Gość nowe przepisy
6-7 lat to nie przedszkolak moj ma 3 lata-jest hrzeczny w towarzystwie innych osob woli sie bawic ze starszymi dziecmi (ok 10 latkami) niz z rowiesnikami

Gość ___rodzice___
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html