Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blue so blue

nadużycie na nk

Polecane posty

Mojemu uczniowi ktoś zalożyl konto na nk, użyl jego danych, wstawil zdjęcie, użyl obraźliwych opisów (oczywiście wszystko bez jego zgody) . Matka złlosila sprawę mi, ja dyrektorce i poradzilyśmy by zglosila sprawe na policje. Ja napisłlam do administratora nk ( z mojego konta), wyjaśniajac sprawę ( na prośbe matki) i proszac o mozliwość usunięcia konta. Nikt mi nie odpisa,l a minal tydzień. Natomiast Policjanci stwierdzili, że nie ma zagrożenia zycia i to ich nie dotyczy. Moze mi ktos pomóc, albo zlikwidiwac konto ,albo znalezc przepisy o nadużyciu danych osobowych. I jak pomóc uczniowi?

Gość mogę coś powiedzieć
wykasować konto ucznia. ps-nie wierzę, że matka dzieciaka przyszła do nauczycielki, żeby ta za nich wyjasniała jego sprawę:P Przyznaj się, komu zrobiłaś taką kaszanę? Albo tobie ktoś taki numer odpierdzielił.... dzisiejsza młodzież :-O

Gość Niech kobieta napisze
oficjalne pismo na policje !! "Na gębę" to oni wielu zbywają. A na twoim miejscu wysłałabym jeszcze trzy ponaglenia do "wielkich twórców" nk

Gość P_jak_Policjant
Ale jakie przestępstwo tu zaistniało ? Tylko cywilnie nie karnie niestety chyba że ktoś mi znajdzie artykuł

Gość zło to strach
nawet jesli matka nie ma pojęcia o necie, to istnieje rodzina, inne matki, sąsiadki, dzieci sąsiadów, i wizyta na komisariacie

Gość Nie ma pojecia o necie
A wapatrzyla sprawe.. .

wyslalam jeszcze raz zgloszenie do administratora, ale jako osoba 3 topmam niewiele do powiedzenia no wlasnie,zeby dac to na pismie, trzeba się podeprzeć jakims przepisem ? a ja jestem nauczycielką nie prawnikiem

do nie ma pojęcia zgłosił jej to ktos z rodziny, czy widziała profil swojego syna i prosiłam jakmozna im pomóc, a nie ranking czy to podszyw czy nie

Gość co za bzdura
"Matka złlosila sprawę mi, ja dyrektorce i poradzilyśmy by zglosila sprawe na policje. Ja napisłlam do administratora nk ( " przecież takąsprawę może zgłosić tylko poszkodowany albo prawny opiekun a nie jakaś dyrektorka :O

Gość p jak pipa
:) kodeks karny rozdział :przestępstwa przeciwko czci i nietykalności cielesnej Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Gość Anna z wichrowych wzgórz
Proszę napisać oficjalne pismo do policji. Jeżeli takie pismo wpynie policja ma obowiązek na nie odpowiedzieć. Myślę że można to podciągnąć pod art 212 KK czyli przestępstwo zniesławienia, przeciwko czci

Właściciel konta musi wejść w ustawienia i usunąć konto. Matka może napisać skargę i zażądać wyjaśnień od NK. W takim wypadku konto zostanie zablokowane i po zbadaniu sprawy doblokowane. Jeżeli nastąpi doblokowanie konta, to NK odblokuje/ usunie konto wyłącznie po zgłoszeniu nadużycia na policję. Mój 10 letni syn został podobnie potraktowany, więc wiem w czym problem. Piszcie do NK nawet codziennie, muszą zareagować.

racja chyba prokuratura byłaby tu bardziej na miejscu

tylko nikt nie wie kto załozyl konto, zapewne ktos z pozostalych uczniów. On jest dyskryminowany i nielubiany ze względu na swoja chorobe. dzieki poradzę jej, by zglosila to na pismie.

Gość ppkoje oczywiscie
bo na nk jest wyraznie napisane ze mozesz pisac do nich ale ci nie odpisza

Od tego jest policja i prokuratura aby sprawę wyjaśnić. A z ustaleniem kto założył konto tez nie będzie problemu.

tylko panowie p zbyli dzis tą matkę, ona jest za ugodowa i nie za bardzo umie walczyc o swoje, dlatego staram się jej pomóc. Wydrukowalam te przepisy prawne, które podaliście i powiem im o tym pisemnym zgloszeniu na policję. Moze ktos w pracy mi pomoze, oni są starsi i bardziej doswiadczeni. Szkoda mi dzieciaka. W dodatku pod zdjeciem, "koledzy" wypisali mu chamskie komentarze.

Gość Gościu
Chcesz pomóc uczniowi? Powiedzieć ci jak? SRAK