Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łysiejący nastolatek

pomocy łysieję

Polecane posty

Mam dopiero 17 lat i już łysieję. Wszystko zaczęło się około 1,5 roku temu, włosy wypadały mi garściami. Po wizycie u dermatologa, zacząłem stosować miloxidil. Po około 2 miesiącach włosy przestały wypadać. Ostatnio chciałem zapuścić długie włosy, ale znów się zaczęło. Proszę doradźcie coś, nie chcę być łysy w wieku 20 lat.

Znalazłem w internecie VICHY DERCOS AMINEXIL podobno pomaga. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś kto stosował potwierdza to zdanie i na jak długo wystarcza 18 ampułek.

ja właśnie kupiłam 3 op Inneov,tabletki. Ponoć bardzo dobre i na allegro mają super okazję....taniej znacznie niż w aptekach. Słyszałam że najlepiej działają środki działające od wewnątrz dlatego nie kupiłam Dercos a też mają w promocji. chcesz linka ?

Aminexli minimum 3 ampułki tygodniowo przez minimum 6-9 tyg. a kosztuje 120 zeta.

Dercos Aminexil jest drogi,na krótko wystarcza i trzeba go długo stosować. spróbuj Inneov.

Ok, sorry nie zauważyłem. Czyli miesięczny koszt kuracji w obu przypadkach to 60 zł. Wyczytałaś może gdzieś który jest skuteczniejszy? I czy Inneov jest również dla mężczyzn??

Inneov jest dla wszystkich i kupiłam go bo myślę że jest skuteczniejszy i mam na to nadzieję... miesięczna kuracja Aminexilem to ok 85 zł. nie jest tanio a to jeszcze razy minimum 2 miesiace. a może coś w Twojej diecie jest nie tak ? myślałeś o tym...masz stresującą pracę ?

całkiem możliwe...nie wiem w takim razie czy na to coś się poradzi :(

Czytałem teraz trochę w necie o łysieniu i wyczytałem, że może być skutkiem niewydolności tarczycy. Objawy tej choroby to: stałe uczucie zimna; chłodna szorstka skóra; charakterystyczna, „nalana” twarz o maskowatym wyrazie; obrzęki różnych części ciała; ospałość, senność, apatia, spowolnione myślenie, depresja; powolna monotonna mowa, ochrypły głos; sztywność i osłabienie mięśni, bóle w stawach; zwolnienie tętna; zaparcia. Zauważyłem u siebie: zaparcia ( oddaje kał 1-3 razy na tydzień i przeważnie są to duże gluty lub kilka naraz) moje tętno to 60/min, poprawne u młodzieży 85/min bolą mnie stawy (tłumaczyłem to tym że rosnę) mam trochę ochrypły głos, ale tylko czasem i moja mowa raczje nie jest monotonna jestem bardzo ospały potrafię spać 10h na dzień, a później i tak jeszcze dosypiam w szkole i autobusie nie mam obrzęku, chociaż czasami(1 na miesiąc) pulchną mi niektóre palce u rąk na jakieś 1-2h nie wiem o co chodzi z tą nalaną twarzą nie mam szorstkiej skóry i nie towarzyszy mi stałe uczucie zimna, ani ciepła, czuję się normalnie. Oprócz tego łysieję i mam niski wzrost 173, prawie wogle nie mam zarostu ( tylko pod nosem, golę się raz na tydzień) Czy możliwe że mam właśnie niewydolność tarczycy?? Powinienem udać się do lekarza??

Gość ciemno wszedzie...
lo jezu a sakd my mamy wiedziec czy masz niewydolnosc tarczycy? idz do lekarza! btw- dlugie wlosy u facetow sa ohydne :O

ja mam niedoczynność tarczycy ...i masz rację od tego wypadają włosy...ale nie zawsze.

Gość łysiejąca nastolatka
hej ja mam ten sam prblem mam 18lat i łysieje smarowałam glowa aplikortem i loxonem chwiolwo włosy przestały wypadać teraz wróciło sie to ze zdwojoną siłą zaczynają mi robić sie prześwity na głowie jestem załamana Jak facet jest łysty to ludzie jakoś normalniej na na to patrzą ja jsten dziweczyną i obawiam sie reakcji otoczenia

Gość łysaaa
ja problem z lysieniem mam od 3 lat... najpierw radzilabym wam zrobic wszystkie badania krwi, hormony, pasozyty. mi z badan wyszlo wszystko w pozadku, a nadal lysieje, moj lekarz nie moze znalezc przyczyny... podejzewa, ze mam cukrzyce utajona czy jakos tak.... stosowalam wiele srodkow, jednak przynosza one efekt na krotki czas... w kazdym razie najbardziej pomogl mi taki plyn KAMIWAZA, ale efekty dopiero po 3 buteleczkach.... co do produktow z aminexilem... sa dobre, ale pozniej nadal wypadaja wlosy...

a jak się żywisz ja k mięso jesz chemie słodycze i tłusto czyli dieta mac donald to nic dziwnego ze wypadaja włosy za mało warzyw surowych

Gość łysaaa
ja właśnie jem dużo warzyw, słodyczy prawie wogóle, do maca nie chodzę... lekarz wykluczył zła dietę u mnie....

Gość frontside
ja mam problem z tym wlosy po prostu nie chca odrastac ;/ nie zauwazylem nadmiernego wypadania no ale na czubku zauwazylem spora lysinke nikt z rodziny nie jest lysy nie wiem co sie dzieje mialem dluzsze wlosy kumpel radzil je zciąc. I tak zrobiłem. Poszedłem do dermatologa i stwierdzil ze to przez łojotok. Nie wiem jak to mozliwe o wlosy bardzo dbam. Przepisal mi jakis szampon uzywalem regularnie i gowno to dalo wlosy dalej wygladaja tak jak wczesniej Dodam jeszcze ze w miejscu przerzedzenia wlosy prawie wogole nie odrastaja sa slabe i takie szorstkie jakby nie moje ;/ doradzcie cos plz!

Szampon pharmaceris przeciw wypadaniu(po umyciu trzymac na glowi min. 2 minuty), Wax henna maska 2 x w tygodniu, Vitapil 1 x dziennie i 80mg. zelaza dziennie, moze byc np. plusz zelazo, ale drogo wychodzi bo jedna tabletka ma tylko 15 mg., lepszy jest Tardyferon w aptece, opakowanie za 17 zeta starcza na miesią, dla faceta zamiast Vitapilu moze byc Salfazin To jrest terapia na odrastanie wlosow po chemi...... Pomaga

hej... a ja proponuję mezoterapię skóry głowy. To taki zabieg polegający na ostrzykiwaniu specjalnymi preparatami. Pobudzają one wzrost włosów. Naprawdę pomaga. Koszt takiego zabiegu to od 150 do 300zł w zależności od preparatu. Pozdrawiam.

Gość weszsss
albo przeszczep albo hairmax... nic innego nie zadziała

Gość tracewlosy
gdzie mozna kupic ten grzebien hairmax?

Gość jacek1981
www.hairmax.net.pl Kupilem 3 tyg temu, trzeba wszystkiego probowac! Z opisu wyglada na to ze jest to wiarygodny sprzet, ale zobaczymy.

Gość jacek1981
www.hairmax.net.pl Kupilem 3 tyg temu, trzeba wszystkiego probowac! Z opisu wyglada na to ze jest to wiarygodny sprzet, ale zobaczymy.

Gość kseni055
Wlasnie czy ktos moze sie wypowiedziec? moze ktos uzywal dluzej?? bo ja juz probowalam wszystkiego i do d...!!! moze to cos pomoze? Troche kosztuje ale moze warto pomozcie

Gość Annawaltw1
Grzebień laserowy jest drogi ale mojemu misiowi pomógł. Zakola przestały się powiększać a na miejscu łysiny, wyrastają nowe włosy. Polecam. http://btj.pl/vivic