Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waitin

gry bezpieczne dla dzieci

Polecane posty

Gość waitin

jakie są najbezpieczniejsze gry dla dzieci?? Moja 10-cio letnia córka chce żebym jej kupiła simsy2. Z tym, że nie wiem czy to gra dla dziecka w jej wieku? No a podobno w czerwcu jest premiera simsów 3 więc może do czerwca poczekać?

Gość ale....
simsy to nie gra dla dzieci :o

Gość Santill
Hm, mnie moja corcia namowila zeby kupic jej Simsy 2 jak miala 9 lat i jak sie przed zakupem dowiadywalam co to za gra to mnie nic nie zaalarmowalo. "Podejrzalam" jak gra i tez nic mi nie wpadlo w oko i pozowlilam grac dalej. Teraz juz podrosla i Simsy 3 chce sobie kupic sama z kieszonkowego - jesli ja bym miala "na swiezo" kupowac poczekalabym na nowa czesc, bo pewnie bedzie kilka dodatkow, to lepsze "nowe" ;) . Jak dla mnie gra calkiem "grzeczna".

Gość Sanders
Ja róznież uważam, że Simsy można dac dzieciakom ja swoim zapewne kupie simsy nie ma tam ani przemocy ani innych rzeczy które mogły by negatynie wpłynąć na ich psychike, za to rozwijają umiejętności nowe dzieciaków.

Gość cencioszka
Simsy są i dla dzieci i dla dorosłych. Zero przemocy. To moja ulubiona gra :) już się nie mogę doczekać czerwca, bo simsy3 wychodzą :)

Gość olabogahaha
http://www.edugames.pl/ Super strona, moje dzieci od dłuższego czasu się na niej bawią i jeszcze się nie znudziły, a gry są mądre i bezpieczne.

Można znaleźć takie gry, które są dla dzieci całkowicie bezpieczne i nie zawierają jakiś nieodpowiednich treści. Ciekawe gry tego typu widziałam na swiatekgier.pl - mają spory wybór, dział poświęcony tylko dzieciom, w którym da się znaleźć gry edukacyjne, które dostarczają wielu informacji o świecie, również takie do nauki języków.

Gość bezpieczna gra?
Jak ma być dobra dla dzieci w wieku 10lat to proponuję grę w klasy lub w gumę. może jestem dinozaurem ale moje dzieci (9 i 12 lat)nie grają na kompie-służy im do nauki. I jakoś żyją,mają się dobrze i są szczęśliwe.

Gość Lalina44
Gry są trochę drogie, a w internecie można znaleźć sporo fajnych i bezpiecznych gier online. Ja ze swojej strony mogę polecić adres http://grydladzieci.net.pl - sprawdzone i bezpieczne gry dla dzieci. Nie ma tam żadnych gorszących moją 4-letnią córkę gier.

czy ja wiem czy gry dla dzieci są drogie ja ostatnio kupiłam dziecku elektroniczną kostkę do gry DICE + przy zakupie dostałam 14 gier, a kostka to wydatek tylko 150 zł, biorąc pod uwagę to ile dostałam w zamian gier to uważam, że nie był to zbyt duży wydatek.

Gość filemonica
jak lubicie raze spędzać czas graja w gry to pomyślcie o elektronicznej kostce do gry dice+, 14 darmowych gier na tablet, ja mamy i dzięi temu wspólnie spędzamy czas z naszymi dziećmi, świetnie się bawimy

Gość krycha788
zależy w jakim wieku są dzieci :) jeżeli są to dzieci np. do 7 roku życia to warto włączyć dziecku jakąś grę edukacyjną, np. z http://tabletoweprzedszkole.pl

Gość appletime
ogarnij sobie stronkę konsoleigry.pl - mają duży wybór i dobre ceny. Coś na pewno znajdziesz dla siebie :)

Gość gość
Z czystym sumieniem mogę polecić tabletoweprzedszkole.pl - wyłącznie edukacyjne gry dla dzieci. Zauważyłam, że dzieci faktycznie się przy nich rozwijają.

Gra dopasuj litery jest świetną formą wczesnego wprowadzania języka angielskiego. Jest na zasadzie puzzli i dziecko musi dopasować pierwszą literę do danego wyrazu. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam, jest naprawdę rewelacyjna!

Gość dovirakhk
przyjemne z pozytecznym to gry edukacyjne. Zajrzyj sobie na Aztekium Bot - powinno cie to zainteresowac :)

Gość gość
Znalazłam ostatnio bardzo fajną płatną aplikacje - http://tabletoweprzedszkole.pl uczy i rozwija, lepsze niż ten chłam który można znaleźć na sklepie play

Gość apps game for kids
Witam serdecznie, od niedawna testuję gry dla najmłodszych. Kanał jest bezpieczny bez przemocy, agresji i brutalnego słownictwa. Codziennie staram się umieszczać 1-2 filmów . Możesz spokojnie za subskrybować kanał Twojemu dziecku. Link do kanału: https://www.youtube.com/channel/UCHO8dnAFbMV9Bu43JHYlNaw