Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

Fałszywe zeznania świadka- co grozi??

Polecane posty

Co grozi świadkowi w sprawie rozwodowej za składanie fałszywych zeznań przed Sądem. Czy wystarczy , że Sąd zapozna go z odpowiedzialnością karną, czy musialłby złożyć uroczystą przysięgę, żeby ewentualnie podlegał karze. Dziękuję za pomoc, to dla mnie ważne. Pozdrawiam. Edyta

świadek zostaje tylko poinformowany o tym że w przypadku składania fałszywych zeznań grozi odpowiedzialność karna- jeśli pytasz bo chcesz tak zrobic uwierz mi że nie warto!!

dziękuję za odpowiedzi. Nie chcę tak zrobić, jestem uczciwa. Wczoraj takie coś przeżyłam. Kochanka męża powołana przeze mnie na świadka kilka razy kłamała i mam na to dowody...

Gość machrajda
a to współczuje że musisz się udręczać po sądach z kochanką męża i innymi sprawami

no cóż, udowadniam jego winę. Sprawa jest o tyle ważna, że kochanka jest teraz równocześnie jego szefową w firmie i zaniżyła też wczoraj jego dochody podając że zarabia 900 zł (chodzi o niskie alimenty na dziecko)Oraz to, że ona mieszka z córką i mężem, a to kłamstwo, bo córka ma swoje mieszkanie, a mąż się wyprowadzil na tydzień przed tym, jak moj sie do niej wprowadzil.Spytalam jączy nie sąw trakcie rozwodu i zaprzeczyla, a prawda jest taka ze są .Do tego klamala ze maja tylko kontakty zawodowe, a ja dalam jako dowod zdjecia jak sie caluja i wracaja razem po pracy.

mam tylko mały problem z udowodnieniem ,że razem mieszkają w konkubinacie. Może ktos ma jakis pomysl?;-)

Gość fxncvnm
a może jacyś sąsiedzi ich??

to na pewno, tylko kto zechce iść do Sądu zeznawać. Ludzie raczej wolą się nie mieszać. A jest możliwe zwrócenie się do Sądu z prośbą o wywiad środowiskowy?