Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jaki nick

Kombinezonik w maju...

Polecane posty

Gość nie wiem jaki nick

http://allegro.pl/item553390982_3w1_disney_welurowe_pajacyki_spiochy_0_3_wyprawka.html czy taki kombinezonik nie bedzie za ciepły na wyjscie ze szpitala dla dziecka urodzonego pod koniec maja? w co w ogole ubrac takie malenstwo na wyjscie, wiem ze zalezy od pogody ale jak ubiore mu body i pajacyka i zawine w kocyk to chyba bedzie za mało. jak sadzicie, prosze o opinie doswiadczone mamusie;-)

Gość deli26
wydaje mi się za ciepły. lepiej bawełniane body, kaftanik i śpioszki i bawełnianą czapeczkę.

Gość fstrętne sa

ech....... ja tez sie zastanawiam w co ubrac nasze malenstwo jak bedziemy wychodzic napewno body + pajacyk ( ewentualnie śpiochy i kaftanik) a co na to? napiszcie mamusie

taki kombinezon napewno nie bedzie za cieply

Gość pod koniec maja jest goraco
wiec maluszek sie spoci i dostanie potowek .a w samochodzie sie po prostu ugotuje . jesli to bedzie bardzo ciepły dzien wystarczy buzeczka z długim rekawiem i spioszki , czapeczka( ubranka bawełaniane ) , na wszelki wypadek lekki kocyk . moja urodzila sie w czerwcu ( bylo upalnie ) i tak byla wlasnie ubrana.( kocykiem nie byla przykrywana )

taki kombinezon napewno nie bedzie za cieply

Gość i tak polozna bedzie ubierala
i sama zdecyduje co zalozyc. Ja mysle ze to bedą body cienki kaftanik i spioszki i na to jakis cienki dresik jesli bedzie chlodno a jesli cieplo to tylko kocyk czy rozek i to wszystko w koncu to maj, ps nie ubralam w ten kombinezon dziecka do wyjscia ze szpitala.

Gość nie wiem jaki nick
mam takie okrycie http://allegro.pl/item550886672_k_sterntaler_magiczne_okrycie_piesek_hanno.html i myslalam wlasnie zeby ubrac bawelniane body i pajacyk na to ten welurkowy i to okrycie ale chyba rzeczywiscie bedzie za ciepło. w razie czego mam jeszcze taki welurkowy dresik nie za gruby wiec moze zamiast tego kombinezoniku. koncze kompletowac wyprawke pod wzgledem ubranek i sama juz nie wiem. szpital mam 5 min autem od domu. wiecie chyba zamiast spioszkow wole kupic pajacyki bo wydaja mi sie praktyczniejsze niz kaftaniki i spioszki. to moje pierwsze dziecko i jestem zupelnie zielona;(

Gość pod koniec maja jest goraco
w szpitalu w ktorym rodzilam połozne nie ubieraly dziedziaczkow do wyjscia . kazda mama ubierala ubranka , oczywiscie jakby ktoras poprosila o pomoc połozna to na pewno ubralaby . połozna nie maja prawa decydowac w co dziecko ubrac . oczywiscie mozna zapytac sie o rade .ale to twoje dziecko i to ty dedydujesz jak ubrac .

Gość pajacyki sa bardzo wygodne
łatwo je załozyc . natomiast odradzam body - to jakis koszmar bo trzeba przelozyc przez głowke a wiadomo ze nowordkowi ciezko . pozniej jak dziecko jest juz sztywiejsze to body jest fajne

Gość pajcyk fajny
ale ja bym ubrala gdyby bylo cieplo w zwykly pajac bawelniny i rozek a jesli zimno to w cos cieplejszego typu polarkowy pajac z kapturkiem i kocyk, pod spod body spiochy itp, a body nei kazde zaklada sie pzrez glowe, ja mojemu nakupilam same body kopertowe i problem mialam z glowy :)

Gość nie wiem jaki nick
ja mam wiekszosc body z guziczkami po boku wiec otwor na glowke jest bardzo duzy wiec problemu nie bedzie. chyba nie bede kupowala tego pajaca, ubiore go w to co mam i zakryje polarkowym okryciem. dzieki za rady;-)

Gość nie wiem jaki nick
aha mam jeszcze jedno pytanie kupowalyscie wiecj ubranek w rozmiarze 62 czy pol na pol z romiarem 56 bo sama nie wiem...

Gość nie wiem jaki nick
podnoszę

Gość moim zdaniem to
ja urodzilam koncem maja ub.roku Do szpitala do wybrania wzielam: kopertowe body z długim rekawem i pół-spioszki, do tego cienki polarkowy dresik z kapturkiem ioraz welurkowy pajacyk a takze bawełniana czapeczke - wszystko to przygotowalam wczesniej, bo nie byłam w stanie przewidziec jaka bedzie pogoda. Przy wypisie polozna ubrala tylko body z dł.rekawem, polspioszki i bawelniana czapeczke, zawinela w rozek i cienki kocyk. Było b.cieplo.

Witam. Ja rodziłam synka 29 maja, uważam ze taki kombinezonik welurkowy nie bedzie za ciepły. Jeśli nawet bedzie bardzo cieplo, mozesz ubrac pod to tylko same body. Ja wychodzilam ze szpitala i synek był ubrany w body, pajacyk na to sweterek (wcale nie bylo mu za ciepło) Samo wyjscie z budynku i przejscie do auta, był osłonięty rożkiem (dodam jeszcze że był w nosidełku) Swoja droga śliczny jest ten kombinezon :)

Gość moim zdaniem to
wiekszosc kupowalam na 62, na 56 mialam tylko jeden komplet body i spioszki i cale szczescie, bo dziecko urodzilo sie długie na 60 cm :D

Gość xvcxvx
kombinezonek sliczny :)

Ja miałam wiecej ciuszkow w rozmiarze 62, synek urodził sie długi 56 i wszystko na nim wisiało. dokupowałam kilka ciuszkow 56 Dodam ze jak aj wychodzilam ze szpitala, nie było za cieplo , było strasznie wietrznie Wiec niby to koncówka maja ale pogoda jest rożna :)

ja mialam kupionych rzeczy pol na pol 56 i 62 jak sie okazalo urodzilam wczesniaka i tzreba bylo dokupic mu troche na 56 ale czesc dostalismy malych zreczy w prezentach wiec nie bylo zle fajny kombinezon i uwazam ze na pewno nei ejst za cieply, jak nie na wyjscie to potem sie przyda, pogoda polska jest ogolnie do bani wiec...