Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crazy women23

Co to za badanie laboratoryjne?

Polecane posty

Gość crazy women23

Hej, byłam dziś u ginekologa, badanie wykazało cystę na jajniku, skierował mnie na badanie laboratoryjne o nazwie marker, czy coś takiego. Powiedzcie mi co to za badanie? Czy to jest to samo co beta? Tzn na ciążę?

Gość crazy women23
nikt nie wie?:(

Gość na pewno skierował
cię na badania markeró nowotworowych. Na skierowaniu powinno ci pisać jaki to marker np CA-125

Gość crazy women23
o kurczę, czyli na nowotwór, jeny ja mam dopiero 23 lata!!! buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :( dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

Gość na pewno skierował
ale nie martw sie na zapas:) pewnie lekarz chce tylko wykluczyć powody z jakich mogła cię cie zrobić ta cysta. To rutynowe badanie które dobry specjalista zleca zawsze. Bądź spokojna i się nie denerwuj bo na pewno jest wszystko oki :)

Gość crazy women23
dzięki:) kochane jesteście, tak to CA 125, bo sprawdziłam na skierowaniu. Mam nadzieję, że będzie ok:)

Gość kenap
jeśli zobaczysz wynik i wyjdzie ci troche ponad normę (norma to 35)to nie wpadaj w panike jak ja to robiłam.podwyższone markery mogą byc przy stanie zapalnym,badż przy endometriozie a co z kolei wiąze sie z cystą...Poczytaj topic "torbiel jajnika"