Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagam doradzcie co mam robic

pomocy, prosze

Polecane posty

dwa miesiące temu rostałam się z facetem z którym byłam 6 lat , ja zerwałam, miałam dośc wielu wielu rzeczy, on cały czas przeprasza, obiecuje ze się zmieni, ale to nie koniec, na domiar tego zachorował, podejrzewają u niego raka (wyniki ma miec jutro), co mam robić, wiem ze jemu jest cholernie ciężko i z powodu zerwania i choroby, jak mam się zachować? tego ze nie chce wracać jestem pewna, to nie jest osoba z którą chciałbym spędzić życie ale z drugiej strony nie chce zostawiać go samego z tym ciężarem, cholernie sie o niego martwie, co mam zrobić, błagam pomóżcie

Gość ffffffffffffffffjkggggggggggg
pomoz mu badz przy nim

zrób jak podpowiada Ci intuicja, ale nie wolno z nikim być z litości, nawet jeżeli ma raka. mogłabyś być jego przyjacielem w tej chwili ale to może go jeszcze bardziej ranić. zastanów się dobrze co czujesz z troski o niego..

Gość a po cholerę dużo
to, że nie chcesz być jego dziewczyną nie oznacza, że nie możesz być przyjacielem

wrócic do niego? pomóc jemu a przy tym zrezygnowac z siebie, moze to egoistyczne, ale naprawde nie wiem, co mam robic, a jesli on odbierze to zupełnie na opak???

przecież On będzie czuł, że coś jest nie tak i to będzie go bolało. a co potem go rzucisz ? jak będzie zmęczony po walce z chorobą a jednocześnie pełen nadziei ? litość to złe rozwiązanie. zaproponuj przyjaźń ale jeżeli będzie go raniła - odsuń się. n teraz ma ważniejsze sprawy na głowie niż miłość.

byliscie razem 6 lat , myslę że powinnas go wspierac w tych trudnych chwilach , wiem to z własnego doświadczenia , tez byłam chora na raka , jesli on faktycznie jest chory a Ty po prostu sie odwrócisz On straci wole walki a to w tej chorobie jest najwazniejsze ! jednak nie namawiam Cie abys była z nim a jedynie abys go wspierała z przyjazni i sympatii ...

Powiedz mu prosto z mostu, że niestety wiesz że nie możecie być razem, że go nie kochasz... ale uwielbiasz go jako przyjaciela i bardzo chcialbyś by umożliwil Ci bycie przyjaciółmi. Nie mow że chodzi Ci o chorobę. I może powiedz mu, że w ramach przyjacielskiego spotkania zabierasz go na lody czy kawe :)

Problem w tym, ze ja juz mu to tłumaczyłam, niby się pogodził z rozstaniem, a tu po dwóch miesiącach znów prosi, bym się zastanowiła, bym wróciła:(, nie chce zrywac z nim kontaktu, pragne mu pomóc, naprawde, boje się jedynie tego, ze nawet jesli mu powiem ze chce abysmy byli tylko przyjaciółmi an dalej bedzie chciał czegos wiecej:(

ja bym powiedziała, że kocham, że potrzebuję ale jako przyjaciela. żeby wiedział, że jest ważny i ma walczyć ! ale jeżeli to za bardzo by go bolało odsunęła bym się, żeby go nie ranić, teraz liczy się jego zdrowie ale odradzam zdecydowanie bycie z litości, to się NIE UDA

nie mów mu nic o byciu razem ,mow mu o przyjazni.... jak prosi to mu powiedz że chcesz z nim być lae jako przyjacielem.... Nikt nic innego Ci nie doradzi, to jedyne rozsądne rozwiązanie. Młodzi jestescie? ile macie lat?

ja mam 24, on 27 :(

więc jesteście dorosłymi odpowiedzialnymi ludźmi. Ja mam takie zdanie o jakim Ci już napisalam.... A ty co chcesz zrobic??

chciałabym mu pomóc, wspierac Go, w końcu nie jest mi całkiem obojętny, przeciez tyle razem przeszlismy i to nie były wcale same złe chwile, ale z drugiej strony cos się we mnie wypaliło, nie ma juz uczuca, a wiem, ze on bedzie dalej chciał zebym wróciła:(, chyba zaryzykuje i postaram się o przyjeźń, jesli nie bedzie chciał, oddale się, tak? to mi radzicie?:(