Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiolettta

poradzcie ,pierwsze butki

Polecane posty

Gość Wiolettta

musze małemu kupic pierwsze buty do chodzenia ma 12 miesiecy na co koniecznie zwracac uwagę,czy to prawda że but musi myc wysoki żeby trzymał kostkę

Gość Mamusia córeczki
Autorytetem w tej dziedzinie nie jestem, ale ja wybierałam właśnie takie wyższe, żeby trzymały kostkę i z wyprofilowaną, a nie płaską wkładką, no i skórzane. Córeczce chyba było wygodnie, bo chętnie w nich chodziła. I wcale nie były to bartki czy coś. Udało mi się znaleźć takie buty na bazarku, kosztowały cos ok. 80 zł

Gość fajna żonka
Polecam Elefanten najlepsze buty dla dzieci.

Gość ja bym chciała kupować
na allegro ale wkurza mnie to że każda firma ma różnej długości wkładki dla tego samego rozmiaru, nie stać mnie na nowe buciki ze sklepu tym bardziej że dziecku rośnie nózka i co chwile nowe buciki potrzebne będą :(

Gość fajna żonka
Z internetu trochę kiepsko. Wydasz pieniądze...,będą za małe lub za duże,za ciasne lub za luźne i co na siłę założysz dziecku?? Ja też kiedyś się przymierzałam,ale nawet jedna firma potrafi mieć różne długości wkładek w tym samym rozmiarze ale różnych modelach bucika... tak ma np. Bartek. Jeśli już chcesz to musisz dokładnie wymierzyć stópkę i doliczyć pół centymetra luzu !!! Podeszwy bucika muszą być bardzo miękkie nie mogą być sztywne a`la buty ortopedyczne.

Gość dziewczyna z komputera
błagam! Dziecku buty bez mierzenia kupić? Z przymierzaniem i tak są jazdy, bo taki malec nie powie czy bucik uwiera, czy jest wygodnie itp... PS. najlepszym spodobem na zmierzenie stopy jest odrysowanie jej na papierze, kiedy dziecko stoi stabilnie na obu nogach. Ewentualnie niech odbije ślad farbą ( przy okazji bedzie zabawa. Mięśnie stóp maluchów są dosyć słabe jeszcze i stopa zmienia kształt przy nacisku dużo bardziej niż dorosła

Gość ja bym chciała kupować
Ryzyko jest ale za cenę np 15 zł warto - zawsze moge odsprzedać pozatym zawsze konsultuje długość wkładki. Mi tata mierzył patyczkiem pamietam i z nim jechał do sklepu :D