Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaminkaa

Mam smutne dziecko...

Polecane posty

Gość maaminkaa

Mój synek ma 2 miesiące i nie chce sie wogle uśmiechać, czasami zdarzy mu się do jakiejś zabawki, jak go zagaduję rozśmieszam to tylko mi się przygląda. Zastanawiam się czy to normalne, że jest on taki poważny? Jak czytam na innych topikach to dzieci w tym wieku już śmieją się na głos, troszkę mi smutno...

Gość prowokacja to jest chyba
2/10

wydaje mi sie ze to za wczesnie na smmianie sie w glos. poczekaj jeszcze z miesiac, dwa i zobaczysz :) mój ma teraz skonczone 5 miesiecy i sie śmieje ale juz tylko do znajomych. 2 miesieczniak to malenstwo jeszcze. moja corcia jak miala 2 miesiace to nawet jeszcze sie nie rozgladala wokolo!

Gość maaminkaa
to nie jest prowokacja, tylko naczytałam się jak inne mamy pisza o swoich dzieciach co one nie potrafią dlatego tak zaczęłam się zastanawiać. Tzn, że mamy koloryzują?

Gość jedne sie smieja drugie nie
dziecko ma dopiero 2 mc

Gość prowokacja to jest chyba
zastanow sie czego wymagaassz od takeigo malca kobieto i pamietaj ze kazde dziecko jest inne

Gość maaminkaa
ja niczego nie wymagam, tylko sie zastanawiam

Niemowlę świadome uśmiecha się, śmieje dopiero w wieku 3 miesięcy. Wcześniej można mówi co najwyżej o mimowolnych ruchach mimicznych, które mogą być przez otoczenie interpretowane jako uśmiech.

dlaczego odrazu tyle agresji u Was????? faktycznie w ksiazkach napisane jest ze dziecko swiadomie zaczyna sie usmiechac od 6 tygodnia zycia:)moj mlody tez zaczal sie usmiechac przed drugim miesiacem zycia i nawet tydzien pozniej smial sie glosno jak go laskotalam:)wiadomo ze kazde dziecko rozwija sie indywidualnie ale po co odrazu naskakiwac jak dziewczyna sie zapytala???????????? a tobie autorko postu powiem zebys sie nie martwila:)jeszcze troche i zobaczysz jak bedzie sie pieknie do Ciebie usmiechal.Pozdrawiam Cie serdecznie