Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

CIĄŻA W ANGLI...????

Polecane posty

no to jak tam czemu w Polsce jest gorzej niż w Angli?

Ja bylam zawiedziona opieką w ciąży, bo spodziewalam się, że będzie wiecej badań, że w ogole beda jakies badania! :( Naczytalam się na forach jakie badania mają dziewczyny w PL i bylam zła, że tu nic nie ma. Ale teraz, z perspektywy czasu, oceniam, że bylo naprawde dobrze i te badania naprawde nie są potrzebne, jesli czujemy sie o.k. i nie ma nic podejrzanego. Teraz, dzisiaj - oceniam ich opiekę dobrze, bo przemyslalam pare rzeczy i patrze na to mniej emocjonalnie. No i co do samego porodu - uważam, że spisali się na medal. Nie moglam mieć lepiej :)

Gość _pilotka_
fajnie ze jest ten topik, ja jestem w anglii ponad 3 lata, w tym roku planujemy dziecko, zobaczymy jak to bedzie:D powodzenia

juz jestem ..... a wiec tak nie moge napisac ze w anglii jeste lepiej poprostu mam porównanie tylko i wyłącznie dwóch szpitali jednego w pl. i 2 w Yorku i tak w pl . jak pojechałam na pogotowie to pani b. zdziwiona ze ja bez koszuli ( pidzamy) sie śmiałam pojawic, nikt mnie nie zbadal tylko zostałam przyjeta na oddział , po serii pytan typu kiedy ostatni raz byłam u kosmetyczki , okulisty itd. zostałam położona do łóżka ( cały czas krwawiłam jakbym miała silną @ ) lekarz zjawił sie dopiero po tym jak wezwalismy prywatnie ordynatora szpitala ktory przyjechał specjalnie z domu zeby mnie zbadac dopiero zrobiono mi usg i dostałam leki a jeszcze musiałam zapłacic za zrobienie gr. krwi ..... bo nikt mi nie bedzie wiezył na słowo ..... jak leżałam na patologii o zgrozo miałam punkt widokowy na porodówke bo drzwi od porodówki były ciągle otwarte i każdy mógł podziwiac jak sie rodzi ..... i wszystko co panie maja..... :( porodówka duża około 6 lub 8 łóżek nie pamietam dobrze bez parawanów ogólny stan sal tez pozostawia wiele do życzenia toaleta jedna na 2 oddziały 1 prysznic w dodatku bez światła i ciagle tam ktos palił papierosy.... i okno było ciagle otwarte ( styczen) a leki musiałam sama wykupic bo w szpitalu zabrakło

Gość _pilotka_
a w anglii jakie wrażenia na temat szpitala??

w Yorku no coz szpital jest b. duży porodówka to oddział na którym wszystkie sale są jednoosobowe obok każdej sali łazienka na patologi są pokoje z wannami lub prysznicem i kibelkiem to samo na tym po porodzie możesz wybrac jak chcesz rodzic i z jakim znieczuleniem opieka dla noworodków ( sprzet med) jest b. dobra za każdym razem jak poszłam do lekarza od razu badał mnie specjalista pewnie dlatego ze mam problem z nerkami ale w pl. powiedział mi gin. ze nie ma sie czym przejmowac a tu zrobili mi serie badan

pilotka ja tu jeszcze nie rodziłam ale zamiezam nie wiem moze tak poprostu trafiłam w pl niewykluczone .... ale tutaj pracuje w szpitalu i widze jak jest

Gość _pilotka_
jesteś lekarzem/pielęgniaką?? ja jak narazie tez mam same dobre doświadczenia z tutejsza służbą zdrowia:)

nie jestem lekarzem na porodówce i oddziałam ginekologicznych pracowałam na recepcji , a teraz wklepuje dane do kompa wiec pod wzgledem medycznym nie moge sie wypowiedziec , ale z organizacji pracy jestem zadowolona są tez pewne minusy ale cóż co kraj to inaczej

_pilotka_ - Cieszę się ,że jeszcze komuś przydal się ten topik:) ja też planuję ciążę w tym roku, zaczynamy starania od września:) No a Ty gdzie mieszkasz? Małamysza- dziękuję za wypowiedzi, jestes naprawde bardzo pomocna:)

Gość _pilotka_
dorset... co tu tak cicho dziewczyny??

Gość _pilotka_
:)🌼:)Dzień Doberek:)🌼:)

czesc!!!! ja mam coraz mniej czasu aby tu zagladac ,bo szykujemy sie powolutku na niunke..... wczoraj kupiliśmy łóżeczko :) ciesze sie ze moglam komuś pomóc ......... 🖐️

Gość _pilotka_
a jakie łózeczko wybraliscie?? my mamy malo miejsca, do tego przeprowadzki.... tak myslalam zeby kupic turystyczne do tego materac... ale nie wiem czy to dobry pomysl.... wypowiedzcie dziewczyny:).....a wozek - jaki?? przepraszam ze sie wypytuje, nie jestem w ciazy ale czasami sobie ogladam te wszystkie cudenka:D i marze:D

Cześć! :) Ja tez się właśnie zastanawiam czy normalne łóżeczko kupować czy turystyczne... widziałam na allego pełno tych turystycznych i są bardzo fajne... kolorowe,no i dziecko się nie poobija o szczeblki... dokupić twardy dobry materacyk i już:) No i jak my będziemy w Anglii mieszkać a do Polski na urlop chcieli jechać to pakujmy łóżeczko i już:P Także sama nie wiem bo zwykłe łóżeczka są takie ładne:P hehe się zobaczy :D No i co do wozków to niedawno myslałam, że jak zajde w ciążę to z Polski sprowadzimy;p , ale ostatnio byłam w takich sklepach dla maluchów i już wiem ,że będziemy w Anglii kupować, bo tu też są bardzo fajne, ładne i w tej samej cenie co w polsce:)

Kochani moze mi cos poradzicie od 4.01.2010 zaczynam prace w nowej firmie no narazie na okreie probnym i troszeczke sie martwie bo moge byc juz do tej pory w ciazy.Z jednej strony sie ciesze ale z drugiej to poczatek nowej pracy a naprawde duzo daja na godzine!jak mieszkam w Anglii 5 lat to takiej stawki jezcze nie mialam i boje sie ze moge wszystko zniszczyc i ze pracodawca moze mnie zwolnic! i wlasnie powiedzcie mi czy mialabym sie od razu przyznac czy poczekac do 4 miesiaca (o ile sie bede dobrze czula) i sie przyznac.A pod uwage biore jeszcze opcje taka,ze moj chlopak pojdzie na TACIERZYNSKIE a ja bede pracowac.Jak myslicie czy szef to doceni i mnie nie zwolni.Bo w sumie nic na mnie nie straci!

Mam pytanie slyszala ktoras o Cesarce na zyczenie w Uk? Mozna sobie wybrac,bo ja slysze rozne opinie i juz glupia jestem...