Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

freequa

pytanie o studia

Polecane posty

czy jak skoncze licencjat jakiegos kierunku...to magisterke moge zrobic z zupelnie czegos innego?

a co mniej więcej? koleżanka ma licencjat z resocjalizacji, a magisterkę z oligofrenopedagogiki..

ja studiuje jezyk obcy...i sie zastanwiam nad magisterka z marketingu albo turystki... tylko nie wiem czy oni mi nie wyskocza ze w takim razie musze jakies egzaminy zdac zeby mnie przyjeli...

Gość 27 róż
zależy jakie bo jak ktoś wyżej wspomniał np. na pedagogice można zrobić magisterkę z innej specjalności, trzeba tylko zaliczyć różnice programowe :)

Gość ejbisi
To zalezy od kierunku, zazwyczaj jednak musi byc ten sam kierunek, albo pokrewny ale nie zawsze.

to co ja bym mogla zrobic innego majac licencjat z jezyka obcego? ;/ nie chce byc nauczycielka...;/

Gość kurka szanel
możesz spróbować iść w tłumaczenia, ale nie wiem, czy czasem nie musisz mieć do tego magostra

no na tluamcza to musze miec magisterke z tego jezyka...i twedy wybieram specjalnosc tluamczenie...ale to tez mnie tak do konca nie rkeci...;/ ale chyba znajac jezyk to przyjma mnie w roznych firmach nie?

Gość dedfc

Gość fgrhjr
z samym jezykiem?:o teraz kazdy majacy jakis zawod zna jezyk a ty (i po tylko po lic.) chcesz miec robote? :o