Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem .. ..

Doświadczone mamy doradzcie - chodzik.

Polecane posty

Mam zamiar kupić przyszłemu chrześniakowi chodzik. Wybrałam już coś na allegro, ale nie wiem czy wywiaże się ze swoich funkcji. Chodzi o chodzik - bujak - zastanawiam się, czy faktycznie taki bujak się przydaje, czy jest stabilny, bezpieczny itp .. w ogole czy z takiego chodzika były byście zadowolone ... poza tym ciężko mi wybrać ... najlepiej zobaczcie same http://allegro.pl/item546362276_chodzik_z_bujakiem_dzwieki_zabawki_super_cena.html - ten mi sie podoba bo ma opcje bujaka, ale panel do zabawy nie wydaje mi sie zbyt ciekawy http://allegro.pl/item544989304_chodzik_funnybaby_z_pozytywka_i_blokada_2_kolory.html - ten nie ma opcji bujaka, ale za to panel bardzo mi sie podoba http://allegro.pl/item549475431_piekne_chodziki_slonik_wyprzedaz_ceny_hurtowe.html - ten również bez opcji bujaka ale ciekawy panel doradzcie proszę!

Gość nigdy nie wiem tego co trzeba
Z góry mówię: nie kupuj chodzika, jest niezdrowy i każdy lekarz ci to powie....

Gość jamajo
żaden!!!!!!

Gość ostatnio słyszałam
że chodziki są niezdrowe jakiś lekarz się wypowiadał

Gość jamajo
juz lepiej kup szelki do nauki chodzenia

Gość plusik/.
nie wolno wsadzac dziecka w chodzik. Mama jak ma troche oleju w głowie przegna Cie z tym prezentem.

Wypowiedź fizjoterapeuty Pawła Zawitkowskiego: najlepsze w chodziku jest to, że... go nie ma!\".

Szczerze mówią ja o tym słyszałam, i biorę sobie to na powaznie. Ale z drugiej strony rodzice mi to zasugerowali wiec ...

jest bardzo bardzo wielu przeciwników chodzika... może spytaj wcześniej rodziców Maluszka o zdanie...

to nie jest plotka zasłyszana tylko chodziki naprawde są nie zdrowe. Więc nie kupuj tego dziecku.

Gość All player
Skoro rodzice tak zasugerowali... ogolnie wiadomo, ze z chodzikow wiecej skzody niz pozytku. Nie lepiej kupic jakies fajne krzeselko rozkladane ze stolikiem, lub hustawke? Dluzej posluza i nie narobia szkody

Faktycznie może wcześniej się nad tym zastanowie i pogadam ... nie chce się przyczynić do problemów zdrowotnych chrześniaka, ale z drugiej strony ...... przecież chodziki są tak popularne, tyle dzieci się z nimi wychowało ... Kurczę ! Juz nie wiem co mysleć.

Więc wybij im to z głowy. Jasne, że nie jest to regułą, ale -jeśli nie chcą chodzić z dzieckiem na rehabilitację, -nie chcą, żeby dziecko chodziło na palcach lub ze stopami do środka -nie chcą żeby miało nóżki jakby ktoś beczkę między nie włożył -i żeby miało wady postawy to niech nie kupują chodzika a zajmą się dzieckiem jak zacznie chodzić.

Witam:) Mimo tego, że WSZYSCY ODRADZAJĄ chodzik to powiem, że moja pierwsza córeczka chodzik miała /coś w stylu tego z drugiego linku/. Fakt faktem nie kupiliśmy lecz dostaliśmy go... Mała. Mała ma 2 latka i jakoś nie zauważyłam odchylenia od normy z tytułu korzystania z chodzika:)

Huśtawkę i krzesełko niestety mają.

Gość All player
No to rowerek, juz ktos dal link do calkiem fajnego i stabilnego.

Kasiula dzięki za link - ale rowerek też mają - mają juz 3 letnią córkę :)

Owszem może mieć, ale wydaje mi się, że skoro mają (i nawet całkiem coś w stylu tego który mi pokazałaś) niezniszczony i w ogole w dobrym stanie to wydaje mi sie ze nie ma sensu kupować. Niby teraz tyle tego wszystkiego dla maluchów a jak przyjdzie co do czego nie nie wiadomo co kupić.

madoona dzięki! To jest ciekawy pomysł ...

Nie wszystko co jest w sklepach jest zdrowe. Producenci żerują wlasnie na takich rodzicach, co nie mają pojęcia czy dana jest naprawde zdrowa czy nie. Nie mozna patrzec tylko na to, czy cos jest ladne, popularne czy podoba sie dziecku. Dzieciom sie duzo rzeczy podoba, niekoniecznie dobrych dla ich rozwoju i zdrowia. Np. smoczek dla dziecka 3 letniego nie jest dobry, a mimo to wielu rodzicow pozwala go miec dziecku, bo ono chce itp. Chodziki psują postawę i są jedynie rozwiązaniem dla rodzicow, żeby dziecko czymś zająć. :-0 Zamiast chodzika kup konika na biegunach, albo plytę z piosenkami dla dzieci lub ksiązeczkę :)

sorki jakby kazdy myślał tak jak ty bo mają, ja mam chrześnice i co roku na urodziny niunia życzy sobie nową lalke chociaż juz ma

A tak w ogole to w jakim wieku mniej wiecej dzieci zaczynaja siadac na nocnik?

A tak w ogole to w jakim wieku dzieci zaczynaja siadać na nocnik>?