Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czerwona_truskawka

Poklejona Kropelką! Pomocy!!

Polecane posty

Właśnie zrobiłam sobie plamę Kropelką (średnica 1 cm) na mojej nowej pidżamce :( Pidżama- konkretnie spodnie -są z bawełny. Pomóżcie proszę- jak się pozbyć plamy? Próbowałam zmywaczem do paznokci oraz pocierania pumeksem i nic :( Trochę mnie zakup kosztował a mam ją od miesiąca zaledwie :( Plama wygląda nieestetycznie bo na jest na udzie :( Jeśli znacie jakieś sposoby ja pozbycie się jej to pomóżcie :(

Gość nigdy nie wiem tego co trzeba
A już myślałam że "się" skeliłaś:D

Wyczytałam na forum chemicznym, iż kropelka schodzi po moczeniu w acetonie (czyli np zmywacz do paznokci). Czy nie stanie sie nic bawełnie? ps. plama zaschła i jest biała ;(

Gość vvvvv
co ty kleisz o pierwszej w nocy? a może lubisz wąchać przed snem? :P

Gość oho ho ho to żle
można tylko wyciąć felerne miejsce i naszyć estetyczny kwiatek lub serduszko . Miłych snów !

Gość aniazx6r
chyba nie dasz rady tej plamie, no sorry ale mialam juz tyle plam po tym na ubraiu i nic nie pomoglo,nie zginaj tego bo material peknie

Gość vvvvv
co kropelka sklei, sklei żadna sila nie rozklei chyba, że zderzaczem hadronów

a co z tym acetonem w połączeniu z kropelką? może zamoczyć? a plama tradycyjnie prawie na samym środku :( i jest biała ! na całej czarnej pidżamie! pomocy !

Gość makabreska
zamaluj markerem ;)

Gość vvvvv
Problem polega na tym, ze klej cyjanoakrylowy nie wiąże na zasadzie wysychania (czyli odparowywania rozpuszczalnika) lecz na zasadzie reakcji fizyko-chemicznej, podobnie jak cement. Tak więc spoina niejako z zasady działania jest nierozpuszczalna. A o ile wiem, to związany cyjanoakryl jest też na tyle obojętny chemicznie, że nie poddaje się łatwo kwasom, zasadom oraz innym substancjom o działaniu niszczącym. Acetonem oczywiście można go usunąć. Razem z fragmentem spodni.

Gość vvvvv
Wyciąć i zaszyć dziure, naszyć coś czarnego albo zamalować.

SPRÓBUJ ZMYWACZEM DO FARB AKRYLOWYCH, ALBO NAJLEPIEJ ZAPYTAJ W SKLEPIE CHEMICZNYM,GDZIE MAJĄ ROZPUSZCZALNIKI DO FARB