Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niektore mamy mają narąbane

W DOBIE INTERNETU MAMUSIOM SIE W GLOWACH POWYWRACALO - czy wy w ogole macie

Polecane posty

Gość jasne że pisac wolno
mi mała ja się z tym nie spotkałam o czym tu teraz piszesz. wręcz zauważam, ze mamy, ktore mają swoje pasje są tu doceniane. Za to spotykam się często z szykanowaniem kobiet, ktore swoje życie chcą (podkreślam chcą) spędzić poświęcając się dla rodziny bo poprostu to lubią i to ich pasja. Nie raz slyszalam przykre określenia tych kobiet: że to dziecioroby, że przegraly życie, że są puste itd.

Gość nie mam stalego nika ale
popieram w 100% kobiete i mi mala, a jestem w ciazy :) Kiedys tez gdzies napisalam na tym forum o tym, ze jestem szczesliwa pod kazdym wzgledem to tak mi sie oberwalo, ze juz wam nawet nie powtorze, bo oczywiscie sie chwale, wywyzszam itd....a ja nie bede narzekac, bo nie mam na co, no moze z wyjatkiem pogody, ale Kobieta ma racje i nie macie co tak krzyczec.

Gość mamaminuska.
mi mała, nie chodzi o to ze zaglądasz, ale ty puczasz matki, wyśmiewasz się z nich. Powiedz masz jakieś kompetencje, kwalifikacje żeby kogoś tutaj pouczać? a frazesy to ty rzucasz. Typu: ja jestem wspaniała bo mam pasje a matki tutaj nie mają. Skąd ty to wiesz?. A argumentów zabrakło kobiecie komicznego. Co dziwne, nabrała zaciętości i odwagi odkąd pojawiła się mi mała. A kobieta w jakże typowy dla niej sposób, udała że ona błędów nie popełnia.

Gość do mi mala..
mi mala a mozesz sobie zagladac na fora ale dziwi mnie ze zagladasz na konkretne topciki ktore cie bezposrednio nie dotyczą, np rodzimy w lipcu, sierpniu , wrzesniu, pazdzierniku, listopadzie, grudniu 2006 itp..

Gość mamaminuska.
do nie mam swojego nika - proszę Cię doczytaj wszystkie wypowiedzi kobiety. Dyskusja zaczęła się od tego, że to ona wyśmiewała osoby chwalące się:)

Gość mamaminuska.
no bo to są takie kobiety właśnie. Niby mają pasje, niby zapracowane takie, nie mają czasu na dyrdymały. Ale mi mała miała czas mimo swego zapracowania i jakże bogatego życia naprodukować pond tysiąc postów. Mnie by było szkoda czasu łazić po forach które mnie nie interesują.

Gość nie mam stalego nika ale
Czytalam, chodzilo jej o nk, przynajmniej ja to tak zrozumialam. A mi chodzilo o to, ze ma racje, ze w PL wszyscy musza narzekac na cokolwiek i wszystkim musi sie zle powodzic pod obojetnie jakim wzgledem, wtedy jest dobrze i wszyscy sa zadowoleni. Nie daj Boze, ze ktos napisze, ze jest zadowolony z zycia osobistego, zawodowego, ze spraw materialnych...wtedy dopiero wszyskie rzucaja na nie gromy i o dziwo robia to zazwyczaj kobiety-matki.

mamo minuska prosze żebyś nie liczyła nikomu ilosci wpisów. Każy ma ich tu tyle ile chce. Niektorzy pod czarnym inni pod pomarańczowym nikiem i to nic nie znaczy, bo po to jest forum, zeby na nim pisać. To taka moja prośba, bo osobiście bardzo mnie irytuje jak zaczyna się wchodzic w czyjąś strefe prywatności nawet jeśli ma się dobre cele.

ale się głupia dyskusja wywiązała :P i to o czym? o tym, że ktoś nie lubi, jak ludzie na nk dają zdjęcie dzieci, ktoś inny nie lubi, jak kogoś się poprawia, jeszcze ktoś nie lubi osób, które się chwalą. ehh, a taki fajny temat się zapowiadał... wy lubicie po prostu bić pianę z niczego, prawda?

Nie mam stałego nika - masz rację, to kobiety tak się zachowują Kto, nazwie Cię (za przeproszeniem) kurwą, jeśli napiszesz, że poszłaś do łóżka na 1 randce?? Wiadomo - inne KOBIETY. Kto nazwie Cię puszczalską, jak napiszesz, że straciłaś cnotę w wieku 15 lat? KOBIETY. Kto obrobi Ci dupę, jak napiszesz, że zostawiłąś dziecko z niańką/babcią/dziadkiem/ciocią, a sama poszłas na dyskotekę? No oczywiście KOBIETY.

gryzzelda a co fajnego się zapowiadalo w tym temacie? że bedzie można nawrzucać kobietom, ktore sa spanikowane i szukają pomocy na forum, albo poprostu chcą pogadac o przysłowiowej "dupie marynie" i nie wiedząc od czego zacząć pisza o tym która zupka w sloiczku lepsza?

tak to sobie czytam i czytam i jest sporo racji w tym co pisze autorka. Czasami się zastanawiam jakim cudem mnie mama wychowała nie mając internetu.:) A co do mi małej..... nie raz miałam z Tobą spięcia. Ale najbardziej mnie dotknęło to, że nazwałaś uniwersytet który wydał kilkadziesiąt tysięcy absolwentów podrzędnym. Wiesz nie chodzi o to że obraziłaś mnie pisząc, że na polonistyke idą same matoły, bo nie przeczę, nie jestem osobą mocno inteligentną, ale obraziłaś osoby które naprawde wiele wniosły do naszej kultury, do rozwoju polskości. I tak sobie myślę, jest chyba jakaś granica argumentacji w najzacieklejszej nawet sprzeczce. Mimo to pozdrawiam i mam nadzieję że w całym tym promowaniu własnej osoby, znajdziesz jednak odrobine tolerancji dla innych🌼

napisałaś niestety ze skończyłam podrzędny uniwersytet, zresztą zacytować ci? i mówisz o nie przenoszeniu innych tematów? a ty co innego robisz?

Gość mamaminuska.
mi mała po raz kolejny dała upust swej arogancji. zabrakło argumentów więc najpierw jedzie po kłamstwie a potem się zegna:)

[zgłoś do usunięcia] mi mała (mi_mala@poczta.fm) dostałaś się na polonistykę, bo wstępny to był ustny, prawda? ustny z pierdół? wiem, wiem. niestety, ale na polonistyce (zwłaszcza w podrzedniejszych uczelniach) studiuje masa matołów, którzy nigdzie indziej by się nie dostali. takie są realia, bo sama miałam nieprzyjemność z takimi się zetknąć o proszę a i jeszcze jedno pisałaś że krytykowałaś mnie za przebijanie uszu dziecku, no nie wiem.... moje dziecko uszy ma całe:)

czy kobieta spanikowana = kobieta, która nie potrafi myśleć logicznie? jak ja mam jakiś problem, to wolę zapytać się specjalisty. Jak miałam wątpliwości co do wyników toxo, to nie zakładałam kolejnego topiku "POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" tylko przeszukałam internet i poszłam do lekarza. A jak ktoś zamiast wpisać dwa słowa w wyszukiwarkę woli zakładać bzdurne tematy, to ja po prostu tego nie rozumiem i denerwuje mnie takie zaśmiecanie forum. Można się tu dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, poznać opinie innych mam, ale niestety wartościowe tematy giną w morzu chłamu.

Gość madonna co za dziecinada
Po jakiego grzyba wyciagasz jakies rzeczy z innego topiku, ktore ci urazily, a nas guzik obchodza? Dyskutuj sobie na tym topiku jak bardzo chcesz, a nie wyskakujesz jak Filip z konopii z jakas bzdura zywcem z przedszkola :)

wiesz szkoda mi czasu na taką maluczką osobe jak ty. Szkoda ze swoje porażki i braki leczysz w taki sposób.

wpisz moja droga dwa slowa w wyszukiwarke pojawi się pelno tematów miedzy innymi odnosnik do tego forum. Tak wlaśnie osoby tu trafiają. sama tak tu trafilam. szukalam czegoś w wyszukiwarce i odpowiedź znalazlam tutaj.

"Można się tu dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, poznać opinie innych mam, ale niestety wartościowe tematy giną w morzu chłamu. " nie twierdzę, że nie ma tu nic ciekawego. Ale kolejny temat - boli mnie głowa, czy jestem w ciąży doprowadza mnie do szału. Ja wpisałam w google "objawy ciąży" i znalazłam więcej rzetelnych informacji, niż autorka takiego przykładowego postu sensownych odpowiedzi. Trzeba umieć mądrze pytać.

albo, tak jak napisała autorka, trzeba umieć czytać etykiety, ulotki, te też potrafią rozwiać wiele wątpliwości ;)

no widze ze madonna chce rozpierniczyc kolejny temat swoim problem nieudolnosci jaki polonistka...

Gość do mi mala..
skoro nie zagladalasz do dlaczego wszyscy cie tu znaja?

gryzelda moje spostrzeżenia sa nastepujące: 1. tematy o bolacej glowie i ciązy zakladają znudzone nastolatki, ktore chcą napisac cokolwiek byleby napisać. 2. to wina moderatorów, ze takie tamty istnieją, bo na innych forach coś takiego by nie przeszlo. Tam odrazu zostałoby to skasowane. Byćmoze to forum ma być takim "miejscem wolnego słowa" niestety czasem wolne slowo wymyka się poza wszelkie przyjęte normy. z 2 zaś strony wiedząc, że panuje tu swego rodzaju samowolka wchodzac na kafeterie decydujemy się na owe zasady. Niestety.

oj i Mi mala sie objawila ;) widze ze nie jestem jedyna osoba do ktorej sie czepialas..

Gość gabbbbkoooo
Fajny byl topik dopoki nie przerodzil sie w wojne, dziewczyny wyluzujcie troszke :)

Madoona /czy jakoś tak/ i mi mała... wiecie takie sprawy jak wasze załatwia się zwykle na privach, przesyłając na pocztę i gg :-)a nie tutaj, temat jest trochę inny, niż spory dwóch sfrustro ....tfuj.... mamuś, które zamiast gotowac zupkę maluchom dziobią klawiatury i gadają do obrazów. A teraz przechodzę do meritum: TOPIK JEST SUPER BRAWO dla pomarańczki :-) to o nas, czasami faktycznie się człowiek zapętla w net;-)

lyra- naucz sama się pisać. To po pierwsze:) po drugie nie mam problemu nieudolności jako polonistka:) swoją drogą super zdanie:) i to tyle poza tematem:) a temacie: na tym forum powinien być jeden zbiorczy temat pt. czy jestem w ciąży:) tak by było prościej:) nic mnie tak nie irytuje jak te tematy:) a reszta..... czasami wygodniej zapytać na forum może, niż iść czy dzwonić do specjalisty:) choć temat o tym ile sypać mleka to powala:) I jeszcze jedno, jak urodziłam dziecko nie miałam dostępu do internetu i w sumie to dobrze:) bo jak by się tak człowiek naczytał głupot, to by była taka panika:)