Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

JOGGING W CIĄŻY

Polecane posty

Witam Dziewczyny!jestem w 20 tygodniu ciazy i dotycchczas czulam sie fatalnie-do 16 tygodnia codzienne wymioty, oslabienie itd.Teraz jest juz ze mna lepiej-nawet widac juz powoli brzuch:)Mam niezwykla ochote pojsc pobiegac i zastanawiam sie czy wszystko bedzie ok jezeli 3 razy w tygodniu bede wybierala sie na pol godzinny truchcik:)prosze o rady.pozdrawiam!

biegać w ciąży?! tyś chyba na głowę upadła kobieto. Co najwyżej szybszy spacer, ale żadnego biegu ani nawet marszu! chyba że chcesz dostać szybszych skurczów.

Myślę że to nie wskazane. ja też jestem w 20 tyg ale chociaż byłam bardzo aktywna przed ciążą to teraz ledwo co tyłkiem ruszam o szybszym marszu to nawet nie ma mowy, bo coś mnie zaraz w brzuchu ciągnie, ale ty jeśli dasz radę to zawsze możesz udać się na jakiś szybszy spacer albo basen.

Gość anka skakanka z ranka
jeżeli biegałaś zanim zaszłaś w ciążę - owszem - możesz biegać. Ale jeżeli nie - to raczej nie debiutuj w tym stanie :) Jednak 30minut to zdecydowanie za dużo. Znacznie zdrowszy byłby marszobieg z biegiem max 3km. Powodzenia.