Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaggrzybiona

Pytanie o chińskie globulki m.in. na grzybicę pochwy

Polecane posty

Gość nowa na forummmmm
witam w gronie:( tez sie lecze i wyleczyc sie nie moge:( a co juz bralas?

Gość zaggrzybiona
brałam już dwa rodzaje globulek, maści, probiotyki, podmywam się płynem ginekologicznym lacid, tantum rosa itp. są dni, że zapominam o tej przykrej dolegliwości ale świąd ciągle wraca, ostatnio zastosowałam płyn do płukania ust, piekło jak nie wiem co, ale dolegliwości ustępują natychmiast.

Gość nowa na forummmmm
ja bralam fluconazole razem z partnerem, globulki clotrimazolum, pimafucin i masc pimafucort i nic:( w piatek ide znow:(bedzie wynik cytologii

Gość zaggrzybiona
jak się tego świńśtwa nabawiłaś, bo ja w ośrodku wczasowym, korzystałam z hydroterapii :P:P:P

Gość zaggrzybiona
powiedz co sądzisz o tych globulkach? myślę, żeby je zamówić, finansowo wyjdzie i tak taniej od kolejnej wizyty i gina i wykupienia lekarstw, oczywiście pod warunkiem, że to pomoże :(

Gość nowa na forummmmm
ja w sierpniu mialam zapalenie przydatkow bralam antybiotyki no i potym mi sie zrobila grzybica... sama nie wiem co z tymi tabletkami, pytalas jakiegos lekarza o opinie? No ja chodze prywatnie do gina, a ze jest bardzo mily zamiast kasowac normalnie za wizyte to juz mnie zna i bierze 50zl no ale jednak + leki to wyjdzie tyle i te tableki chinskie Mowil ze zazwyczaj grzybice leczy sie pol roku... ale ja zrobie mu nalot w piatek bo juz sie umowilam wiec powiem ze teraz to wogole jest gorzej a nie lepiej i ze chyba jednak po tym fluconazole nie przejdzie mi!!!!

Gość czas odświeżyć
może ktoś zastosował

Gość malachitowy niebyt
Możecie spróbować, oczywiście jak nie macie uczulenia, globulek propolisowych. Dostępne praktycznie w każdej aptece, cena nie wysoka, szerokie spectrum działania. i przeciwgrzybiczego i przeciwbakteryjnego. Poczytajcie z resztą w internecie. Pozdrawiam.

Gość aleve7
globulki propolisowe o takie pytac w aptece? dobre sa na grzybice?

Gość czas odświeżyć
a jak mam sprawdzić, czy jestem uczulona? jak se zaaplikuję to będzie już za późno, pamiętam, że kiedyś uczulił mnie kit pszczeli w jakiś leku, to chyba propolis też nie będzie mi slużył :(

Gość czas odświeżyć

Gość aleve7
chyba musisz wyprobowac jedna... nie ma innego wyjscia zeby sie dowiedziec , no chyba ze w przychodni zapytasz czy sa jakies testy alergiczne zeby sie doiwedziec czy akrat na ten skladnik jestes uczulona

Gość czas odświeżyć
boję się próbować, bo co zrobię, jak dostanę jakiejś alergii? wystarczy mi wrażeń, choć odpukać już trzeci dzień nie mam żadnych objawów grzybicy, ale nie cieszę się na zapas :P myślę o tych chińskich czopkach, chyba zainwestuję.

Gość odswizammm

Gość rrejawik
wystarczy maścią propolisową posmarować ręke pod łokciem. Jeżeli po 24 godzinach nic się nie dzieje, to świadczy o braku uczulenia na propolis i można go stosować. Jeżeli ktoś ma uczulenie n amiód nie ma sensu w ogóle do tego testu podchodzić. Na któryś z tych składników chińskich, tez można być uczulonym.... Niestety....

Gość nowa na forummmmm
i kupilas?

Gość a ile te chińskie czopki koszt
kosztują????????????

Gość czas odświeżyć
kupiłam, wydałam ponad stówę za 7 czopków, dzisiaj zastosuję pierwszy czopek, bo dwa tygodnie miałam spokój, żadnego świądu, już miałam nadzieję, że po grzybicy :P Odezwę się jutro :)

Gość czas odświeżyć
no więc po pierwszym czopku mam mieszane uczucia, po zaaplikowaniu go sobie przed snem, obudził mnie o 2 w nocy świąd i pieczenie :P musiałam wstać, żeby się podmyć, no ale w opisie tego leku jest napisane, że na początku będzie piekło, dzisiaj mam przerwę, jutro drugi czopek, więc odezwę się we wtorek :) Acha, teraz móg grzyb :P nie daje żadnych objawów.

Gość czas odświeżyć
a więc po dwóch czopkach zero efektu :P albo jestem uczulona na któryś składnik albo to nic nie warty szajs :P po dwóch godzinach od zaaplikowania budzi mnie świąd i muszę wstać aby się dokładnie podmyć, poza tym czopki te brudzą bieliznę :P zastosuję dzisiaj trzeci czopek, jak efekt będzie taki sam, to reszta pójdzie do pieca C.O. :P co do opisu leku, to muszę uwierzyć w opis na tej stronie, jest też w instrukcji pismo obrazkowe :P

Gość eldoro
ja zastosowałam czopki chińskie. Miałam dużą operacyjną torbiel- brałam tabletki antykoncepcyjne żeby się jej pozbyć. Dodatkowo nadżerkę. Dopiero po zastosowaniu czopków 7 sztuk- torbiel pękła ( cały czas przy tym jednak biorę tabletki). Piekło strasznie- gdzieś po ok 2 godzinach po zaaplikowaniu- praktycznie przy wszystkich siedmiu czopkach- nadżerka też się zmniejszyła. Muszę jeszcze pocierpieć ale może da radę zupełnie wyleczyć :)

Gość hiszpanska86
Dziewczyny, gdzie można kupić te chińskie czopki?? Nie mogę ich nigdzie znaleźć w internecie...

Gość gość
Witam . Te globulki są rewelacyjne i to żadna chińska tandeta i można je kupić za 38 zł+6zł przesyłka na stronie suplementybangkok.com/index.php . Te globulki powodują złuszczanie się chorego naskórka z szyjki macicy. Brązowa wydzielina wydobywa się w momencie kiedy jest stan zapalny z ropą w pochwie . Ja osobiście stosuje je na zakarzenie bakteryjne gronkowca złocistego . Nic nie pomagał a tu po zażyciu wszystko ustąpiło .Ja osobiście polecam.

Gość nikki26
pierwsze słyszę o tych chińskich globulkach, grzybicę leczę tylko u ginekologa, profilaktycznie po basenie używam provag żelu do smarowania, żeby ochronić się przed infekcjami intymnymi

Gość gość
wiece moze cos o stosowaniu ich podczas ciazy? cos pozniej bylo nie tak?

Gość gość
Witam. Zaczęłam stosować te czopki, ale nie jestem pewna czy skutkują. Nic się nie dzieje. Właściwie brak jest jakiejkolwiek wydzieliny. Czy czopki po rozpuszczeniu wypływają na zewnątrz?