Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Divi

dobry puder sypki/prasowany

Polecane posty

Gość Divi

Mam problemy z cerą; trądzik,zaskórniki itp. Ostatnio udało mi sie podleczyć skórę i marzę o odstawieniu podkładu którym paćkałam się co rano bo moja twarz wyglądała koszmarnie...chciałabym przerzucić sie na puder bo wydaje mi sie ze będzie to lepsze dla mojej skóry ale nie wiem który wybrać...powinien matować i kryć chociaż odrobine bo wciąż mam ślady po pryszczach...może któraś coś polecić w rozsądnej cenie?

Gość Falselash
podnoszę gdyż sama mam ten problem :-) używałam sypkiego Vipery ale nie był za dobry i szybko schodził z buźki

Gość poprosimy jakies jeszcze

Gość bds
Polecam mineralne. Np Sephora prasowany

Gość Divi
Oglądałam te pudry z Wibo ale sama nie wiem...nigdy nie używałam ani brązującego ani rozświetlajacego bo wydawalo mi sie ze one nadają się na jakieś specjalne okazje a ja potrzebuje czegoś na codzień i żeby wyglądało naturalnie...

Gość Divi
Ale dzięki za porady i proszę o jeszcze :-)

Gość izetta
A ja się właśnie zastanawiam nad pudrem utrwalającym artdeco. Stosuje się go dodatkowo na puder. Ma ktoś z nim doświadczenie? Opinie ma dosyć pochlebne...

Gość bds
Izetto - utrwalający artdeco jest ok, tylko niewiele go się używa, wolę jednak bazy pod podkład.

Gość izetta
To, że się go niewiele używa, to chyba lepiej? Ale można pewnie używać i bazy i tego pudru..

Gość izetta
bds - ale rozumiem, że ogólnie go polecasz? tak?

Gość bds
Jak najbardziej tak. Jest wydajny i może nie tyle że nie powoduje ścierania się makijazu co go utrwala.

Gość Falselash
Dziewczyny a co powiecie na puder prasowany z jedwabiem Eveline? Bo ogólnie ma niezłe recenzje...

Gość wiolett5321
ten puder z drugiego linku [ ktos wyzej wklejał] jest swietny! kuopilam go niby do dekoltu na 1impreze i dobrze sie zdziwilam, daje efekt satynowej skóry. nie uzywam go tylko na nos i czolo bo strasznie mi sie swieaca ale na policzki skronie ideał

Gość izetta
bds - bardzo dziękuję! tak właściwie utrwalenie też jest ważne ... :)

Gość ambiwalenccja
a gdzie dost ten puder wibo?

Gość wiolett5321
w rossmanie 8 zł. dla mnie jest trwaly ale mam skóre normalna ktora czasem swiec sie w strefie t. dlatego na strefe t uzywam sypkiego transparentnego vipery a ten wibo czasem jak sie spiesze uzywam jako podkladu [gabka dolaczona do niego]bo bardzo dobrze kryje.

Gość niby firma malo znana wibo
ale naprawde ma swietne nieraz produkty...puder ten drugi polecam , bo jednolity....są odcienie i rozświetlające i delikatnie brązujące - niestety trzeba samemu wyprobować...rozświetlający na mojej twarzy wygląda hmmm tak jakbym w ogole nie miala nic na twarzy :D - takze godzień polecenia :))))

Gość wiolett5321
ale dziwnie tam jest z kolorami nr 01 to taka brzoskiwnia z drobinkami - ten kupuje a nr 02 wydaje sie jakis dziwnie rozowy i chyba jest b matowy. 03 to juz ciemnt brazujacy uzywam go zamiast rozu;]

ooo ja tez 1 kupuje... w sumie to tylko tego uzywalam i nie zamierzam zmieniac, wole sie nie naciąć

Gość wiolett5321
03 moge polecic albo do ciemnej karnacji albo do modelowania kosci policzkowych;] kupiłam kolezance te puder 01 to babka podeszła na przystanku do niej i sie pytała czego uzywa ze ma taka idealna cere;)

dla mnie raczej nie bedzie odpowiedni , bo mam jasną raczej karnacje...zreszta to widac jak sie przyjrzy bardziej, ze do ciemnej only :)

Gość Divi
Kurcze to jak tak polecacie to chyba go sobie kupie:-) jak jestem bladolica to 01 bedzie mi pasować?

Gość podaj dalej
a ktory lepiej sie nadaje zamiast podkladu? zeby kryl jednoczesnie? ten 1. czy 2?

Gość wiolett5321
nie wciskam ci 03 tylko mowie ze jest ok, bo ta 02 jest podejrzana;] ja tez jestem blada, on nie jest jakis porcelanowy ale pasuje idealnie:)

jak kolezanka tu mowila to zlaezy od karnacji....wydaje mi sie ze do jasnej ten 02 bedzie za ciemny - wtedy to bedzie maska , a nie niewidoczna otoczka na buzi