Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adddaaa

17 t.c - bol podczas oddawania moczu.

Polecane posty

Mam problem dzis rano podczas oddawania porannego moczu strasznie zaczal bolec mnie brzuc, potym bolalo jeszcze jakies 20 min wzielam nospe i przeszlo. bolalo mnie po lewej stronie. co to moze byc >?

badanie moczu mam zrobic dopiero 26 lutego, poniewaz moj lekarz jest na urlopie :(

ale mozesz zrobic na wlasna reke przeciez to kosztuje grosze a na wyniku bedziesz widziala czy wszystko jest ok czy nie

Gość odpowiadajaca
badanie moczu bez skierowania kosztuje okolo 5 zl, zrob to jak najszybciej bo jesli rozwija sie infekcja musisz szybko zaczac leczyc

dzwonilam do lekarza powiedzial zebym zaczela narazie pic herbate z pokrzywy, i na 27 przyszla z wynikami

Jak najszybciej rób ogolne badanie moczu i nie czekaj na skierowanie! To nie jest drogie! Profilaktycznie pij duzo wody zeby wyłukac bakterie z pecherza, chodz czesto siusiu, nie wstrzymuj moczu. Ubierz ciepłe majtki i spodnie. Żadnych spódnic w zimie! Jak wyniki wyjdą złe np liczne bakterie w moczu, podwyzszone leukocyty itp to zrób posiew. Skierowanie moze ci dac nawet ogolny lekarz nie musisz czekac na ginekologa!!! Ciąża powoduje czeste zapalenia pecherza bo płód uciska na pecherz i powoduje ze robią sie zastoje moczu. Trzeba o siebie dbac. A na dodatek jest teraz zimno i o wiele łatwiej o infekcje. Życze szybkiego powrotu do zdrowia! I nie bagatelizuj problemu tak jak ja kiedys bo trafisz do szpitala z chorą nerką...