Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2009maturka

Maturzysci! Wazne

Polecane posty

Gość 2009maturka

Wiec zapraszam do wypowiedzi wszytskick ktorzy pisza w tym roku mature. Laczmy sie duchowo:D Napiszcie co zdajecie i na jakim poziomie. Kiedy zaczeliscie powtorki (jesli w ogole zaczeliscie juz :P ) ile mateiralu Wam jeszcze zostalo, jaki temat macie prezentacji itd. co Wam do glowy przyjdzie:) Moze bedziemy sobie mogli w jakis sposob pomoc:)

Gość gfdryt
a malo to korwa w szkole dupe zawracaja tym?!! wes spierdalaj z takimi topikami

Gość spadajcie na chat małolaty
Tu siedzą poważni ludzie.

Gość Okrąglinek
E tam,na mature nie ma się co uczyć,wiem co mówię,jestem jeszcze całkiem na świeżo po tych stresującyh przezyciach :P

Gość 2009maturka
gfdryt--> to ty wez s....laj z tego topicu jak twoja ambicja jest skonczenie zawodowki. Nie pisze go dla glabow. Okrąglinek--> ile miales procent z tej Twojej matury?

Gość kurwix
ja na maturę nie uczyłam się niczego, mówię o polskim rozszerzonym i angielskim rozszerzonym, bo tutaj właściwie żadna wiedza się nie przydaje. jedynie na wos roz. miesiąc przed maturą się uczyłam.

Gość Okrąglinek
wystarczył mi giętki język :P

hej! ja zdaje maturke z POlaka Niemieckiego i Biologii.....Powtórki ida mi tak srednio....własnie od wczoraj zaczeły mi sie ferie wiec od poniedziałku ruszam pełna para do powtórek :)

Gość 2009maturka
kurwix i jakie mialas wyniki? Prosze podajcie bo mi sie nie chce uczyc;p

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
mat R geo R ang R rosyjski P i polski P;D ucze sie troche...

Gość kurwix
polski 83%, angielski 85%, wos słabiej, bo 65%, ale to było do przewidzenia, bo miesiąc i brak chęci to trochę mało :D

a znacie jakies dobre sposoby uczenia sie ....np słówek??albo zapamietywanie obszernych tematów takich jakie sa w Biologii?

Gość 2009maturka
Slowka to ja zawsze sobie kojarze i zapamietuje duzo lepiej. A biologi to hm... czytam powoli i powtarzam sobie kazde zdanie. Pomagaja mi tez zakreslania kolorowymi pisakami itd. I kupilam sobie super ksiazke biologia villego - ksiazka akademicka 1200 stron ale napisana naprawde latwym jezykiem wszystko super wytlumaczone. Musze ja zaczac czytac:)

Gość Okrąglinek
2009maturka -jestem kobitą,jakby co,więc tylko nie "miałeś"!:P Z angielskiego 98%,z polskiego 76 i z biologii 60. Jako że bez przygotowania to wynik uwazam za dobry ^_^

Gość 2009maturka
Okraglinek I am so sorry:) Super wynik:) A jakie macie temtay prezentacji z polskiego?

2009-no nie przesadzaj z ta biologią Villego;) zapewniam cie,ze podrecznik od bilologii w stopniu rozszerzonym wystarczy.no chyba,ze wybierasz sie pozniej na jakies kierunki typu biotechnologia itp to ci sie przyda

Gość 2009maturka
Ja zdaje troche duzo przedmiotow;/ polski angielski podstawy obowiazkowy wos rozszerzony dodatkowa biologie i chemie tez rozszerzone.;/

Gość 2009maturka
Wstyd sie przyznac ale co to jest ta biotechnologia??? Bo prawde powiedziawszy nie wiem :D

a znacie jakies dobre sposoby na koncentracje ?? moze jakies tabletki:) oj sporo tych przedmiotów ale dasz rade:P

Gość 2009maturka
Nie mam pojecia myslalam nad pedagogika, chemia, ochorna srodowiska sama nie wiem na co pojde :) O ta biotechnologie to mi chodzilo konkretnie np. jaki zawod mozna po tym wykonywac czy cos na czym to polega :P

Gość 2009maturka
Wlasnie zna ktos jakies sposoby na koncentracje?

Gość Okrąglinek
ja jestem na pedagogice i biologia podstawowa w zupełności wystarczała.

Biotechnologia oznacza zastosowanie technologiczne, które używa systemów biologicznych, organizmów żywych lub ich składników, żeby wytwarzać lub modyfikować produkty lub procesy w określonym zastosowaniu. ja na tym nie bylam,chcialam ale zrezygnowalam iwybralam cos innego.kolezanka po roku tez bo podobno ciezko z praca,przynajmniej w polsce.ochrona srodowiska to samo.

Gość 2009maturka
JUz sama nie wiem co robic:( Moze jeszcze ktos sie wypowie na temat swojej matury? Jakies pytanie, watpliwosci?

Gość kruleffna
uczyc sie ;) proste

Gość upupupup

widze zee nie znacie zadnych metod na koncentracje .....a to szkoda:(

Gość upupupup
Trzeba co jakis czas podnosci temat bo widze ze maturzysci dzis szaleja i nie ma ich na forum:)