Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2009maturka

Maturzysci! Wazne

Polecane posty

Gość lemonka89
Pisałam maturę w tamtym roku więc może wam się jakoś przydam :D Zdawałam polski, ang, wos i historię :D a na naukę polecam tabletki \"Sesja\" bo faktycznie mi pomogły w czasie sesji :)

ok dzieki:) ja zdaje z Polaka Biologii i Niemca wiec tylko Polski sie zgadza:D a znasz jakies dobre metody uczenia sie?? :)

Gość lemonka89
Ja sobie rozpisywałam wszystko na kartkach, bo z książki ciężko było mi się uczyć :P to jest dobry sposób szczególnie dla "wzrokowców" bo napawdę pomaga szybciej zapamiętać. Poza tym polecam repetytoria z operonu(szczególnie z wosu i biologii- moja koleżanka się z nich uczyła i bardzo dobrze zdała maturę rozszerzoną z biologii a ja z wosu :D). Z polskiego szczególnie na poziomie rozszerzonym to w sumie nie ma się z czego uczyć :P trzeba bazować na wiedzy z lo i z tekstów w arkuszu :D na języki to warto sobie porobić kilka testów i to wystarczy :)

ok dzieki :) a jak tam wyniki Twojej maturki... zadowolona jestes?? a jak sobie poradziłas ze stresemm>??

Gość lemonka89
Z polskiego to nie do końca, ale akurat na te kierunki na które składałam papiery nie był tak bardzo istotny. Z reszty jestem bardzo zadowolona :D A ze stesem to był tylko przed pierwszym egzaminem czyli polskim :D potem praktycznie go nie było :) najgorszy stres jest przed samym wejściem a potem jak już rozdają arkusze i wszystko tłumaczą to już całkiem puszcza :D zobaczysz będzie dobrze :D a i mnie pocieszła perspektywa 4,5 miesiąca wakacji :]

Lemonka, to w takim razie jest sens kupowania vadamecum z operonu z polskiego? Bo się zastanawiam ;)

Na pewno nie zaszkodzi jak poczytasz jakieś repetytorium, ale wg mnie lepiej kupić arkusze maturalne i na tym się skupić. Ja do polskiego poczytałam sobie notatki z lekcji i głównie skupiłam się właśnie na robieniu arkuszy :D W arkuszach maturalnych zazwyczaj są wszystkie potrzebne infromacje do napisania wypracowania :)

Gość 2009maturka
Dlugoooooo mnie nie bylo. Pisze zeby nam temat nie przepadl:) Bo szkoda by bylo:) Mam nadzieje ze bedziemy pisac tu az do matury i potem jak nam poszlo:) A i jeszcze jedno: jest tu ktos kto zdaje chemie?? lub zdawal?