Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robaczkowa

Co to są za pryszcze?

Polecane posty

Gość robaczkowa

Wyglądają tak: przy wyciskaniu wychodzi biały robak, a po nim zwykle osocze i/lub krew. Najwięcej mam ich na czole, cieńsze wychodzą na brodzie i wierzchu nosa. Wiem, że to strefa T, czyli przetłuszczająca się. Trądziku nie mam, ale jestem nastolatką. Czy to jest łój, czy "alergeny', które wychodzą przez skórę? :O Tak kiedyś ktoś mi mówił... ktoś z was też takie ma? Jak to się nazywa i jak to zwalczać? Mam krem Under Twenty na zmiany trądzikowe, jednak to nie jest trądzik, bo przecież tych zmian trądzikowych chyba nie da się wyciskać... i trądzik wygląda inaczej i gorzej... jednak ten krem chyba sobie radzi z tymi robakami, bo jest ich mniej, no ale jednak dalej się pojawiają. Wyskakują takie małe gulki i wyciskam je, po czym "wyskakuje" taki biały robak jak z maszynki do mięsa. :D Później, jak jeszcze to docisnę to leci osocze, często na końcu z krwią. Dodam, że jestem alergiczką i jestem podatna na wypryski związane z alergią, często na policzkach - one są suche. Ostatnio dostałam jakiejś wysypki (małe grudki, których nie da się wycisnąć).

Gość robaczkowa
uuuupup :)

Gość adlsmdlf
przecież to zwykłe pryszcze, mysterrry, weź się lepiej nie odzywaj. Wągry wyglądają jak czarne kropki na skórze, jak wyciskasz to też robi się taki "robaczek", ale to - to są zwykłe pryszcze. To jest trądzik, mylisz zwykły z trądzikiem różowawym, którego nie da się wycisnąć (tak przynajmniej kojarzę). Trądzik, czyli po prostu pryszcze - grudki / krostki, które da się wycisnąć, czyli są powierzchniowe, lub grudki podskórne, ropne - robi się taka gulka pod skórą, jest bolesna.

Gość adlsmdlf
mysterrry, czyżby posiadaczka nieskazitelnej cery? zazdroszczę ;) u mnie bywa wszystko, więc odróżniam pryszcza od zaskórnika lub wągra ;)

Gość robaczkowa
ja mam tylko te robaki lub zmiany alergiczne, nic więcej...

Gość wojowniczaa
masz ropne pryszcze a nie żadne robaki

Gość lanzarotta
tez takie mam. niektóre z nich przekształcaja sie w stany zapalne

Gość robaczkowa
po prostu porównuję to do robaków... wychodzą takie długie i białe nitki. jak tak pomeczę skóre wyciskaniem to jest zaczerwieniona, szczególnie na brodzie, bo tam trudno to powyciskać...

Gość robaczkowa
do kurwy nędzy chyba mówilam, ze to ktoś mi tak mówił. :O nie ja to wymysliłam. sam jestes idiotą chyba masz kompleksy i trądzik na całej facjacie. Skąd moglam wiedziec ze trądziku nie da sie wyciskac? nie czytam o nim artykułów. Znam osobe co ma to na calej twarzy i nie wyglada to na cos co da sie powyciskać. Wygląda to po prostu na zwyczajne, czerwone rany, plamy. A ja mam ogólnie bardoz ładną cere tylko te pojedyncze wychodzące nitki. I myśle, ze to jest zwykły łój, którego i tak mam mało a nie jakiś trądzik! Tak to bym miała rany, krosty i wielki "bałagan" na czole... a cała twarz by mi się świeciła. Czoło wcale mi sie tak mocno nie przetłuszcza, ba, ostatnio skóra na nim się przesuszyła... :O Ludzie, opanujcie sie. Jeździcie po mnie jak jakieś psychole z kompleksami i depresją.

Gość xsksks
Sorry, kobieto, ale to elementarna widza o świecie! Masz pojęcie co to w ogóle jest alergen???? Nie powtarzaj bredni zasłyszanych od innych, bo to tylko obnaża twoją własną głupotę! Po prostu to jest jeden z lepszych tekstów na kafeterii - alergeny wychodzące przez skórę. Równie dobre, jak zakończenia nerwów wychodzące z języka, była tu taka jedna, co tak jej się wydawało.:)

Gość xsksks
I nie musimy być psycholami z trądzikiem i depresją żeby mieć zdrowy ubaw z takich idiotek.

Gość robaczkowa
tzn. moze nie alergen tylko po prostu jakiś syf związany z reakcją alergiczną... nie pomyslalam o tym. Wiadomo ze alergen nie ma postaci bialego robaka, źle to ujęłam.

Gość robaczkowa
i kurwa nie nazywaj mnie idiotką bo mnie nie znasz. Jestem tu zerejestrowana na kafeterii i uczestniczę aktywinie w pewnym temacie a dziewczyny mówią ze jestem dojrzala psychicznie i mądra jak na swój wiek. A pisząc ten post spieszylam sie i źle wszystko ujęłam. A z tym alergenem to nie ja wymyśliłam. I i tak wcale w to nie wierze.

Gość robaczkowa
może to są zaskórniki... trądzik na pewno nie... :O :O

Gość majka z pm i kocham Artura
to sa pierdolniente hujki syfne:)

Gość robaczkowa
:D :D

Gość to są
zaskorniki zamkniete....zaskorniki trzeba wyciskac ale nie samemu tylko u kosmetyczki oczyszczanie sie robi bo sama sobie zrobisz tak ze bedziesz miala twarz w bliznach..poza tym codziennie przemywaj twarz tonikiem anti acne z serii under twenty uzywaj tez tego kremu...na wieksze zmiany mozesz sobie kupic taki sztyft normaderm z vichy...i nie zakladaj wiecej bzdurnych tematow bo az sie rzygac chce.... p.s. przy tradziku mlodzienczym zmiany idzie wyciskac jednak to wyciskanie na ogol jest bardzo bolesne a wyciskanie tzw. pryszczy pozostawia brzydkie blizny

Gość robaczkowa
wlasnie ide niedługo do kosmetyczki... i w ogóle chyba jeszcze pójde do dermatologa. nie mam wielkich problemów z cerą, ale może dermatolog zapisze mi jakieś kremy, maści... nawet na te liszaje i wypryski alergiczne, które pojawiają się często na mojej przesuszonej skórze policzków.

Gość to są
i nie ma czegos takiego jak pryszcze alergiczne....alergiczna moze byc pokrzywka albo wysypka ktora schodzi po wzieciu leku przeciwhistaminowego....idz sie lecz na nogi bo na glowe za pozno

Gość robaczkowa
ja pierdole, wystarczy uwaznie przeczytac to co napisalam.... zaskorniki czyli te robaki mam na czole, nosie i brodzie a wysypki alergiczne robią mi sie na policzkach. Wszyscy ludzie, ktorzy jeżdżą po normalnych osobach mają cos z glowami... i musza sie na kimś powyżywać. :) nie moja wina ze nie potraficie czytać ze zrozumieniem. :)

Gość ciachowa
wiem o co Ci chodzi ;) tez mama nie przyjemnosci z tymi robaczkami i to nie są wcale brednie co ona mówi,bo tak na prawde to wygląda... gdy się je wycisnie po kilku dniach powstają nowe..

Gość gość
Sa to zaskorniki zamkniete ! mialam ten problem . Wyproboj atrederm . Kuracje Kawasami w szczegolnosci kwasem salicylowym . Krem la Roche posay ma w SkLadzie Kwas salicylowy. 1) dokladne oczyszczanie skory. Podwojne mycie 2) regolarne zluszczanie skory - unikaj peelingow mechanicznych - w okresie jesienno zimowym wyproboj peeling chemiczny kwasem salicylowym lib migdalowym ( nie takie straszny jak sama nazwa - sa to kwasy typu BHA , AHA pochodzenia roslinnego ) lub w lecie peeling enzymatyczny . 3) zwroc uwage na salad kosmetykow / Kremow ktorych uzywasz niekture skladniki zapychaja port - To co opisujesz nie jest allergia . Kazda skora jest inna- mnie naprzyklad zapycha olej kokosowy, talc i tych skladnikow staram sie unikac 4) maski algowe bielenda pro - do uzytku profesjalnego mozna je dostac na allegro - super wygladza skore wiele opcji : witaminowa, oczyszczajaca, z weglem aktywnym ... etc. Boskie Mam nadzieje Ze pomoglam