Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jmkljlkhjlkhnkj

Chlebek dla niemowlaka

Polecane posty

Gość jmkljlkhjlkhnkj

babcie mamy itp dawały kiedys wszystko do jedzenia szybciej i bardzo czesto dawało się dziecku skóre od chleba tak o do ciumkania. Moja córcia ma 5 msc i karmie ja tylko piersia, ciągle słysze daj jej skórkę od chleba, daj jej kość ( np po kurczaku z rosołu samą kość bez mięsa tak do trzymania w buzi-nie wiem po co). Jak to jest z tym dawaniem takich rzeczy dziecku???

ja skórke chleba dawałam od 4,5 mc oczywiscie zawsze trzeba pilnowac dziecko by sie nie udławiło

Gość jmkljlkhjlkhnkj
no ale po co to dawać?? Jak mama mówi mi daj a ja pytam po co to słysze task o, kiedys zawsze sie dawało itp... Ale po co?? Ma smoczka, ma gryzaka.. skoro nie chodzi o to zeby ją jadło bo chce kARMIC TYLKO PIERSIA TO PO CO??

Gość gabbbbkoooo
Wydaje mi sie ze kiedys dawalo sie skorki i kostki tylko dlatego ze nie bylo gryzakow, ale to moja teoria.

Gość ****daj
moja mała ma 9 miesięcy i dopiero teraz daję jej raz w tygodniu na śniadanie jajecznicę z jednego jajka a do tego chlebek z masełkiem (po kawałeczku do buzi).

Gość jmkljlkhjlkhnkj
no właśnie gdyby to chodziło o jedzenie to ok a tak?? strasznie mnie irytują te gadania "bo kiedyś..."

ja bym się bała - a jak jednak kawałeczek odgryzie, można pilnować, patrzeć jak w obrazek a jednak... mój Synek miał jedynie gryzaczki takie żelowe i wg mnie to jest o wiele bezpieczniejsze... ale gdzieś na allegro widziałam takie coś - jakby siateczke w którą się wkłada owoc, może uda mi się to odszukać...

Gość jmkljlkhjlkhnkj
ja mam gryzaczki itp i je daje córci, tylko ciągle słyszę daj chlebek, daj kosteczkę... i w ogóle ciągła nagonka na to żebym zaczęła jej już dawać jeść zupki itp choć chce karmić na razie wyłącznie piersią

Gość NIE SŁUCHAJ INNYCH
BO SAMA WIESZ CO NAJLEPSZE DLA TWEGO DZIECKA MNIE TEZ TESCIOWA PYTA SIE KIEDY DAM CHLEBEK KIEDY SZYNECZKE ITP . A JA ODPOWIADAM ZE NA WSZYSTKO PRZYJDZIE CZAS . ZRESZTA SZYNAKA JEST SŁONA I MA DUZO KONSERWANTOW TO JUZ LEPIEJ DAC UGOTOWANE MIESKO - MOJA CORCIA TAKIE MIESKO JE ZMISKOWOANE W ZUPCE . WIEC ODPOWIADAJ ZE NA WSZYSTKO PRZYJDZIE CZAS I ZYWISZ DZIECKO ZGODNIE Z ZALECENIAMI PEDIATRY

Gość jmkljlkhjlkhnkj
tak też robię ale wkurzyło mi jak kiedyś wyszłam do toalety a po powrocie mała miała chlebek w rączce. Takie wtrącanie się na siłę. Niby staram się tym nie przejmować ale nie da się ukryć że wkurza mnie mówienie 50 raz że dam jak sama zdecyduje o tym żeby dać

Gość maialam tak samo
Tesciowa,ciotki i nne takie zrobily na mnie nagonke:)bo dziecku 6 miesiecznemu to juz mozna i czekoladke i miesko i inne ..kiedys jak weszla do pooju a moja mala siedzi z batonem w reku..wsciekla sie i opiepszylam towarzystwo!!!Tesciowa wciskala jej chlebki,szyneczki ..powiedzialm wkoncu ,ze to ja decyduje co i kiedy podac i zeby nie dawala jej nic bez mjej zgody:)