Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kendra

imie dla synka.

Polecane posty

Gość lubie takie imiona
cukierasek---> samo sobie zaprzeczasz :O..najpierw piszesz ze chcemy zeby nasze dzieci sie wyrózniała to dajemy im na imię Olivier itp.....a po chwili piszesz ze darek bedziec się wyrózniał bo tyle zagranicznych imion teraz...mysl nad tym ci piszesz bo sie osmieszasz :O:O

Gość huśaba
te udziwnione imiona - wymyślone przez zdziecinniałe infantylne matki -to wasi synowie wyrosną na gejów, którzy będą pragnąć być załadowanym w odbyt porządne imiona dla prawdziwych mężczyzn : Piotr, Jakub, Wiktor,Adam,Maciej,Aleksander,Grzegorz, Artur,Tomasz wiem że niektóre nie będą się wam odobać - babom szukającym w dziecku słodkiego pieseczka ale są to normalne imiona mi też wszystkie się nie podobają ale przynajmniej są przyzwoite

Gość lubie takie imiona
ja akurat jestem dobrze sytuowana,nie pochodze z zadnego ''marginesu'' ani wsi a i tak podobaja mi sie zagraniczne imiona...

Gość lubie takie imiona
cukierasem--> tylko ci to nie wychodzi bo sama nie wiesz co piszesz :O... huśaba---> juz przestań tu wijeżdzac z tymi swoimi analnymi fantazjami :o:O

Ja jeszcze mam czas na dzieci bo mam 17 lat .... Ale bardzo podoba mi się imię Artur .. wiedz dam tak swojemu synkowi a córeczce Nikola... :) pozdrawiam

Gość huśaba
bo syn ma być mężczyzną a nie ciupciuniem dla mamusi on kiedyś będzie dorosły a mając takie matki jak wy wiadomo na co najprawdopodobniej wyrosną

Gość aroniaa a
No to jest poprostu kwestia gustu. Jedyne co mnie smieszy, to wlasnie wymyslanie imion po to, aby dziecko sie wyroznialo. Imie ma sie podobac, pasowac do nazwiska. Mnie nigdy nie podobaly sie typowo polskie imiona typu Marcin, Stanislaw, Damian etc dlatego swoje dziecko nazwalam Nataniel, piekne biblijne imie i chociaz nie wszystkim sie ono podoba.. no i co... to ja je wybralam, nie uwazam aby skrzywdzila syna tym wyborem. Mysle, ze to indywidualna sprawa kazdego i niepotrzebnie sie klocicie :) W koncu to nie Wasze dzieci nosza te imiona :)

Gość ghjkl
najlepiej daj na imię HUŚABA,na odlegóść widac że ma skłonności gejowskie.

Gość huśaba
Sebastian to normalne imię nie pochodzi z tej patologi śmierdzącej typu - alany i oliviery oraz dżony

Kendra>> Sebastian ładne imię :) tzn takie sobie ale na tle Oliviera wypada bardzo korzystnie.

Gość huśaba
o Natalian albo Oliwiusz oraz Piniusz od razu ubierz go w sukienkę i kolorowe sweterki oraz buciki z kwiatuszkiem - ohyda

Gość mam mam
Cyryl albo Metody

Gość bleblefujfuj
Cyprian

Gość likto
moze wam wyfa sie dziwne,ale mi strasznie podoba sie imie Kieran Nazwe tak drugiego synka Pierwszy to Oskar:)

poza tym zauwazylam, ze Polacy na obczyznie lubia sobie poszalec, to przykladowe imiona dzieci moich znajomych: Kira, Indi i Diaz (dziewczynka) :P

Gość ghc
huśaba nie Natalian a NATANIEL...czytać nawet nie potrafisz?:O

Gość aroniaa a
Krytykowac tez nie potrafi... chociaz sie stara :)

Gość r6i5i5
Oliwier :o :o moze jeszcze Oliwier Janiak przeciez on taki sliczny, cukiereczek :o Baby opanujcie sie. Te wszystkie wymyslne imiona, nie pasuja zupelnie do polskich nazwisk, tworza sie wrecz smieszne kombinacje. Jesli wyjatkowosc i oryginalnosc dziecka ma odzwierciedlac jego/jej imie to gratuluje. Nazywajcie sobie dzieci Nikola, Oliwier czy inna Angelika na pewno sie beda wyrozniac w tlumie, potem kobita bedzie miala 40 lat i nadal bedzie Nikolką . :o

Gość r6i5i5
Pomyslcie, ze to wasze cukiereczkowe, sliczne malenkie dziecko bedzie kiedys dorosle i nadajecie imie na cale zycie, a nie na piec pierwszych lat !

nie uwazam zeby imie oliwier lub sebastian bylo imieniem dla slicznego cukiereczke ubranego w buciki z kwiatuszkiem jak ktos to napisal wyzej .. po prostu dla mnie to bardzo ladne imiona i zapytalam was o opinie,za ktore dziekuje ;) Oliwier jest pieknym imieniem dla FACETA i Sebastian rowniez,nie jak to wy mowicie dla \'cukiereczkow\'

Gość r6i5i5
Tylko czemu niby lepsze jest imie niepolskie, jakies udziwnione ? Piszecie bo chcecie zeby wasze dziecko sie wyroznialo... tylko sorry czym ? Tym ze ma na imie Oliwierek ? Czy Alanek ? Niech sie wyroznia talentem, wiedza, poczuciem humoru, nawet uroda, a nie tym ze matka czy ojciec obmyslili ze wynajda jej czy jemu imie brzmiace zagranicznie bo to przeciez teraz takie modne. Teraz te wszystkie wlasnie beznadziejne nalecialosci i moda na "zagranicznosc" to symbol obciachu i sorry, ale wiochy.

co do \"Oliviera\", to weźcie pod uwagę, że tu w Polsce po pierwsze nie ma litery \"V\" w alfabecie, a po drugie to imię brzmi \"Oliwer\", i nie powinno mieć żadnego cholernego \"i\" pomiędzy \"w\" a \"e\". to \"i\" bierze się z angielskiej wymowy tego imienia i w dodatku brzmi kompletnie idiotycznie :P

Przejawem "wiochy" jest też nieustanne wyzywanie innych od "wiochmenów". Po co się obrażać. Kwestia gustu, jak ktoś napisał. A moim zdaniem, w dobieraniu imion chodzi o coś jeszcze: zgodność z naszym kręgiem kulturowym. Dlatego mój dystans budzą imiona typu Alan, Nadia (jak bym była Rosjanką, albo miała męża Rosjanina, pewnie chętniej dałabym dziecku Nadzieja/Nadzieżda, w skrócie: Nadia). Większość imion "typowo" polskich ma żródłosłów łaciński albo słowiański. Moim zdaniem, dobrze szukać w tym kręgu. Jednym podobają się te tradycyjne imiona bardzo popularne, trochę takie zwyczajne, np. Grzegorz, a innym troche mniej popularne, ale wywiedzione z naszego kręgu kulturowego, np. Tobiasz, Cyryl. I przy okazji, spolszczona wersja tego normandzkiego imienia brzmi OLIWER, nie Oliwier lub co gorsza Olivier (sorry, ale to dla mnie pretensjonalne). Więc jesli już to, OLIWER>>>> w sumie ładnie brzmi. Sebastian też ok imię, choć nie jestem entuzjastką. I tak sobie myślę, że nadawanie dziecku udziwnionego w pisowni i brzmieniu imienia (Xavier zamiast Ksawery, Violetta zamiast Wioleta) to nie jest dobry pomysł na "wyróżnienie dziecka". Niech się dzieciak czuje wyróżnionym, tym jak jest kochany, a nie jakie ma "zahramaniczne" imię...