Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mam wielki problem

molestowanie jak o tym powiedziec

Polecane posty

Go艣膰 mam wielki problem

w dziecinstwie i w okresie dojrzewania bylam moelstowana pzrez wlasnego ojca po latach zdecydowalam sie skorzystac z pomocy psychologicznej ale nie potrafie powiedziec o tym swoim najwazniejszym problemie nie iwm jak ujac to w slowa a tak wprost nie potrafie:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mam wielki problem
to nie jest smieszne ja naparwde mam powazny problem nie radze sobei z uczuciami ktore odczuwam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 miskaaaaaaaaaaaa
bylam molestowana w dziecinstwie przez wlasnego ojca, zacznij od tego pozniej samo pojdzie... powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
kiedy mi to slowo molestowana pzrez gardlo nie pzrechodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
poza tym to wszytskod zialo sie gdzies gdy mialam 14-19 lat co innego gdybym miala lat 10 ale ja mialm 18 np moze jestem sama sobie winna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bea232
szczerze m贸wi膮c to nie ma jednoznacznej odpowiedzi na tw贸j problem. dziwi臋 si臋 osobom, kt贸re \"pozwalaj膮\" na takie praktyki. o ile dzieci nie mog膮 sie broni膰, o tyle dojrzewaj膮ca dziewczyna mo偶e ju偶 sobie pom贸c. m贸j tata r贸wnie偶 mia艂 dziwne zagrywki. kiedy zacz臋艂am si臋 rozwijac, piersi zacz臋艂y rosn膮膰, to on nie m贸g艂 pohamowac si臋 i ci膮gle mnie za nie 艂apa艂, chichota艂 i co艣 dogadywa艂. ca艂膮 sprawe obracal w 偶art, ja oczywi艣cie by艂am w jego oczach histeryczk膮. aja po prostu czu艂am, jak nagle kto艣 przekracza barier臋 intymna, by艂 to ojciec i wcale nie czu艂am si臋 z tym dobrze. to nie by艂o tak, 偶e on to robi艂 sam na sam. nawet przy mamie, a ta te偶 powtarza艂a, 偶ebym nie robi艂a scen. na to ja powiedzia艂am, 偶e nie 偶ycz臋 sobie takiego macania, 偶e nie s膮dz臋, aby kole偶anki w mojej klasie by艂y tak偶e obmacywane przez ojc贸w i 偶e ch臋tnie si臋 tego dowiem, bo mnie to denerwuje. oczywi艣cie pop艂aka艂am sie itd. ale sprawa by艂a za艂atwiona \"na gor膮co\". do rodzic贸w dotar艂o, 偶e to nie jest normalne, 偶e ja moge to komu艣 opowiedziec. w rodzinnych stronach mojego taty tak w艂asnie jest, 偶e ob艂apuje si臋 dziewczyny, kt贸rym rosn膮 piersi. ale ci odm贸偶d偶eni faceci nie zdaj膮 sobie sprawy z bariery jak膮 przekraczaj膮. powiedzia艂am tacie, 偶e 偶ycz臋 mu, 偶eby kto艣 go ob艂apia艂 po jajkach, najlepiej jaki艣 stary facet. nie wiem jak teraz to za艂atwisz, czy mama ci uwierzy, czy nie wpadnie w histeri臋, czy wszyscy nie popatrza na ciebie jak na ofiar臋, kt贸ra bezsensownie znosi艂a swoje upokorzenie... a w imi臋 czego to robi艂a艣?? najlepiej zacznij od ojca- o ile jeszcze 偶yje. ja bym mu powiedzia艂a, 偶e jest bydlakiem, pedofilem, beznadziejnym zwierz臋ciem, kt贸remu sperma 偶uci艂a si臋 na m贸zg- ale bez emocjonowania si臋, bez 艂ez, p艂aczu itd. potem spyta艂abym mam臋, czy wiedzia艂a, czy zauwa偶y艂a... dlaczego nie reagowa艂a?? ja wiem, 偶e kobieta czasem woli, 偶eby ch艂op poszed艂 i na innej sie wy偶y艂, bo ju偶 nie ma si艂y i ochoty na trenowanie coraz \"g艂upszych\" praktyk seksualnych z m臋偶em. ale nie jest normalne, 偶e sw贸j spok贸j buduje na nieszcz臋艣ciu dziecka. nie wiem kogo dalej bys chcia艂a poinformowa膰. nie wiem ile teraz masz lat. ale wiem, 偶e bezsensownym by艂o zwlekanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
tylko ze ja nie bylam normalnym dzieckiem zawsze byalm niesmiala i zamknieta w sobie poza tym z wczesniejszego okresu tez pamietam takie rozne dziwne zachowania nawet z okresu kiedy bylam bardzo mala aczkolwiek z wiekiem to molestowanie pzrybieralo rozne inne formy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
poza tym nie mialm komu powiedziec, bylam znerwicowana i ludzi e patrzyli na mnei jak na wariata nie mialm kolezanek ani nikogo z kim moglabym pogadac zreszta i tak nie ufalam ludziom co wiecej mimo wieku 15 czy 16 lat ja nie bylam w 100% swiadoma ze to jest cos pzreciwko czemu moge sie sprzeciwic nikt mi nigdy nei powiedzial tu i tu nikt nie ma parwa cie dotykac wogle jesli chodzi o tematy seksu nikt nigdy ze mna nie rozmiawal poza tym jak mialm to powiedziec? skoro ja nie wiedzialm jak mam to nazwac? w sumie wtedy chyba nawet nie znalam slowa molestowanie dopiero z czasem mi sie rozjasnilo i gdy w tv zaczelo sie robic o tym glosno to zrozumialm ze to jest juz napewno nienormalne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
matce pwoiedzilam raz gdy to cale moelstowanie z jakichs powodw juz ustalo powiedziaam oczywiscie nie wprost ale tak ze powinna sie byla domyslic o co mi chodzi ale raczje mi nei uwierzyla skwitowala wszytsko stwierdzeniem: to napewno byly zarty ktore ja zle odebralam nigdy do tematu nie wrocila ani ona ani ja zreszta po co mam wracac skoro mi nie wierzyi woli udawac ze wszystko jest ok gdy nei jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bea232
taki jest 艣wiat, ze walczymy ze swoimi s艂abo艣ciami. najlepiej zaszy膰 si臋 wk膮cie, by膰 nie艣mia艂膮, biedna i oniewieran膮. i miecpretensje, 偶e kto艣 mnie skrzywdzi艂. serdecznie mi szkoda dzieciaczk贸w, kt贸re w ten czy w inny spos贸b s膮 poni偶ane i wykorzystywane przez opiekun贸w. wys艂a艂abym do piek艂a ka偶dego, kto w niew艂asciwy spos贸b podnosi r臋ke na dziecko, kto je krzywdzi i buduje w nim strach i niskie poczucie warto艣ci!!!! jednak doros艂ej dziewczynie, kt贸ra pozwala艂a na TO, to radz臋 wzi膮艣膰 si臋 w gar艣膰!! gadanie, 偶e nie by艂as normalnym dzieckiem, bo zbyt delikatna, zbyt niesmia艂a.... oj to walcz z t膮 nie艣mia艂o艣ci膮!!! masz j臋zyk, to go u偶ywaj!!! masz rozum, to walcz o swoje szcz臋艣cie!!! jak mog艂as znosi膰 to tyle lat!! ile lat masz teraz??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
szczerze to mi wisi czy mi ktos wierzy czy nie zalezy mi tylko na tym by wrocic do normalnego stanu psychicznego o ile to mozliwe i dltego udalam sie na wizyte do lekarza ale ja nei wiem czy ja to z siebie wydusze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dark fairy lady
u mnie bylo to samo...a teraz nawet kiedy juz jestem dorosla jest inaczej ale nie lepiej...jestem niepelnosprawna i jak musze sie wykapac to moja mama musi ,mnie przeniesc z mego pokoju do wanny...w tym czasie ojciec w kuchni robi mi sniadanie...kuchnia i lazienka sasiaduja z soba...i co mam robic?w pizamie isc do wanny?najlepiej jest jak nie ma go w domu, w dniu kiedy sie kapie...ale przeciez nie wyrzuce o z domu...on jest na emeryturze...co robic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bea232
racja, ze teraz od ma艂ego dzieciaki sa tak wyedukowane, 偶e wiedz膮 dok艂adnie co i jak z tym seksem i wykorzystywaniem. racj膮 jest, 偶e kiedy艣 to by艂o tabu, jednak.... no nie... nie wiem.... 14 lati dalej si臋 godzi膰.... 17 i dalej?? NIE!!! mi si臋 to w g艂owie nie mie艣ci!!!! kiedy to usta艂o?? sk膮d ta decyzja w ojcu, ze przesta艂??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bea232
dark a ile masz lat?? w jakim stopniu jeste艣 niepe艂nosprawna?? popro艣 mam臋, zeby pogada艂a z tat膮. kurcze no chyba jest normalnym, 偶e czuyjesz si臋 fatalnie, gdy tata spogl膮da na ciebie, gdy jeste艣 naga. POPRO艢 MAME O T膭 ODROBINE INTYMNO艢CI!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulalalalalalalalala mother
A m贸wilas o tym komukolwiek? Jak twoja matka siedzi z nim to lepiej jej nie m贸w. Chociarz nie wiem czy jestesmy w az tak samej podobnej sytuacji. Mnie molestowal wujek przez jakies 8 lat, powiedzialam matce. Ale nic nie zostalo z tym zrobione. Nadal mieszkamy u ciotki z jej mezem, matka nawet nie gada o tym by mnie z daleka od nich wywiesc, tylko musze patrzec na niego codziennie, i na ciotki ''super'' zwiazek. Co przed wyznaniem im prawdy nigdy sie nie tulili przy innych, calowali, ani nic z tych zeczy. A teraz wszystko na moich oczach, i slyszalam za sciana jak spalam jednej nocy z bratem ze sie seksili. A teraz ona jest w ciazy. Mi i mojej mlodszej ciotce gadaja moraly zebysmy nie zaszlu w ciaze bo mamy chlopaka a ona sama kurwa w ciazy jest, i to na stare lata. Glupia stara nawet niewie jak sie zapezpieczyc. A niby taka madra byla. Zreszta ona do dzieci sie nie nadaje. Umie tylko drzec morde. Nie widzi swoich wad tylko innych, nigdy nic jej nie pasuje. Jak ktos nie umyje naczyn to zle, a jak ktos umyje to ze nie umie. Szmata. Nie wolno jesc ile sie chce, gdzie sie chce i kiedy sie chce. Do niego nic kompletnie nie mam ale do niej mam, kurwa udaje taka szczesliwa matke a widac z daleka ze jaj skreca ze bedzie musiala bawic. Ona chyba to dziecko przywiae do stolu bo na podlodze sie nie wolno bawic bo beda dziury w podlodze. Szlak mnie trafia jak nia parze, ale nic nie moge powiedziec bo to u niej w domu. Tez nie mam psychologa, ale mam to w dupie bo mam straszny charakter i jak by mi psycholog zaczal cos wciskac to bym chyba zabila, taki nerwus ze mnie. I tak samo nie umiem okazywac uczuc, zachowuje sie jak male dziecko no ale co sie dziwic, zamiast bawic sie lalkami to musialam bawic sie w dorosle zycie jakies erotyczne. Mam teraz leki, boje sie byc sama pomimo ze lubie.Nikomu nie ufam. No i problemy z seksem. Mam chlopaka, i widze ze czasami ma dosc ale chyba bie umie odejsc bo mnie kocha, i wie ze po za nim nie mam nokogo, nie mam kolezanek, dla matki i ciotki jestem tylko zwykla szmata. Nie moge miec zadnej prywatnosci, grzebie mi matka w zeczach codziennie jak wychodze gdzies z chlopakiem, drze sie na mnie, krytykuje, co bym nie zrobila to zle. Jestem straszny nerwus i mam codziennie mysli samob贸jcze.

Udost臋pnij ten post

Powiedz, 偶e mia艂a艣 z艂e relacje z ojcem, 偶e ci臋 bardzo skrzywdzi艂... psycholog sam powienien poci膮gn膮c temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
niewiem czemu pzrestal moze doroslam a on takich doroslych nie lubi:O nie wiem w okresie 14-19 to bylo dotykanie piersi i klepanie po posladkach(tutaj akurat w jednorazowym pzrypadku bym zrozumiala ze to jakis zart albo cos ale gdy to trwalo nagminnie i gdy za kazdym razem wydziaralam sie na caly do - co inni domownicy slyszeli - doprowadzalo mnie do szalu) ninawidzilam tego co robil nienawidzilam siebie i jego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dark fairy lady
dzieki bea...rozmawialam z nia...ale to nic nie daje!ona uwaza ze on nie patrzy!nie macie pojecia jak sie z tym czuje.poruszam sie na wozku.mam rozszczep kregoslupa...mam 39 lat i choruje od urodzenia.sama mieszkac nie moge...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
poza tym czemu nie powiedzialam? wlasnie sobie pzrypomnilam czemu BO SIE TAK CHOLERNIE TEGO WSTYDZILAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
zreszt nadal sie wstydze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dark fairy lady
wierze ci kochanie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
gdy mialm lat 6moze 7 wlazil nagminnie od lazienki gdy sie kapalam a ja sie zawsze kulilam zeby jak najmniej zobaczyl i wiecie co? przypomnilam soebie ze czulam sie wtedy winna wtedy zakrywajac sie czulam sie jakbym robila cos zlego ze sie pzred nim zkarywam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bea232
dark ci臋偶ko cokolwiek doradzi膰. wiem, 偶e po prostu musisz znosi膰 wszystkie niedogodno艣ci, bo niestety jeste艣 skazana na 艂ask臋 i nie艂aske rodzic贸w. czy opr贸cz tego patrzenia jest co艣 jeszcze?? niestety, jakby to sie powt贸rzy艂o, to nast臋pnym razem powiedzia艂abym mamie, 偶eby si臋 nie gniewa艂a, ale niech przyniesie misk臋 z woda do pokoju, i 偶e si臋 sama podmyjesz a k膮piel urzadzicie, jak taty nie bedzie. kurcze doros艂a babka z ciebie, a matka takie szopki odwala m贸j tata mia艂 odchyly kiedy艣, a teraz by艂 skr臋powany jak dziecko piersi膮 karmi艂am, patrzy艂 gdzie艣 indziej, pod byle pretekstem wychodzi艂 do innego pokoju, albo nagle cos komentowa艂 co za oknem si臋 dzieje. jakby mnie mama przenosi艂a nag膮 to chyba w tej kuchni schowa艂by si臋 do lod贸wki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
ja wiem ze niektorzy powiedza ze pzresadzam bo pzreciez kazdemu zdarzylo sie ze rodzic wszedl do lazienki albo ze klapnal go tu albo tam albo jeszcze cos tam ale gdy takie cos sie powtarza trwa w pewnym okresie czasu takich rzeczy jest wiecej i gdy sie to tak posklada do kupy to wychodzi z tego JAKAS CHORA I NIENORMALNA SYTUACJA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulalalalalalalalala mother
Wstyd i strach ze nikt nie uwierzy to normalne, mi tez m贸wily koleznaki jak je jeszcze mialam, ze mam powiedziec ze mama napewno stanie po mojej stronie. Chodz ja wiedzialam ze nie stanie to i tak odwazylam sie powiedziec i myslalam ze tylko sobie cos ubzduralam. Ale mialam racje, wszyscy kompletnie maja to w dupie. I cala rodzinka gada o tym ze jemu jest potrzebna pomoc, CHYBA TYLKO CIPA DO RUCHANIA, a ja to co? :( Niewazne, bo wiem ze jak przez tyle przeszlam to teraz tez dam rade. Zostaly mi dwa lata i skoncze szkole :) i wypad z tad

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bea232
mam wielki problem- a czy co艣 wiecej by艂o z tym ojcem?? w艂azenie do 艂azienki... dotykanie piersi, poklepywanie po po艣ladkach.... czy co艣 jeszcze??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
a to malo? wszystkie te sytuacje powodowaly we mnie wstyd, aagresje nienawisc do siebie i jego, smutek, czulam sie bezsilna, krzyczalam za kazdym razem zeby mnie nie dotykal a oni tak natepnego dnia pzrychodzil i robil to samo nienawidzilam tego mialam depresje, nerwice do dzis miewam stany depresyjne, do dzis mam nerwice natrectw

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dark fairy lady
mnie kiedys macal.ale potem mu minelo.widac bylam juz za stara...ale zawsze kiedy mamy w domu nie bylo.pogadam z mama i postaram sie jakos tak zrobic zeby tego kapania jak on jest w domu bylo jak najmniej!=]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bea232
ulalalala- no nerwus to ty na prawd臋 jeste艣!! u ciebie chyba nie tylko na ob艂apywaniu si臋 ko艅czy艂o?? wsp贸艂czuj臋 serdecznie sytuacji, a matka spraw臋 zby艂a bo najpewniej jest uzale偶niona finansowo i lokalowo od wujka i ciotki. aler to jej wcale nie usprawiedliwia. ciekawa jestem co by by艂o gdybys przy stole przy obiedzie wspomnia艂a nagle, 偶e kurcze 藕le ci z tym, 偶e nikt nie zwa偶a艂 na twoj膮 krzywd臋. z jakiego powodu inni 偶a艂uj膮 wujka i m贸wi膮, 偶e potrzebuje pomocy??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam wielki problem
mam momenty kiedy czuje sie jak zwykla szmata i mysle sobie ze moglabym zostac zwykla kurwa bo i tak nie mam nic do powiedzenia a kazdy moze sobie robic z eman co chce bo moje zdanie sie nie liczy

Udost臋pnij ten post