Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rasdhuykbggg

płyn lugola- czy ktoś stosował?

Polecane posty

Gość rasdhuykbggg

Boli mnioe gardłoo. Ile razy dziennie mozna stosować ten płyn i czy sa jakies efekty?

Gość Sjfe
Lugola?? ten płyn podaje się gdy jest skażenie radioaktywne.. np. po wybuchu reaktora w czarnobylu :D

Gość rasdhuykbggg
haha nie tylko :PPP wskazania: Stosowany zewnętrznie do odkażania skóry nieuszkodzonej, otarć naskórka, drobnych zadrapań oraz brzegów ran. Po rozcieńczeniu wodą stosuje się jako antyseptyk do płukania gardła; po rozcieńczeniu gliceryną do pędzlowania migdałków.

Gość Sjfe
Aaaaa... no to sorcia :D nie miałam pojęcia że jest używany do czegoś innego. przyko mi ale nie dam rady poradzić :)

Gość ja to myślę
Lugola to jest roztwór jodu, ktory sie pije zeby sobie napchac tarczyce izotopem nieradioaktywnym

Gość gość
jedna lub dwie krople dziennie uchronia od wielu chorob. jod wyplukuje z organizmu metale ciezkie, ale zbyt duza dawka go zatruwa, tak wiec co za duzo, to niezdrowo. stara maksyma:)

Sprzedam Iodoral 180 tabetek, 12,5 mg 229 zł z przesyłką Płyn lugola 15%, (lugol’s Iodine) z UK, 100 ml 45 zł Komplet: 260 zł , można kupić osobno produkty natural.herbs@interia.pl