Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda kobieta

jak wcześnie można wykryc ciąza

Polecane posty

Na niektórych testach ciążowych jest napisena , że juz 5 dni po zpłodnieniu , na innych ze dopiero w dniu spodziewanej miesiączki , na innych jeszcze co innego Co dziwne na ulotce wszystkich testów podana jest ta sama czułlosc Co o tym myslicie?

Gość anik...
Z tymi testami jest róznie. To ze na ulotce jest napisane ze test wykrywa 6 dniowa ciąze to nieznaczy ze na 100% zawsze ja wykryje. A tak na marginesie do zpłodnienia nie dochodzi w momencie stosunku, jezeli komórka jajowa zostanie zapłodniona to dzieli ie i zagniezdza w macicy po ok 6 dniach od stosunku i dopiero od zagniezdzenia liczy sie dni ciązy. Wiec zeby test był wiarygodny trzeba zrobic go ok 2 tygodnie po stosunku. Mozna tez zrobic test z krwi hcg, po ok 10 dniach, kosztuje ok 30 zł ale daje 100% pewnosc

Gość jhgfdsadfghjkl
ja mialam OM 18.10.2008 a 15.11 czyli nawet przed terminem spodziewanej @ wyszlo mi ze jestem w ciazy,cykle mialam po 30-33 dni.to byl clearblue quick view.teraz jestem juz w 18 tyg :)

Bo ja zrobiłam test w srode a wczoraj powinnam miec miesiaczka i wczoraj bolal mnie brzuch jak przed miesiaczka a dzisiej nic widze że test Tobie wykryl ciąze przed spodziewaną miesiaczka czyli mi tez powinien chyba wykryc jak cos ja miałam inny test nie pamietam jaki ale wszystkie maja ta sama czulosc ale chyba jutro kupie następny i sprawdze jeszzce raz

Gość jhgfdsadfghjkl
mnie tez bolal brzuch jak na @,bylam oewna ze to wlasnie @ nadchodzi a to fasolinka :D lepiej kup jakis porzadny test,slyszlalam o laskach co najpierw robily test i wyszedl neg a tydzien pozniej juz pozytywny :d

Gość jhgfdsadfghjkl
ej no nie,bete w laboratorium,25 zl kosztuje :D