Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka_ula

WPADKA?? czy mogę być spokojna?? Proszę pomocy!

Polecane posty

Gość MARGUŁKA_0
???????????????? od kiedy >> odpisz

Gość megggiu
po pierwszym opakowaniu działa>margułka na pewno jesteś w ciąży hahaha trzeba było się nie ruchać... sory ... tabletki działają po całym opakowaniu-ale masz lipe-współczuje

Gość MARGUŁKA_0
cooooooooooooooooo ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość MARGUŁKA_0
ty chyba jesteś nie poważna dziewczyno!!

Gość od kiedy
tallulah-nie pisalam o wymiotach tylko o biegunce czytaj ze zrozumieniem....sa za slabe tabletki np. yasminelle jest tabletka o najnizszej na rynku zawartosci hormonow i zdazaja sie kobiety dla ktorych ta pigulka jest za slaba i nie stabilizuje im cyklu....i nie pisalam o miesiaczce wpodczas brania pigulek poraz kolejny mowie czytaj ze zrozumieniem albo sie nie wypowiadaj.. do nie ma miesiaczki w ciazy- okej zle to nazwalam nie miesiaczka tylko krwawienie ktore wystepuje mniej wiecej w tym czasie w ktorym powinno wystapic krwawienie miesiaczkowe...w mojej rodzinie byl przypadek kobiety ktora do 4 miesiaca nie wiedziala ze jest w ciazy bo wystepowaly u niej takie krwawienia regularnie i trwaly tyle samo co podczas miesiaczki...a od osoby ktora twierdzi ze ma dni plodne w trakcie brania pigulek nie oczekuje ze odrozni krwawienie miesiaczkowe od krwawienia ktore moze wystapic w ciazy.... margułka-skoro pierwsze w zyciu to rozumiem ze sie stresujesz ale naprawde nie masz powodu...mysle ze powinnas miec wiecej zaufania do swojego ginekologa....zreszta pewnie z czasem nabierzesz zaufania do tej metody antykoncepcji...ja kontraceptu nie bralam wiec sie nie wypowiem na temat tych pigulek dlatego moze pogadaj sobie na jakims forum z dziewczynami ktore braly te pigulki...masz jakies dolegliwosci w zwiazku z tym ze je bierzesz typu plamienia, bol glowy, bol piersi itp?

Gość MARGUŁKA_0
nie mam żadnych dolegliwości, aż dziwne,czuję się świetnie:) troszkę mnie piersi bolą ale zawsze mam tak jak mam okres.... a co do plamień nie wiem zobaczymy jak to jutro będzie,bo dziś mi się okres kończy..wiec nie widzę plamień tylko normalną miesiączkę(sorki za dosłowność) :")

Gość od kiedy
kontracept dziala od 1 pigulki (jesli jest wziety w 1 dniu miesiaczki-tak jak chyba wszystkie pigulki)...nie trzeba brac pigulek tydzien jak to niektorzy tu wypisuja czy miesiac(akurat mam nadzieje ze to byla prowokacja) ja osobiscie bralam -yasminelle-i o tych pigulkach moge sie wypowiedziec...maja nizsza dawke hormonow niz kontracept a byly skuteczne...wiec dlaczego kontracept nie mialby byc skuteczny zwlaszcza ze nie faszerowalas sie wczesiej hormonami ...

Gość MARGUŁKA_0
no właśnie :) wiesz każdy ma inny organizm ... dziękuję że jesteś dla mnie taka wyrozumiała:) ja dostałam okres w tamtą niedzielę tak ok godziny 12... i pierwszą tabletkę kontracept wzięłam dopiero o 22 ( postanowiłam że 22 to najodpowiedniejsza pora dla mnie,wtedy zazwyczaj jestem już w domu...) czy to źle że tak późno ją zażyłam?? ale wzięłam ją pierwszego dnia ale troszkę chyba późno ,jak myślisz?

Gość od kiedy
margulka to znaczy ze masz dobrze dobrane pigulki.... z plamieniami to jest tak ze sa jakby przedluzeniem krwawienia czyli niby sie krwawienie konczy ale tak jakby nie chcialo sie skonczyc i jeszcze sie cos saczy (inaczej tego nazwac nie umiem). ja jak zaczynalam brac pigulki to pierwszy tydzien mialam starszne bole glowy, piersi tez mnie bolaly i sie powiekszyly (po 1 miesiacu juz nie odczuwalam dyskomfortu ) no i przez 2 tyg mialam slabe plamienia.....pamietaj ze przez pierwsze 3 miesiace zanim organizm sie nie przyzwyczai do pigulek mozesz miec rozne objawy (wypisane sa w ulotce)...i jeszcze jedno skoro uprawialas sex podczas krwawienia (bo jak piszesz jeszcze je masz) i dodatkowo chroniona pigulka (bo juz zaczela dzialac) i na dodatek chlopak nie skonczyl w Tobie to ja nie wiem co bys musiala zrobic zeby faktycznie w ta ciaze zajsc.. takze spokojnie bo niepotrzebne nerwy i stres zabija przyjemnosc jaka daje sex

Gość MARGUŁKA_0
>od kiedy > zapomniałam napisać ... właśnie bo okres mam zazwyczaj 4 dni max 5... a dziś mija tydzień jak dostałam okresu i sie bardzo zdziwiłam jak wczoraj i nawet dzisiaj pod czas stosunku zobaczyłam krew!!! ale bardzo bardzo malutko tej krwi... tak tylko troszeczkę poleciało. to jednak sa te plamienia... to jednak je mam... właśnie mówię boże co jest okres 7 dni to niemożliwe:)

Gość od kiedy
nie nie bylo za pozno bo masz ja wziasc 1 dnia miesiaczki (a godzina to juz twoja sprawa) a nie wtedy kiedy zauwazysz ze ją masz... ja np robilam tak ze bralam rano o 8 ale chcialam zobaczyc jak to jest brac na wieczor wiec kiedy wzielam te 21 pigulek z blistra i odczekalam te 7 dni przerwy i przyszedl dzien kiedy mialam wziasc pigulke to wzielam ja wieczorem i ochrona byla zachowana..musisz pamietac ze w trakcie brania tabletek nie mozesz zmienic sobie godziny (jakies tam opoznienia sa dopuszczalne chyba do 2 godzin wczesniej albo pozniej bez zadnych konsekwencji-tak mi mowila moja ginekolog przy yasminelle) ale jak skonczysz brac cale opakowanie zrobisz 7 dniowa przerwe i bedzie znowu niedziela w ktora masz wziasc pigulke to mozesz sobie godzine przesunac na inną (musisz ja tylko faktycznie wziasc w niedziele) i bedziesz chroniona tak samo jakbys brala ja o tej 22....troche zagmatwana ta moja wypowiedz ale mam nadzieje ze wiesz o co chodzi...

czytam ze zrozumieniem. i jeszcze raz Ci tlumacze ze nie ma czegos takiego jak za slabe tabletki. A co do tych ktore wymienilas - yasminelle - wlasnie o to chodzi zeby mialy jak najmniejsza dawke hormonow, o to chodzilo w wypuszczeniu ich na rynek. Myslisz ze firma farmaceutyczna pozwolila by sobie na wypuszczenie czegos co nie dziala? Bez serii badan? Nie osmieszaj sie. To sa najnowsze tabletki bo oprocz etynyloestradiolu zawieraja jeszcze drospirenon, polecane sa dla kobiet ktore boja sie przytyc w wyniku hormonalnej antykoncepcji.

Gość od kiedy
przez pierwsze 3 miesiace brania takie krwawienia-plamienia sa mozliwe...jest to spowodowane tym ze organizm musi sie przyzwyczaic potem juz bedzie "normalnie"

Gość MARGUŁKA_0
dziękuję , wiem wiem o co chodzi. ale jednak zostanę przy starej godzinie-najlepiej mi odpowiada... Dobrze że napisałaś o tych tabletkach mi trochę, inni piszą że po 7 dniach albo że w ogóle po całym opakowaniu... a ja po 6 dniach współżyłam.. dlatego mnie uspokoiła twoja wypowiedz... :)

Gość od kiedy
nie czytasz ze zrozumieniem...wiec sie nie wypowiadaj...napisalam ze yasminelle sama bralam i ze sa skuteczne....ale dla niektorych kobiet sa za slabe bo nie stabilizuja cyklu -czyli ze biora je dluzej niz 3 miesiace a mimo to w trakcie ich brania maja krwawienia i nie sa to krwawienia z odstawienia...zrozumialas wreszcie? sa kobiety na ktore pigulki antykoncepcyjne poprostu nie dzialaja i tyle.... poza tym zadna pigulka nie jest w 100% skuteczna wiec jednak te cudowne firmy farmaceutyczne wypuszaja nieskuteczne pigulki tak? droga zwolenniczko firm farmaceutycznych przypominam glosna afere w ktorej braly udzial firmy farmaceutyczne kiedy to zamiast corhydronu wypuscili lek ktory zabil kilka osob...

Gość od kiedy
i jeszcze jedno dla kobiet ktore nie chca przytyc tak? a co ma tycie do tabletek? yasminelle powoduja ze woda sie nie zatrzymuje a nie ze metabolizm przyspiesza albo apetyt spada...wiec co ma piernik do wiatraka? pigulki moga powodowac zatrzymanie wody (obserwowalne na wadze) ale nie tycie (czyli nabieranie tluszczu)...nie wiesz o czym piszesz wiec sie nie odzywaj....

Gość od kiedy
margulka-najlepiej znajdz temat dotyczacy konkretnie twoich pigulek tam na pewno beda dziewczyny ktore dluzej biora te pigulki i ci powiedza jak na nie wplynely i w ogole wymienicie sie uwagami ja moge mowic tylko tak ogolnie...

a skad wiesz ze u tych kobiet to nie sa krwawienia z odstawienia tylko po prostu menstruacja? I fakt, nie sa skuteczne w 100%, ale wiele tez zalezy od kobiety - jak je stosuje. I tak naprawde kazdy lek moze byc trucizna - zalezy od dawki, pacjenci sa czesto ze tak powiem nieposluszni i przyjmuja sobie jak chca a nie jak zaleca lekarz - i co to wina firmy ktora wypuscila lek ze np nie dziala albo wyrzadzil szkode? I nie popieram firm farmaceutycznych. A jak chcesz ze mna rozmawiac, to nie na pomaranczowo. Nie zycze sobie obrazania mnie przez pomaranczki :P

o tycie chodzilo mi tak ogolnie - wlasnie o zatrzymywanie wody, nie o przybieranie tluszczu, ale mysle ze kazda kobieta zrozumiala o co mi chodzi. Oczywiscie oprocz Ciebie :P

Gość od kiedy
a w ktorym momencie powiedzialam ze to menstruacja? myslisz pojecia dziecko...powiedzialam ze wystepuja krwawienia/plamienia wtedy kiedy nie powinny czyli bierzesz pigulki 21 dni i w ciagu tych 21 dni wystepuje krwawienie/plamienie potem robisz tydzien przerwy i wtedy masz krwawienie z odstawienia....nie wiem czy wiesz ale jak sama nazwa wskazuje krwawienie z odstawienia jak sama nazwa wskazuje w momencie odstawienia pigulek czyli zrobienia przerwy a nie w trakcie ich łykania....oczywiscie mowie o sytuacji w ktorej bierze sie dluzej niz 3 miesiace bo przez pierwsze 3 miesiace wszystko jest mozliwe i plamienia maja prawo wystepowac ale jesli wystepuja przy 4 opakowaniu to niestety ale oznacz tylko tyle ze pigulki sa zle dobrane i nie stabilizuja cyklu....zrozumialas wreszcie? nie zyczysz sobie byc obrazana a sama mozesz obrazac? idz dziecko spac bo juz dawno po wieczorynce.....

Gość MARGUŁKA_0
>od kiedy< dziękuję Ci...szukałam na forach o tych tabletkach Kontracept i nic ciekawego nie piszą- mało kto je bierze chyba.... :)

Gość od kiedy
tycie to nie zatrzymywanie wody nie myl pojec na tycie trzeba stosowac diete i cwiczenia a gubienie kilogramow jest procesem dlugofalowym za to pozbywanie sie nadmiaru wody jest banalnie proste i szybkie.... Ty za to nie rozumiesz co oznacza niestabilizowanie cyklu przez zle dobrane pigulki mimo ze od godziny Ci to tlumacze...

Gość od kiedy
z ulotki doloczonej do opakowania....jest napisane czarno na bialym ze przez pierwsze 3 miesiace maja prawo byc plamienia... gdybys dokladnie i ze zrozumieniem ulotke przeczytala to bys wiedziala...jeszcze jakies pytania?

pytam jeszcze raz - skad masz informacje ze akurat po 4 opakowaniu??

Gość od kiedy
margułka-o swoje watpliwosci w zwiazku z pigulkami mozesz zawsze zapytac ginekologa...pamietaj tylko zeby zawsze pytac lekarza rodzinnego czy dany lek ktory ci przepisuje nie wplywa na skutecznosc pigulek a jesli wplywa to poprosic o inny ktory nie wplywa na ich slutecznosc...

Gość MARGUŁKA_0
:-) fajnie poczytać wypowiedzi doświadczonych Kobiet

taaa, tylko akurat kazda kobieta jest inna i moze plamic nawet przy 4 opakowaniu mimo ze tabletki dzialaja. Wiadomo ze w ulotce sa wiadomosci ogolne - zebrane podczas badan i wyposrodkowane, wiec Ty tez nie uogolniaj. A twoje teksty typu idz spac dziecko bo juz po wieczorynce to wiesz... swiadcza tylko o Twoim poziomie i chyba tym ze juz nie wiesz co powiedziec. I jeszcze raz - chcesz ze mna porozmawiac - zaczernij sie. na pomaranczowo kazdy jest madry.

Gość od kiedy
odpowiedzialanm ci juz ze do 3 konca 3 opkaowania moga wystepowac plamienia po 3 opakowaniu czyli od 4 i w kazdym kolejnym 5,6,7,8,9,itd. nie ma prawa byc juz zadnych plamien i krwawien poza krwawieniem z odstawienia....bo organizm przez pierwsze 3 miesiace sie dostraja do pigulek...czytaj ze zrozumieniem