Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megggiu

TABLETKI DZIAŁAJO DOPIERO PO PIERWSZYM OPAKOWANIU!! a nie po 1 tabletce!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość megggiu

TABLETKI DZIAŁAJO DOPIERO PO PIERWSZYM OPAKOWANIU!! całym!!!!

Gość megggiu
nie sprzeczajcie sie ze mną!!!! taka jest prawda!! po co piepszycie ze po 1 tabletce,przeciez to niemozliwe!!!!!pffffffff

Gość Karrraammmbbbbbaaa
a skad wziełas te swoja madrosc?

Gość laryssssAA
Ale ty glupia jestes. Nie wypowiadaj sie jak sie nie znasz idiotko.

to skoro jesteś taka wszystkowiedząca to może wytłumacz nam cały mechanizm działania tabletek anty, na postawie którego stwierdzasz, że działają dopiero po 1 opakowaniu

Gość dzialaja juz po tygodniu
pustaku

Gość laryssssAA
O, racja sleeping sun, ja rowniez poprosze.

Gość co ty
tez pragne poznac Twoja tezę...czekam z niecierpliwoŚcia:D

Gość megggiu
ponieważ organizm musi sie pryzwyczic do tabletek . tabletka nigdy nie jest skuteczna od razu. nie sprzeczajcie sie ze mna tak na prawde jest. jesz całe opakowanie dopieru nie musisz uzywac prezerwatywy!!!!!!!!! to nie jest skuteczne po 1 pigułce dziewczyny nie dajcie sobie wmówić ze to działa po 1 tabletce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Karrraammmbbbbbaaa
ta laska chciala tylko sprowokowac, nie warto wiec sie nia przejmowac ;)

Gość megggiu
po za tym żeby komórka jajowa nie została zapołodniona potrzeba jej troche czasu a nie jedna tabletka!!!! idziesz do ginekologa on ci wypisuje tabletki ty bierzesz jedną i co możesz już sie bzykać?? haha przecież to śmieszne a potem dziwią się że one w ciąży są!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tabletki nie działają od razu.sory dziewczyny trzeba czekac!!!!!!!

Skoro jedna tabletka nie jest skuteczna to skąd wiesz że 21 napewno jest, a może 40 lub 80?????

Gość megggiu
sprowokować ?po co śmieszą mnie tematy czy tabletka działa od razu dlatego założyłam temat i mówię w nim że niestety ale tabletka nie działa od razu tylko dopiero po całym opakowaniu ;)

Gość laryssssAA
Ja kochalam sie do konca juz po pierwszej tabletce (i to nie raz, nie dwa i nie trzya duzo wiecej) i nie zaszlam w ciaze. Meggi, nie wysilaj sie, bo racji nie masz, a co za tym idzie robisz z siebie kretynke.

ja tam sięnie znam, ale tak mi mówiła właśnie moja ginka i tak było napisane chyba na ulotce ja myslałam że każdy o tym wie

Organizm przyzwyczaja się po 7, przez tyle dni potrzeba dodatkowego zabezpieczenia. Fajnego masz ginekologa, gratuluje wyboru.

Gość megggiu
całe opakowanie jest gwarancją że nie będziesz w ciąży jesli będziesz przyjowała regularnie !

Gość laryssssAA
oj meggiu, zal.pl

Gość megggiu
o no na prawde!!!!!!!! po 7 dniach? to czemu wszyscy piszą ze po pierwszej tabletce??po co czekac 7 dni jak mozna po pierwszej? ha.. zal trzeba zuzyc cale opakowanie...

Gość Karrraammmbbbbbaaa
tabletka dziala od momentu kiedy sie wchłonie czyli po ok 2 czy 4 godzinach. Wtedy zaczyna dzialac w organizmie. Zdajesz sobie sprawe, ze okres brania tabletek zwany jest czasem "sztuczna ciążą"? i jak sadzisz, czemu tak mówią? Bo tabletki to hormony, podobne do tych jakie dzialaja na kobiete w ciązy. Organizm "mysli", ze jest w ciazy a wiec w ciaze sie nie zajdzie. Gdy tabeltka sie wchlonie to zaczyna dzialac czyli po pierwsze (w wiekszosci rodzajow) zageszca sluz uniemozliwiajac plemnikom przedarcie sie dalej. Po drugie uniemozliwia jajeczkowanie. Dlatego skutecznosc jest od WCHLONIECIA PIERWSZEJ tabletki.

Gość ffkkfk
\"po za tym żeby komórka jajowa nie została zapołodniona potrzeba jej troche czasu\" Booooosh, jak można wypisywać takie głupoty. Dziecko, ja co coś wytłumaczę. Komórka jajowa odnawia się w każdym cyklu. Jak masz okres, to ją usuniętą tracisz. Żeby mieć następną, musi dojść do jajeczkowania. A temu właśnie zapobiegają tabletki. Jak bierzesz tabsy, nie masz żadnej komórki jajowej, o czym ty mówisz! Ponieważ po miesiączce musi zostać wyprodukowana dopiero nowa, czemu zapobiegają tabsy. Nie ma to ja wypowiadać się nie mając elementarnej wiedzy na ten temat.:(

No to rób jak uważasz.Ja na Twoim miejscu zużyłabym z 10 opakowań zeby być pewnym.

Gość meggiu powiedz na czym
opierasz swoje tezy, jestes lekarzem? gdzie to wyczytałaś? poczytaj może o mechanizmie działania tabletek, poczytaj troche na temat cyklu miesiączkowego kobiety i dopiero potem mędrkuj, bo pierdolisz totalne bzdury

Gość Karrraammmbbbbbaaa
sorry, mialo byc 3 czy 4 godzinach a nie 2 czy 4 .

po 7 dniach jeżeli nie weźmie się 1 dnia cyklu. Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, iż jesteś żałosna. Twoja wiedza na temat antykoncepcji nie wykracza poza wiedzę gimnazjalistów. Dodam jeszcze, że skręca mnie ze śmiechu jak czytam bzdury, które piszesz, więc pisz, w końcu śmiech to zdrowie. pozdrawiam i życzę rozumu.

Gość laryssssAA
Karrrammbboo- wytlumaczylas to idealnie. Ale podejrzewam ze glupio - madra meggiu, i tak bedzie sie upierac przy swoich glupotach.

a co za róznica czy po 1 czy po 7 dniach skoro to i tak są dni niepłodne?

Gość laryssssAA
kolezanka meggiu zamilkla bo zdala sobie sprawe ze pieprzy od rzeczy :)

Gość megggiu
po 7 dniach jeżeli nie weźmie się 1 dnia cyklu. Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, iż jesteś żałosna. Twoja wiedza na temat antykoncepcji nie wykracza poza wiedzę gimnazjalistów. Dodam jeszcze, że skręca mnie ze śmiechu jak czytam bzdury, które piszesz, więc pisz, w końcu śmiech to zdrowie. pozdrawiam i życzę rozumu. po co piepszysz takie głupoty? najpierw piszesz ze tabletka działa od pierwszego dnia... a teraz nagle ze po 7 już sama nie wiesz co prawdziwe:/!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość malutka22222
hahaha ale temat! Jak ja uwielbiam te puste dzieciaki co nie mają pojęcia o czym piszą. Tak, tabletki zaczynają działać dopiero po opakowaniu i to nic, że lekarz mówi inaczej, to nic, że naukowo jest udowodnione inaczej ale rację ma autorka topiku, polecam dziecko na biologie pochodzić, bo ty nawet podstawowej wiedzy nie posiadasz:P