Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozeznanaWtemacie

Trzeba facetow widziec takimi, jacy sa...

Polecane posty

Gość rozeznanaWtemacie

...a nie jakbysmy chcialy, zeby byli. Prosta historia, gosc sie kreci kolo ciebie, spojrzenia usmieszki ambiwalentne teksty. Ty sie zaczynasz jarac i myslisz, ze cos jest na rzeczy, snujesz teorie dlaczego sie tak a nie inaczej zachowuje a tu pewnego dnia klops: dowiadujesz sie przez przypadek(?) ze nie na ciebie jedna sie tak patrzyl, nie do ciebie jednej sie usmiechal, nie wobec ciebie jednej walil dwuznacznymi gadkami. I caly ten misterny domek z kart sie burzy w ciagu sekundy. I co ? I gowno! trzeba uznac raz na zawsze potege meskeij proznosci, szczegolnie u tych bardziej atrakcyjnych facetow.Tu nie ma miejsca na romantyzm, oni czesto szukaja tylko potwierdzenia, ze sie podobaja, taka niegrozna (?) odmiana narcyzmu. Jedyna recepta: ignorancja, nasza niezawodna przyjaciolka w kontaktach z plcia przeciwna. I nie dac sie wkrecic w jakies niejasne i zawile sytuacje przedrandkowe, zasada jest prosta, chces ciebie to szybko przechodzi do konkretow, nie przechodzi- szuka tylko potwierdzenia swojej atrakcyjnosci. I kropka.

Gość oferm ma
a co to są "ambiwalentne teksty"? :D

Gość rozeznanaWtemacie
dwuznaczne ;-)

Gość oferm ma
i chyba chodziło ci o IGNOROWANIE. ignorancja znaczy w języku polskim coś zupełnie innego.

Gość oferm ma
ale ambiwalentne to nie znaczy dwuznaczne tylko "o przeciwstawnych znaczeniach". ambiwalentne uczucia np to uczucia radości i smutku (kiedy teściowa spada w przepaść w twoim nowym samochodzie).

Gość rozeznanaWtemacie
w takim razie wytlumacz co to znaczy slowo ignorancja

Gość ala co jej odwala
niewiedza-ignorancja

Gość rozeznanaWtemacie
ambiwalencja dwojakość, dwuwartościowość uczuć no dobra, moze nie do konca ale wiadomo, o co mi chodzilo ;-)

Gość wiła wianki...
Się czepiacie yntelygentna dziewczyna i już wam się nie podoba!

Gość rozeznanaWtemacie
z ta ignorancja to macie racie, coz, wychowalam sie za granica ;-)

Gość osssa
jak już przestaniecie łapać za słówka to rozwińcie temat , bo spostrzeżenia bardzo trafne

Gość wiła wianki...
osssa jak już przestaniecie łapać za słówka to rozwińcie temat , bo spostrzeżenia bardzo trafne A jak chcesz niby rozwinąć temat? Jak ktoś ma problemy z zauważaniem rzeczywistości i nie widzi, że ma do czynienia z zawodowym podrywaczem i kłamcą to co mu można poradzić? Jak nie chce zobaczyć to nie zobaczy.

Gość rozeznanaWtemacie
tyle ze problem w tym, ze nie zawsze to tak latwo mozna poznac po kims na starcie. Czasem gosc naprawde wydaje sie miec poukladane w glowie, nie kazdy sie z tym tak obnosi. To akurat jestem w stanie zrozumiec

Gość wiła wianki...
rozeznanaWtemacie tyle ze problem w tym, ze nie zawsze to tak latwo mozna poznac po kims na starcie. Czasem gosc naprawde wydaje sie miec poukladane w glowie, nie kazdy sie z tym tak obnosi. To akurat jestem w stanie zrozumiec No a co to za problem, że na początku Ci się wydaje fajny? Chyba nie jesteś tak naiwna, że zakochujesz się po tygodniu i już z kimś planujesz przyszłość po paru wielkich i pięknych słówkach?

Gość osssa
chodzi mi o wymianę spostrzeżeń na temat:-) sama zauważyłam,że my bardzo często źle odczytujemy to co widzimy i słyszymy. Interpretacja staje się zależna od tego na czym nam w danej chwili zależy..pewnie nie dotyczy to jedynie relacji k-m ale coś wtym jest

Gość rozeznanaWtemacie
ale ja przeciesz nic takiego nie napisalam, nawet o mnie tu nie chodzi. chodzi po prostu generalnie o takie sytuacje, gdzie mloda kobieta poznaje faceta w miejscu, gdzie go czesto i regularnie widuje (praca, uczelnia itd.) Dobrze sie rozumieja a on zaczyna cos w rodzaju zalotow, ale nie robi nic konkretnego, zeby sie blizej poznac. A ta biedna nieszczesnica zdazyla juz sie na tyle nim zachwycic, wyobraza sobie, ze cos miedzy nimi zaiskrzylo (nie koniecznie daleka przyszlosc) ale irytuje ja brak konkretnej inicjatywy z jego strony. No to zaczyna gromadzic wszelkie najmniejsze oznaki jego rzekomego zainteresowania i je analizowac. Az stanie sie to o czym pisalam wyzej i banka pryska.

Gość mozart
autorko tematu doskonale Cię rozumię, miałam podobna sytuację z tym że nie na uczelni i nie w pracy (nie ważne) Dodac mogę rowniez że zawracał dupe na pewny portalu a teraz od kilku dni cisza. Tylko podglądać potrafi :P na nic inego go nie stać. Autorko mam nadzieję ze jeszcze się odezwiesz. Pozdrawiam

Nie używaj słów których nie znasz. Ambiwalentny to - obojętny.

Gość polonista32390
mądrale, autorka ma racje co do użycia tego słowa treść ze słownika: AMBIWALENTNY wyraz erudycyjny (Langenscheidt) Jak wynika z sondaży, opinia publiczna wykazuje ambiwalentny stosunek do zmiany ustawy o ochronie życia poczętego. • SYNONIMY: dwuznaczny, dwuwartościowy. • ANTONIM: jednoznaczny jak już chcecie kogoś poprawiać, to sami sprawdźcie żałosne kreatury